Σήμερα: 01/03/2021
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

_ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ.png

Σχόλιο

Μετά το πέρας της συνεδρίασης των 13 Σωματείων στις 25/2 και της απόρριψης της πρότασης της ΠΕΝΕΝ για συνέχιση της απεργίας δεχθήκαμε απανωτά δύο τηλεφωνικές κλήσεις από αρμόδιους υπηρεσιών του ΥΕΝ οι οποίοι μας ζητούσαν να τους αποστείλουμε το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΕΝΕΝ για την λήξη της 3ήμερης απεργίας 23-24-25/2/2021.

Το γεγονός μας εξέπληξε: πρώτο διότι το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΕΝΕΝ είχε ήδη δημοσιοποιηθεί τουλάχιστον δυο ώρες πριν μας γίνουν οι τηλεφωνικές κλήσεις και δεύτερο είναι η πρώτη φορά που το ΥΕΝ μας ζήτησε να του αποστείλουμε δελτίο τύπου της Ένωσής μας.

Το μυστήριο του τηλεφωνήματος από το Υπουργικό περιβάλλον διευκρινίστηκε και απαντήθηκε λίγες ώρες αργότερα.....

Στο σχετικό δελτίο τύπου του ΥΕΝ, το οποίο έτυχε όπως αναμενόταν ευρείας δημοσιοποίησης από τα συστημικά - αστικά ΜΜΕ, και που τα περισσότερα από αυτά είχαν ως τίτλο (copy - paste) ή στην εισαγωγή τους ότι "απορρίφθηκε η πρόταση της ΠΕΝΕΝ από την πλειοψηφία των Ναυτεργατικών Σωματείων για συνέχιση της απεργίας"!!!

Στο σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου δεν κρύβεται η μέγιστη ικανοποίηση του ΥΕΝ για τον τερματισμό της απεργίας που ήταν το μόνο που τον απασχολούσε σε όλη την διάρκειά της.

Μάλιστα το περιεχόμενό του διανθίζεται από την ανάλογη αισιοδοξία "περί ειλικρινούς διαλόγου" και βέβαια με πλήθος αβάσιμων αναφορών για το μεγάλο ενδιαφέρον του ΥΕΝ στα Ναυτεργατικά προβλήματα τα οποία είτε έχουν επιλυθεί είτε είναι σε τροχιά θετικής αντιμετώπισης και τέλος δεν θα μπορούσαν να λείψουν σε αυτό και οι υποκριτικές κορώνες από την πλευρά του ότι "οι έλληνες ναυτικοί αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας σε κάθε μήκος και πλάτος της γης"!!!

Και εν κατακλείδι αναφέρει: "Ο διάλογος με τους Ναυτικούς θα είναι συνεχής και εγώ προσωπικά θα έχω τις πόρτες ανοιχτές για γόνιμη και αποδοτική συζήτηση"!!!

Η ντροπή, η υποκρισία και η συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού έχουν όνομα και επίθετο: Γιάννης Πλακιωτάκης, ΥΕΝ της κυβέρνησης της Ν.Δ!

Τρεις παρατηρήσεις που έχουμε να καταθέσουμε για την κατά την γνώμη μας απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας των Σωματείων.

1) Η άδοξη λήξη της απεργίας χωρίς επίλυση βασικών προβλημάτων που περιέχονται στις διεκδικήσει μας αποτελεί όχι μόνο πράξη υποχώρησης αλλά και επιδοκιμασίας της γραμμής που έχει εγκαινιάσει η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ε.Ν.

2) Η στοχοποίηση της ΠΕΝΕΝ από το ΥΕΝ δεν έχει προφανώς απεύθυνση τους Ναυτεργάτες αλλά σε εκείνο το κοινωνικό σώμα που βλέπει τις απεργίες με αρνητικό - εχθρικό τρόπο όπως και τα εργατικά δικαιώματα και το μήνυμα που στέλνει ο ΥΕΝ είναι ότι επικράτησε σε συνδικαλιστικό επίπεδο η γραμμή της σύνεσης, του διαλόγου και της εποικοδομητικής συνεργασίας και με τον τρόπο αυτό αποκρούστηκε και απορρίφθηκε η σκληρή και αδιάλλακτη γραμμή της ΠΕΝΕΝ.

3) Προφανώς προσθέτουμε εμείς για να συμπληρώσουμε το παζλ, ότι την ενημέρωση για το τι διαμείφθηκε στην σχετική συνεδρίαση των 13 Σωματείων την είχαν ήδη από τα μέσα (και επιζητούσαν το επιβεβαιωτικό επίσημο έγγραφο - δελτίο τύπου της ΠΕΝΕΝ).

Έτσι λοιπόν γίνεται ξεκάθαρο όχι μόνο ποιοί ήταν κατά της θέσης της ΠΕΝΕΝ αλλά και ποιοί ήταν εκείνοι οι οποίοι "έδωσαν σκληρή και επίμονη μάχη για την συνέχιση της απεργίας".....

Προς το παρόν περιοριζόμαστε σε αυτά......

Οι Ναυτεργάτες με τη σειρά τους θα βγάλουν όπως πάντα χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν τον ρόλο και την θέση όλων των δυνάμεων στο ναυτεργατικό σ.κ!!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας:

 

_25-2-2021.png

Ετικέτες

alm28321491913208-1.jpg

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), εντός του 2020, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου παρουσίασαν πτώση περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων σε σχέση με το 2019. Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου 1,5 δισεκατομμύρια χάθηκαν μόνο το τέταρτο τρίμηνο του έτους. Στις επιχειρήσεις που πωλούν μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών ή μέσω διαδικτύου, ο τζίρος αυξήθηκε κατά 18%. Δείτε αναλυτικά την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Όπως αναφέρει έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, μέσα στο 2020 οι επιχειρήσεις λιανεμπορίου είχαν μείωση τζίρου περίπου 4,5 δισεκατομμυρίων, συγκριτικά με το 2019. Συγκεκριμένα, στο σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα λιανικού εμπορίου, ο κύκλος εργασιών το 2020 ανήλθε σε 47,25 δισ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 8,6% σε σχέση με το 2019, όπου είχε διαμορφωθεί σε 51,72 δισ. ευρώ.

Αύξηση κατά 18% παρουσίασαν εντός του 2020 οι επιχειρήσεις που πωλούν μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών ή μέσω διαδικτύου. Τα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΛΣΤΑΤ για το λιανεμπόριο με βάση την «κίνηση» εντός του 2020:

Μεγαλύτερη μείωση

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών είναι:

*Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 46,8%.

*Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων σε υπαίθριους πάγκους και αγορές, μείωση 39,8%.

Μεγαλύτερη αύξηση

Αντίθετα, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι:

*Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, αύξηση 18%.

*Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 13,1%.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα λιανικού εμπορίου, ο κύκλος εργασιών το δ’ τρίμηνο 2020 ανήλθε σε 12,47 δισ. ευρώ σημειώνοντας μείωση 10,4% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο 2019, όπου είχε διαμορφωθεί σε 13,92 δισ. ευρώ και μείωση 3% σε σχέση με το γ’ τρίμηνο 2020 που είχε ανέλθει σε 12,86 δισ. ευρώ.

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 είναι:

*Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων σε υπαίθριους πάγκους και αγορές, μείωση 61%.

*Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 52,1%.

Από την άλλη πλευρά, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι:

*Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου, αύξηση 25,9%.

*Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 18,8%.

Σημειώνεται ότι, η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο από επιχειρήσεις πωλήσεων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου», που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών μεταξύ 2020 και 2019 και μεταξύ του δ’ τριμήνου 2020 και του αντίστοιχου τριμήνου 2019, περιλαμβάνει δραστηριότητες λιανικού εμπορίου από επιχειρήσεις που πωλούν μέσω ταχυδρομικών παραγγελιών ή μέσω διαδικτύου (Internet) με την εφαρμογή συγκεκριμένων διαδικασιών και τα πωλούμενα προϊόντα μπορούν είτε να φορτωθούν άμεσα από το διαδίκτυο (Internet) είτε να παραδοθούν κανονικά στον πελάτη.

Η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα», που παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών μεταξύ 2020 και 2019, περιλαμβάνει τα καταστήματα τα οποία πωλούν κατά κύριο λόγο ρολόγια και κοσμήματα. Ενώ, η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων σε υπαίθριους πάγκους και αγορές», που παρουσίασε τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δ’ τρίμηνο 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο 2019, περιλαμβάνει την πώληση προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας, ενδυμάτων και υποδημάτων που πραγματοποιείται σε υπαίθριες αγορές και πάγκους.

Για τις επιχειρήσεις του τομέα λιανικού εμπορίου με υποχρέωση τήρησης διπλογραφικών βιβλίων, για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία σε μηνιαία βάση, ο κύκλος εργασιών τον Δεκέμβριο 2020 ανήλθε σε 2,75 δισ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση 13,7% σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 που είχε διαμορφωθεί σε 3,19 δισ. ευρώ και αύξηση 18,7% σε σχέση με τον Νοέμβριο 2020 που είχε ανέλθει σε 2,32 δισ. ευρώ.

Η αγορά τον Δεκέμβριο 2020

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο τον Δεκέμβριο 2020 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 είναι:

*Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 84,4%.

*’Αλλο λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 73,6%.

Στον αντίποδα, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι:

*Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 59,8%.

*Λιανικό εμπόριο λουλουδιών, φυτών, σπόρων, λιπασμάτων, ζώων συντροφιάς και σχετικών ζωοτροφών σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 36%.

Σημειώνεται ότι, η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε ειδικευμένα καταστήματα», που παρουσίασε τη μεγαλύτερη αύξηση στον κύκλο εργασιών τον Δεκέμβριο 2020 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019, περιλαμβάνει τη λιανική πώληση εφημερίδων και υλικών γραφείου όπως στυλογράφοι, μολύβια, χαρτί κ.λπ. Ενώ, η τάξη οικονομικής δραστηριότητας «Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε ειδικευμένα καταστήματα», που παρουσίασε την αντίστοιχη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών, περιλαμβάνει το λιανικό εμπόριο μουσικών δίσκων, ταινιών ήχου, σύμπυκνων δίσκων και δισκετών, βιντεοκασετών και ψηφιακών δίσκων DVD, καθώς και το λιανικό εμπόριο κενών κασετών και δίσκων.

Οι 10 μεγαλύτερες τάξεις οικονομικής δραστηριότητας του τομέα λιανικού εμπορίου

Με βάση τα στοιχεία κύκλου εργασιών του προσωρινού Στατιστικού Μητρώου Επιχειρήσεων 2018, οι 10 μεγαλύτερες τάξεις οικονομικής δραστηριότητας του τομέα λιανικού εμπορίου είναι:

-Πώληση αυτοκινήτων και ελαφρών μηχανοκίνητων οχημάτων

-Συντήρηση και επισκευή μηχανοκίνητων οχημάτων

-Χονδρικό εμπόριο μερών και εξαρτημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων

-Λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα που πωλούν κυρίως τρόφιμα, ποτά ή καπνό

-‘Αλλο λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα

-Λιανικό εμπόριο καυσίμων κίνησης σε ειδικευμένα καταστήματα

-Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε ειδικευμένα καταστήματα

-Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε ειδικευμένα καταστήματα

-Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε ειδικευμένα καταστήματα και

-Φαρμακευτικά είδη σε ειδικευμένα καταστήματα.

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών το δ’ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 είναι:

*Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 59%.

*’Αλλο λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 46%.

Από την άλλη πλευρά, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση είναι:

*Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 57,3%.

*Φαρμακευτικά είδη σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 14,8%.

Οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών τον Δεκέμβριο 2020 σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 είναι:

*Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 80,3%.

*’Αλλο λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα, μείωση 68,1%.

Ενώ, οι δραστηριότητες που παρουσίασαν αύξηση είναι:

*Φαρμακευτικά είδη σε ειδικευμένα καταστήματα, αύξηση 31,8%.

*Λιανικό εμπόριο σε μη ειδικευμένα καταστήματα που πωλούν κυρίως τρόφιμα, ποτά ή καπνό, αύξηση 11,6%.

ΠΗΓΗ: thepressproject.gr

Ετικέτες

libya-migrants-sea-watch.jpg

Τουλάχιστον 102 άνθρωποι  διασώθηκαν χθες από το πλήρωμα του «Sea-Watch 3», ανακοίνωσε η γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση στην Κεντρική Μεσόγειο.

Η φουσκωτή λέμβος στην οποία επέβαιναν οι πρόσφυγες έχασε αέρα, τόνισε η Sea-Watch, αναφέροντας πως πολλοί ήταν εξασθενισμένοι και έλαβαν ιατρική φροντίδα.

Την Παρασκευή το πλοίο της ΜΚΟ είχε διασώσει άλλους 45 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων 13 ασυνόδευτα ανήλικα, που κινδύνευαν στη θάλασσα.

Το «Sea-Watch 3» αναχώρησε από το λιμάνι της ισπανικής πόλης Μπουριάνα λιγότερο πριν από μια εβδομάδα, μετά από επτά μήνες «αναγκαστικού διαλείμματος», και έφτασε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή περίπου 30 ναυτικά μίλια από τα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία του ΟΗΕ, μέχρι στιγμής φέτος, περίπου 170 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Κεντρική Μεσόγειο. Μέσα στους δύο πρώτους μήνες του έτους, σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, περίπου 4.500 μετανάστες έχουν φτάσει δια της θαλάσσιας οδού της κεντρικής Μεσογείου στην γειτονική χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Ετικέτες

1f2a2eb410469ddeea08ae1810432914.jpg

Ένας ναυτικός που έπεσε στη θάλασσα, κατάφερε να επιζήσει κρατώντας σφιχτά επί 14 ώρες μια σημαδούρα, όπως αποκάλυψε ο γιος του. Ο Vidam Perevertilov έπεσε από το φορτηγό πλοίο που διέσχιζε τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ο 52χρονος, που δε φορούσε σωσίβιο, αποφάσισε να κολυμπήσει προς μια «μαύρη κουκκίδα» αρκετά χιλιόμετρα μακριά, σώζοντας τη ζωή του. Τελικά, η «μαύρη κουκίδα» ήταν μια σημαδούρα ψαρέματος, στην οποία στηρίχτηκε μέχρι τη διάσωσή του.

«Έμοιαζε περίπου 20 χρόνια μεγαλύτερος και πολύ κουρασμένος, αλλά ήταν ζωντανός», δήλωσε ο γιος του, Μάρατ, στο ειδησεογραφικό site Stuff της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Perevertilov είναι ο Λιθουανός επικεφαλής μηχανικός, ο οποίος μετέφερε την προμήθεια μεταξύ του λιμανιού Tauranga της Νέας Ζηλανδίας και του απομονωμένου βρετανικού εδάφους του Pitcairn.

Μετά από βάρδια στο μηχανοστάσιο άντλησης καυσίμων, ένιωσε «ζεστός και ζαλισμένος», είπε ο γιος του. Βγήκε στο κατάστρωμα για να πάρει αέρα στις 04:00 το πρωί στις 16 Φεβρουαρίου και στη συνέχεια έπεσε. Το πλήρωμα δεν ήξερε ότι ο άνδρας είχε πέσει στη θάλασσα και έτσι έπλευσε μακριά.

Αφού έδωσε μάχη για να κρατηθεί στην επιφάνεια, ο 52χρονος παρατήρησε ένα μαύρο στίγμα στον ορίζοντα και αποφάσισε να κολυμπήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η σημαδούρα δεν ήταν δεμένη σε βάρκα, ήταν απλά ένα κομμάτι σκουπιδιών στη θάλασσα», δήλωσε ο γιος του. Χρειάστηκαν περίπου έξι ώρες στο πλήρωμα του πλοίου για να καταλάβει ότι ο μηχανικός τους έλειπε, οπότε ο καπετάνιος γύρισε πίσω το πλοίο.

Σύμφωνα με αναφορές, το πλήρωμα καθόρισε την κατά προσέγγιση τοποθεσία του κοιτάζοντας τα αρχεία καταγραφής του κ. Perevertilov, τα οποία έδειξαν πού ήταν το αεροσκάφος στις 4 π.μ. Οι συντεταγμένες του πλοίου ήταν περίπου 400 ναυτικά μίλια νότια των Αυστραλιανών Νήσων της Γαλλικής Πολυνησίας.

Μηνύματα κινδύνου στάλθηκαν στη συνέχεια και σε πλοία της περιοχής. Τα γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην αναζήτηση από την Ταϊτή και η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας μελέτησε τους ανέμους για να υπολογίσει πιθανά μοτίβα μετατόπισης. Ωστόσο ήταν το δικό του πλοίο αυτό που τον εντόπισε.

Όταν ο κ. Perevertilov είδε επιτέλους το πλοίο του στον ορίζοντα, κούνησε τα χέρια και φώναξε. Είναι αξιοσημείωτο ότι ένας από τους επιβάτες του πλοίου άκουσε την «αδύναμη, ανθρώπινη κραυγή».

Ένας παρατηρητής εντόπισε ένα υψωμένο χέρι και τελικά τράβηξε τον ναυτικό με ασφάλεια στο πλοίο.

«Η θέλησή του να επιβιώσει ήταν ισχυρή … Πιθανότατα θα είχε πνιγεί αμέσως, αλλά πάντα διατηρούσε τον εαυτό του σε φόρμα και υγιή και γι ‘αυτό νομίζω ότι κατάφερε να επιβιώσει», δήλωσε ο γιος του.

ΠΗΓΗ: e-nautilia.gr

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή