Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 08:11

Απάντηση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ σε αίτηση 1 μέλους και 4 πρώην μελών της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την υποψηφιότητά τους στις εκλογές του Σωματείου μας

Γράφτηκε από τον

_ΝΑΥΤΙΚΩΝ.jpg

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς που περιλαμβάνονται στην σχετική αίτηση των 4+1 φερομένων ως μελών της ΠΕΝΕΝ θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

  1. Οι όποιες διαγραφές έγιναν αφορούσαν την τυπική και ουσιαστική τήρηση του καταστατικού και της σχετικής διάταξης περί 4ετούς καθυστέρησης των συνδρομών (Άρθρο 11 παράγραφος 3 του καταστατικού της ΠΕΝΕΝ)
  2. Για την περίοδο αποδεδειγμένης ανεργίας οφείλουν να γνωρίζουν ότι το καταστατικό προβλέπει την απαλλαγή κατά το 50% από τις εισφορές υπέρ του Σωματείου (Άρθρο 9, παράγραφος 6) γεγονός που δείχνει ότι οι αιτούντες στοιχειωδώς δεν γνωρίζουν ούτε το καταστατικό της ΠΕΝΕΝ, το οποίο κατέχουν από την εγγραφή τους. Οφείλουμε επίσης να σημειώσουμε ότι κανένας από τα 5 άτομα δεν ήταν το διάστημα αυτό άνεργος αντίθετα οι 4 από τους 5 εργάζονται μόνιμα επί σειρά ετών σε διάφορα πλοία, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι τα περί ανεργίας είναι κατασκευάσματα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την πλήρη αδιαφορία για το Σωματείο και τα προβλήματα του κλάδου μας.
  3. Να σημειωθεί ότι στις εκλογές 2010-2011, σε σχετική πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ να ρυθμίσει λόγω οικονομικής κρίσης τις συνδρομές με τρόπο ώστε να μην αποκλειστούν μέλη του Σωματείου από την εκλογική διαδικασία, ο τότε φερόμενος ως επικεφαλής του «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» Τσιουδάκης Γιάννης είχε απορρίψει την σχετική πρόταση δηλώνοντας ότι «πρέπει απαρέγκλιτα να τηρηθεί το καταστατικό». Με τον τρόπο αυτό αποδεικνύεται ότι ο πόνος σας περί διαγραφών είναι επιλεκτικός και κινείται στην κατεύθυνση που κάθε φορά σας συμφέρει.
  4. Η παραβίαση του καταστατικού συνιστά πρακτική η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο την εκλογική διαδικασία και είναι σίγουρο ότι μια τέτοια μεθόδευση θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις οι εκλογές να τιναχτούν στον αέρα από αυτούς του ίδιους που δηλώνουν οπαδοί της καταστρατήγησης των καταστατικών διατάξεων!!
  5. Είναι ντροπή και κατάντημα μέλη του φερόμενου «Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών» (ένας εκ των οποίων στις εκλογές 2014-2015 ήταν και επικεφαλής του ανωτέρω συνδυασμού ) να δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν την διάταξη του καταστατικού περί 4ετίας και να αναρωτιούνται από κοινού υποκριτικά για τους λόγους της διαγραφής τους. Εξάλλου συλαμβάνονται για πολλοστή φορά αδιάβαστοι αφού το συνδικαλιστικό όργανο της ΠΕΝΕΝ «Το Ματσακόνι» σε κάθε τεύχος που αποστέλλεται τόσο στους ίδιους όσο και σε όλα τα μέλη έχει μόνιμη στήλη για την ανάγκη τακτοποίησης των συνδρομών των μελών μας.
  6. Εάν οι φερόμενοι υποψήφιοι νοιάζονταν για το Σωματείο, τον κλάδο και τα προβλήματα θα είχαν και την ανάλογη παρουσία στους αγώνες της ΠΕΝΕΝ. Όπως αποδεικνύεται όμως ήταν εντελώς εξαφανισμένοι από τα όργανα και τους αγώνες του Σωματείου (Συνελεύσεις – συσκέψεις – συγκεντρώσεις – απεργίες) αλλά δεν πέρασαν ούτε τυπικά μια φορά ορισμένοι από αυτούς από τα γραφεία της ΠΕΝΕΝ!! Σχετικά για τα περί «σκοτεινών εποχών» αυτό πρέπει να έχει απεύθυνση στους κομματικούς ηγετίσκους που τους καθοδηγούν και οι οποίοι τα καταστατικά των Σωματείων τους τα έχουν μετατρέψει σε πατσαβούρες και κουρελόχαρτα και εμφανίζουν μαϊμουδένια ψηφίσαντα μέλη τα οποία με μια δημοκρατική διαδικασία αμφιβάλουμε εάν θα ξεπερνούσαν το 20% με 30% των φερόμενων ως ψηφισάντων στα Σωματεία τους.
  7. Τέλος σε ότι αφορά το αίτημά τους να λάβουν γνώση στα περί διαγραφών, το δικαίωμα αυτό το έχει μόνο ένας ο οποίος είναι μέλος της ΠΕΝΕΝ και οποτεδήποτε θελήσει να προσέλθει στην ΠΕΝΕΝ θα του δοθούν οποιαδήποτε στοιχεία αφού διατηρεί την ιδιότητα του μέλους της Ένωσής μας. Το ίδιο ισχύει και για τους άλλους με την προϋπόθεση να επανεγγραφούν στην Ένωσή μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Αυτή η ομάδα που αναμείχθηκε στα εσωτερικά της ΠΕΝΕΝ και παράλληλα ανέλαβε ανά την χώρα την οργάνωση του Συνδυασμού τους για τις εκλογές της ΠΕΝΕΝ υπέπεσε σε ένα ακόμη ολίσθημα, προφανώς για να αποποιηθεί των δικών της ευθυνών, χρησιμοποιεί 5 άτομα από τους φερόμενους ως υποψήφιους και ζητούν να τους δοθούν στοιχεία περί των διαγραφών τους από την ΠΕΝΕΝ.

Ανάμεσα σε αυτούς μόνο ο ένας είναι μέλος της ΠΕΝΕΝ και αυτός αποδεικνύεται αναξιόπιστος, φαιδρός, και ψεύτης αφού δηλώνει στην επιστολή του ότι "τον πήρε τηλέφωνο ο Νταλακογεώργος και τον πίεσε να μην κατέλθει ως υποψήφιος κ.λπ.

Η αναφορά του αυτή είναι παντελώς αβάσιμη και χαλκεύτηκε στα κομματικά επιτελεία του χώρου τους που επινοεί και κατασκευάζει διάφορες συκοφαντικές - δυσφημιστικές κατηγορίες σε βάρος του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ.

Παράλληλα προκειμένου να καταδείξουμε την ψευδολογία τους σημειώνουμε ότι στην επιστολή του το ίδιο πρόσωπο καταγγέλλει την ΠΕΝΕΝ ότι τον διέγραψε ενώ η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε διαγράφτηκε αλλά αποκλείστηκε νόμιμα από την Εφορευτική Επιτροπή διότι δεν είχε το δικαίωμα υποψηφιότητας σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΕΝΕΝ (τουλάχιστον 1 χρόνο ως μέλος της ΠΕΝΕΝ (Άρθρο 8 παράγραφος 2)).

Κατά τα λοιπά, το πρόσωπο αυτό θα κληθεί να λογοδοτήσει και να αποδείξει για το πότε μίλησε με τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ καθώς και για το περιεχόμενο της δήθεν τηλεφωνικής συνομιλίας....

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

Η σχετική επιστολή των φερομένων ως υποψηφίων του "Αγωνιστικού Συνδυασμού Ναυτών"

_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ_ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ_ΝΑΥΤΩΝ-11.jpg

_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ_ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ_ΝΑΥΤΩΝ-21.jpg

_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ_ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ_ΝΑΥΤΩΝ-31.jpg

_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ_ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ_ΝΑΥΤΩΝ-61.jpg_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ_ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ_ΝΑΥΤΩΝ-51.jpg_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ_ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ_ΝΑΥΤΩΝ-41.jpg_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ_ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ_ΝΑΥΤΩΝ-71.jpg

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή