Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015 00:00

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 2-3/11/2015

Γράφτηκε από τον

_ΤΥΠΟΥ_ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ_ΓΙΑ_ΑΠΕΡΓΙΑ.jpg

                                                                    

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

                                                                                                                                                                           30/10/2015

Δελτίο Τύπου

Με ταχύτατους ρυθμούς η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά στην πλήρη υλοποίηση του 3ου μνημονίου εφαρμόζοντας στην πράξη πλέον όλα τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί ότι θα τα περάσει στην Βουλή με την μορφή διαδοχικών νομοσχεδίων.

Ξεδιάντροπα η λεγόμενη «κυβέρνηση της αριστεράς», στηριζόμενη κοινοβουλευτικά από το δεκανίκι των ΑΝΕΛ, διά των εκπροσώπων της στα ΜΜΕ δεν κρύβει πλέον την ανυπομονησία της να υλοποιήσει στην πράξη το 3ο μνημόνιο το οποίο εάν και εφόσον εφαρμοσθεί θα είναι η πλήρης ταφόπλακα σε ότι έχει απομείνει όρθιο από την πλευρά του ασφαλιστικού κοινωνικού συστήματος (συντάξεις – επικουρικά – εφάπαξ – ΕΚΑΣ – όρια ηλικίας – δημόσια υγεία – παιδεία - κοινωνική πρόνοια κ.λπ).

Στα εργασιακά επίσης θα έχουμε πλήρη ασυδοσία της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, επιτάχυνση των ελαστικών μορφών εργασίας, απολύσεις και αύξηση της ανεργίας, κατάργηση των ΣΣΕ και περιορισμό των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Επίσης το ξεπούλημα όλου του δημόσιου πλούτου στην πλειοψηφία του κερδοφόρου όπως είναι οι Οργανισμοί Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης, ΔΕΗ, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και αεροδρόμια είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο που πριν από ένα χρόνο περίπου η σημερινή κυβέρνηση σαν αντιπολίτευση αντιδρούσε και ωρυόταν στο κοινοβούλιο για τα σχέδια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – προς το ξεπούλημα για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.

Στον δικό μας χώρο την Ναυτιλία επίσημα ανακοινώθηκε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε συνάντηση με την ΠΝΟ του Υπουργού Ναυτιλίας πως η «κυβέρνηση της αριστεράς» θα επιδιώξει την μείωση των οργανικών συνθέσεων στον χώρο της Ακτοπλοΐας με τα πρότυπα της Αδριατικής.

Εάν περάσουν κι αυτά τα μέτρα χάνεται και το τελευταίο προπύργιο που έχει απομείνει με αμιγές ελληνικό πλήρωμα στην Ακτοπλοΐα αφού τα κενά θα συμπληρωθούν από χαμηλόμισθους αλλοδαπούς.

Είναι γνωστό σε όλους πως στην Ακτοπλοΐα εάν παρέμεναν οι έλληνες Ναυτεργάτες στο σύνολό τους μέχρι σήμερα τους κάλυπτε νομοθετικά το γεγονός της ελληνομάθειας μεταξύ των επιβατών και του πληρώματος σε ετήσια βάση.

Οι συνέπειες αυτών των ενεργειών θα είναι ολέθριες όχι μόνο για το έμψυχο εργατικό δυναμικό αλλά και για την παραπέρα συρρίκνωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων λόγω της έλλειψης εισροής χρημάτων.

Η εξαγγελία της 48ωρης, με την προοπτική της κλιμάκωσης, Πανελλαδικής απεργίας από την ΠΝΟ στις 2-3 Νοέμβρη και η συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 12/11/2015 είναι μια απάντηση όλων των Ναυτεργατών και των εργαζομένων όλης της χώρας στα απάνθρωπα σενάρια και μέτρα που ετοιμάζει η σημερινή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων συμπορευόμενος με όλους τους εν ενεργεία Ναυτεργάτες και Συνταξιούχους θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα και της αντίστασης σε μια τιτάνια προσπάθεια να σταματήσουμε αυτήν την λαίλαπα των αντιλαϊκών μέτρων.

Με εντολή Διοίκησης

   Ο Πρόεδρος                             Ο Αντιπρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Καββαδίας Γιώργος              Μελέτης Γεράσιμος                    Προβατάς Βασίλης

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή