Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 09:21

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

Γράφτηκε από τον

_ΑΠΕΡΓΙΑ_4-2-2016.jpg

Με αφορμή τις πρόσφατες κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ (17/10/2016) στο Σύνταγμα και αντίστοιχα των συνεργαζόμενων με αυτό συνταξιουχικών οργανώσεων στην Αθήνα (3/10/2016), οι δυνάμεις του κομματικού τόξου που έχουν αναφορά στο ναυτεργατικό κίνημα βρήκαν για άλλη μια φορά την ευκαιρία να ξιφουλκήσουν λασπολογώντας την στάση και την θέση της ΠΕΝΕΝ.

Χαμένος και άδικος ο κόπος τους αφού και αυτήν την φορά παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειές τους εν ενεργεία και συνταξιούχοι Ναυτεργάτες τους γύρισαν την πλάτη, τους αγνόησαν και τους περιφρόνησαν περιορίζοντας την λεγόμενη συγκέντρωσή τους σε λίγες δεκάδες ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στις 17/10/2016 έξω από το ΝΑΤ ενώ στην κεντρική συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα η παρουσία εν ενεργεία και συνταξιούχων Ναυτεργατών ήταν λίαν επιεικώς τραγική….

Η αναξιοπιστία και ανυποληψία τους αγγίζει πλέον το μηδέν και αντί να προβληματιστούν για την πρωτοφανή απομόνωση στην οποία έχουν περιέλθει από την συντριπτική πλειοψηφία του Ναυτεργατικού μας κόσμου, θεωρούν σε κάθε ευκαιρία και κάθε πρόβλημα υπεύθυνη την ΠΕΝΕΝ και την ηγεσία της…..

Για όλα υπεύθυνη είναι η ηγεσία της ΠΕΝΕΝ, φθάνοντας στο σημείο της αυτογελοιοποίησης στην βοθροφυλλάδα (όπως έχουν καταντήσει την «Ναυτεργατική») να καταλογίζουν στην ΠΕΝΕΝ την ευθύνη για το Μάαστριχτ, την συνθήκη της Λισαβώνας, έτοιμοι είναι να μας κατηγορήσουν ότι εμείς ευθυνόμαστε για το καπιταλιστικό σύστημα της χώρας….

Προφανώς έχοντας ως αντίληψη ότι είναι ιδιοκτήτες του εργατικού κινήματος και πιστεύοντας ότι κατέχουν την μοναδική αλήθεια ή αλλιώς έχοντες το αλάθητο του Πάπα, η ομάδα αυτή δεν δύναται να διανοηθεί ότι αιτία της αποτυχίας τους είναι η γραμμή που ακολουθούν και η δική τους ανεπάρκεια και μετριότητα…….

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρόσφατης συκοφαντικής επίθεσης ενάντια στην ΠΕΝΕΝ, της οποίας τα στελέχη ήταν αυτά που έβαλαν πλάτη να περάσει η σχετική απόφαση για το σχέδιο νόμου για τις ΣΣΕ στο Δ.Σ του Ε.Κ.Π στις 21/7/2016 με την αυστηρή όμως προϋπόθεση ότι η κινητοποίηση αυτή θα γίνει στα πλαίσια της συνεννόησης με την Διοίκηση του Ε.Κ.Π ενώ το πλαίσιο θα είναι διευρυμένο με το σύνολο των παλιών και νέων μνημονιακών μέτρων (ασφαλιστικό – εργασιακό – ανεργία – ΣΣΕ), στην συνέχεια θεώρησαν ότι υφάρπαξαν την θετική ψήφο του Ε.Κ.Π και απέδειξαν ότι το γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια αφού το αγνόησαν επιδεικτικά και προχώρησαν ερήμην του στον δικό τους σχεδιασμό, καθόρισαν την συγκέντρωση, τα συνθήματα, τα αιτήματα και όλο το οργανωτικό πλαίσιο χωρίς την παραμικρή ενημέρωση – διαβούλευση!!!

Με τον τρόπο αυτό έδειξαν ότι την συνεργασία αυτή την εννοούν με όρους κομματικής συσπείρωσης και περιχαράκωσης ενώ τις άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις τις θεωρούν ικανές για τον ρόλο του νεροκουβαλητή αυτής της συνεργασίας……

Παρά ταύτα αντί να απολογηθούν για την άθλια υπονομευτική στάση τους, έχουν το θράσος να μας εγκαλούν όχι μόνο γιατί δεν συμμετείχαμε στις συγκεντρώσεις αυτές αλλά και γιατί δεν τις στηρίξαμε…..    

Πρόκειται για την πιο γελοία αλλοπρόσαλλη και τυχοδιωκτική τακτική την οποία επιδίωξαν να εγκαινιάσουν με αφορμή την πρωτοβουλία τους για το σχέδιο – νόμου για τις ΣΣΕ. Η συγκέντρωσή τους στο Σύνταγμα όμως ήταν προφανώς αναντίστοιχη των επιδιώξεών τους και πολύ κατώτερη από ανάλογες συγκεντρώσεις που πρόσφατα είχε πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ….

Στην ίδια ανακοίνωση που έβγαλαν καταρρίπτοντας κάθε ίχνος αξιοπιστίας και σοβαρότητας φθάνουν στο κατώτατο επίπεδο αυτογελοιοποίησης αφού κατηγορούν την ΠΕΝΕΝ ότι υπέγραψε ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία πριν 7 χρόνια ενώ ο συμπορευόμενος με αυτούς πιστός σύμμαχος και πλέον στέλεχός τους (πρώην στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ως Γ.Γ της ΠΕΕΜΑΓΕΝ) υπέγραψε δεκάδες ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων επί σειρά ετών που ήταν στην Διοίκηση και στο Προεδρείο της ΠΕΕΜΑΓΕΝ……

Αλλά αυτό δεν έχει πλέον καμιά σημασία για τους νεόκοπους φωστήρες του κομματικού συνδικαλισμού αφού το πρώην τσιράκι του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού εντάχθηκε στην κολυμβήθρα του ΠΑΜΕ, πράγμα που τον απάλλαξε από όλο το προηγούμενο αμαρτωλό παρελθόν του….

Είναι το ίδιο άτομο ο οποίος πριν τρία χρόνια σε συμμαχία με Χαλά – ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποχώρησε από το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ του 2013 (με τρείς αντιπροσώπους της ΠΕΕΜΑΓΕΝ) όταν σε αυτό υπήρχε ισοψηφία στην ψηφοφορία για την έγκριση απολογισμού – προγραμματισμού, παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο σανίδα σωτηρίας στην ηγεσία της ΠΝΟ!!!

Αυτή και πολλές ακόμη βρώμικες «δουλειές» και αποστολές είναι που έχουν αναλάβει τα τελευταία χρόνια οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού οι οποίες έχουν μετεξελιχθεί σε άξιους μαθητές του φασίστα και χιτλερικού Γκέμπελς προκειμένου να κατασκευάζουν και να μηχανεύονται ανύπαρκτα γεγονότα ώστε να πετροβολήσουν και να λασπολογήσουν ενάντια στην Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ.

Τέτοιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το κατασκευασμένο ψέμα τους ότι δήθεν ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ψήφισε υπέρ της νομιμοποίησης των αντιπροσώπων της ΠΝΟ στο πρόσφατο συνέδριο της ΓΣΕΕ τον Μάρτη του 2016!!!

Την περίοδο της φασιστικής δικτατορίας, το καθεστώς των συνταγματαρχών όποιος δημοκρατικός, προοδευτικός και αριστερός πολίτης εναντιωνόταν σε αυτούς, τον κατηγορούσαν και τον ενοχοποιούσαν για κομμουνιστή και συνοδοιπόρο του ΚΚΕ!! Αυτή την φασιστική και αντιδραστική θεωρία με άλλους όρους αναπαράγουν σήμερα οι χρεοκοπημένοι και αποτυχημένοι ηγετίσκοι του κομματικού συνδικαλισμού διατυπώνοντας την άποψη όποιος δεν είναι με το ΚΚΕ ή το ΠΑΜΕ ήταν ή είναι ή ανήκει στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, στον ΣΥΡΙΖΑ, την ΛΑΕ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σε κάθε περίπτωση ο ρόλος του στο εργατικό κίνημα είναι με το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια!!!

Πρόκειται για ένα τερατώδες αντιδραστικό θεώρημα που η ομάδα αυτή πιστεύει ότι έτσι διασφαλίζει την ενότητα των γραμμών της ενώ με την συκοφαντία και την λασπολογία περιχαρακώνει και την πολιτική της προς τις άλλες αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις δημιουργώντας ένα εχθρικό υποτίθεται περιβάλλον από τους θανάσιμους εχθρούς του οπορτουνισμού κάθε μορφής….

Τώρα βέβαια εάν οι ίδιοι και οι άθλιες μεθοδεύσεις τους συνιστούν την απαξίωση και την περιφρόνηση των αρχών του κομμουνιστικού κινήματος, λίγο τους απασχολεί. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δικαιωθεί η γραμμή τους και έτσι επιτάσσεται η αρχή «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα» σύμφωνα με την θεωρία του Νικολό Μακιαβέλι.

Αναφορικά με ποιόν στηρίζουν οι εφοπλιστές, ποιος υπηρετεί τα συμφέροντά τους και παίζει τα παιχνίδια τους, ήρθε η ώρα οι Μηχανικοί – Μηχανοδηγοί και το σύνολο των Ναυτεργατών να πληροφορηθεί την αλήθεια. Την επόμενη εβδομάδα θα μιλήσουμε με στοιχεία που δεν επιδέχονται την παραμικρή αμφιβολία για τον άθλιο και βρώμικο ρόλο του κομματικού συνδικαλισμού στον ναυτεργατικό χώρο, ιδιαίτερα τελευταία χρόνια.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                     Κροκίδης Νικόλαος

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 09:23
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή