Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 00:00

Ανοιχτή επιστολή του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Γράφτηκε από τον

_πλοία.jpg

Στις 4/6/2015 δημοσιεύτηκε άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στην διαδικτυακή ιστοσελίδα enikos.gr με τίτλο «Κι αυτό “πρώτη φορά αριστερό”;…»

Στο κείμενο παρατίθεται το ΦΕΚ 977 Β της 28/5/2015 στο οποίο αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Σταθάκης – Βαλαβάνη - Δρίτσας συνεχίζουν να εγκρίνουν αφειδώς, σύμφωνα με τα ισχύοντα του αποικιοκρατικού νόμου 2687/53 άρθρο 13 περί νηολόγησης πλοίων στην ελληνική σημαία, αιτήσεις ναυτιλιακών εταιριών για την ένταξη των πλοίων τους στο εθνικό νηολόγιο.

Ερευνώντας περισσότερο το θέμα διαπιστώσαμε ότι μέχρι τις 14/6/2015 έχουν εγκριθεί με βάση τους όρους του Ν.Δ 2687/1953 αιτήσεις 16 εταιριών για αντίστοιχο αριθμό πλοίων.

Το άρθρο 13 του παραπάνω Ν.Δ θεωρεί την ένταξη και νηολόγηση των ελληνικών πλοίων στο εθνικό νηολόγιο «ως επενδύσεις και κεφάλαια του εξωτερικού» και τους παρέχει απίστευτες, σκανδαλώδεις και προκλητικές ρυθμίσεις στον τομέα της φορολογίας, της επάνδρωσης των πλοίων, της απασχόλησης χαμηλόμισθων αλλοδαπών πληρωμάτων. Τα προνόμια αυτά διευρύνθηκαν όλα τα τελευταία χρόνια μετατρέποντας την ελληνική σημαία σε πειρατική σημαία ευκαιρίας ως προς τους όρους επιχειρηματικότητας των ελλήνων εφοπλιστών. Μάλιστα αυτό το μοντέλο της ασύδοτης επιχειρηματικής δράσης των ναυτιλιακών εταιριών απετέλεσε την βάση και για άλλες ανεπτυγμένες ναυτιλιακές χώρες του κόσμου που είτε μέσω δεύτερων ή παράλληλων νηολογίων είτε στην εθνική τους νομοθεσία προσάρμοσαν το παραπάνω μοντέλο χωρίς ωστόσο έως και σήμερα να το έχουν ταυτίσει με το ελληνικό.

Ο νόμος 2687/53 έχει θεωρηθεί από το ταξικό εργατικό και ναυτεργατικό κίνημα αλλά και από την αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.λπ) ως αποικιοκρατικός που παρέχει φοροασυλία στο εφοπλιστικό κεφάλαιο, οδήγησε σε διωγμό χιλιάδων ελλήνων Ναυτικών, νομιμοποίησε την ανασφάλιστη εργασία των αλλοδαπών και παραβίασε την αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, εθνικότητα. Αρχή που κουρέλιασαν και ποδοπάτησαν οι εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του εφοπλισμού.

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενεργώντας εν κρυπτώ πίσω από τις πλάτες των συνδικάτων και των Ναυτεργατών και σε απόλυτη αντίθεση με τις προγραμματικές και προεκλογικές δεσμεύσεις αποφάσισε να νομιμοποιήσει αυτό το σαθρό αντικοινωνικό θεσμικό πλαίσιο και στην ουσία να συνεχίσει την ίδια πολιτική υπηρετώντας τα ίδια εφοπλιστικά συμφέροντα.

Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να τεθεί υπόψη ευρύτερα της κοινωνίας το περιεχόμενο αυτών των άθλιων ρυθμίσεων που προβλέπονται για την νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία που αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο κραυγαλέο παράδειγμα υποταγής του ελληνικού κράτους και των εκάστοτε κυβερνήσεων στους εφοπλιστές.

Οι κυβερνήσεις αυτές όχι μόνο το διατήρησαν και το υπηρέτησαν αλλά και το διεύρυναν όλη την μεταπολιτευτική περίοδο δικαιώνοντας πλήρως ότι λειτουργούσαν ως ενεργούμενα και τυφλά όργανα του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Όμως το σημαντικότερο από την αποκάλυψη δεν είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει με συνέπεια την συνέχεια του κράτους και της ίδιας εφοπλιστόδουλης ναυτιλιακής πολιτικής, είναι η τοποθέτηση και η απάντηση της αναπληρώτριας Υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη η οποία ανέλαβε να απαντήσει για τις αντιδράσεις που προκάλεσε το σχετικό δημοσίευμα. Παραθέτουμε στην συνέχεια το κείμενο της απάντησής της:

«Τα προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου ρυθμίζονται από ένα εκτενές θεσμικό πλαίσιο, όπως το ν.δ. 3415/1955, ο ν. 27/1975, ο ν.814/1978, ο ν. 4110/2013, ο ν.4223/2013 κλπ. Ο πυρήνας των σημαντικότερων από αυτούς τους νόμους προστατεύεται συνταγματικά (άρθρο 107 του Συντάγματος), πράγμα που σημαίνει ότι για την αλλαγή τους απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση. Ελπίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που να έχει την άποψη ότι μέχρις ότου υπάρξουν νομοθετικές αλλαγές στην κατεύθυνση εφαρμογής της αρχής της ισότητας όλων απέναντι στη κατανομή των φορολογικών βαρών, η κυβέρνηση θα πρέπει να απορρίπτει αιτήματα ναυτιλιακών εταιρειών για εγγραφή πλοίων τους στο ελληνικό νηολόγιο». 

Ο γράφων αφήνει μια απειροελάχιστη πιθανότητα η κ. Βαλαβάνη (σε αντίθεση με τους άλλους δύο συναρμόδιους Υπουργούς) να μην γνωρίζει πλήρως την ουσία αλλά και τις λεπτομέρειες του νόμου 2687/53 και τους όρους ένταξης των πλοίων στην ελληνική σημαία, διότι η αναφορά της στην απάντησή της σχετίζεται κυρίως με την φορολογία των εφοπλιστών και δεν τοποθετείται σε θέματα επάνδρωσης, σύνθεσης, άνισης αμοιβής μεταξύ ελλήνων – αλλοδαπών κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω σχετικά με τα φορολογικά προνόμια του εφοπλιστικού κεφαλαίου που οι υπογράφοντες Υπουργοί και η κ. Βαλαβάνη ξεμπερδεύουν αναφέροντας απλά τους νόμους και το σχετικό άρθρο του συντάγματος περί φοροαπαλλαγής του εφοπλισμού.

Η χώρα μας, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τα τελευταία 5 χρόνια βιώνουν μια πρωτοφανή κρίση που εξελίσσεται και σε ανθρωπιστική αφού οι άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.300.000, η ανασφάλιστη εργασία έχει αγγίξει τους 500.000, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι τους 350.000, το 30% των λαϊκών οικογενειών ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, μισθοί και συντάξεις έχουν σφαγιασθεί, δημόσια υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια έχουν συντριβεί διαμορφώνοντας ένα εφιαλτικό σκηνικό για την λαϊκή και εργατική οικογένεια.

Την ίδια στιγμή το μεγάλο κεφάλαιο, ο μεγάλος πλούτος, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και με την νέα κυβέρνηση παραμένουν στο απυρόβλητο απολαμβάνοντας συνθήκες επιχειρηματικής ασυδοσίας.

Στο διάστημα αυτό προωθήθηκαν σειρά νόμων που έθιγαν δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων οι οποίες ακολούθως κρίθηκαν αντισυνταγματικοί και έτσι ακριβώς είχαν καταγγελθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η αναφορά της κυρίας Βαλαβάνη στο άρθρο 107 και στην αυξημένη τυπική ισχύ του 2687/53, όταν στην χώρα έχει επέλθει αρμαγεδώνας για τον λαό, τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους πού άραγε αποσκοπεί; είναι δυνατόν άνθρωποι που αγωνίστηκαν για την αριστερά, τις αξίες και τα ιδανικά της να κάνουν επίκληση του συντάγματος προκειμένου να μείνει ανέπαφο το προκλητικό και σκανδαλώδες καθεστώς της φοροασυλίας και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου;

Είναι δυνατόν ακόμη και η τρόϊκα με την συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ να τροποποιούν το θεσμικό πλαίσιο της φορολογίας (αρχικά με νόμο) των εφοπλιστών ως προς το τονάζ αυξάνοντας τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου και η αρμόδια Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πίστη στις συνταγματικές επιταγές αγνοώντας την οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας;

Γνωρίζει άραγε η κυρία Βαλαβάνη ότι έγκριτοι και κορυφαίοι συνταγματολόγοι και νομικοί έχουν αμφισβητήσει έντονα και τεκμηριωμένα τα περί συνταγματικής προστασίας των φοροαπαλλαγών των εφοπλιστών;

Άραγε τι μήνυμα εκπέμπει με την δήλωσή της η κυρία Βαλαβάνη όταν αγνοώντας όλα τα παραπάνω παριστάνει τον θεματοφύλακα της εφοπλιστικής ασυδοσίας και παραπέμπει στο μέλλον σε αόριστες γενικόλογες νομοθετικές αλλαγές.

Η κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι Υπουργοί επί της Ναυτιλίας έχουν δώσει πλήθος στοιχείων με την ως τώρα πολιτική τους ότι ακολουθούν πιστά την συνέχιση των προηγούμενων αστικών κυβερνήσεων, στην ίδια φιλοεφοπλιστική πολιτική, βάζοντας τις ανάγκες και τα συμφέροντα του κόσμου της ναυτικής εργασίας πολύ κάτω από τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Πρόκειται για μια πολιτική η οποία έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με τις προεκλογικές διακηρύξεις της, με τους αγώνες και τις δίκαιες διεκδικήσεις του Ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας.

Αυτή η πολιτική δείχνει την επιλογή της κυβέρνησης να ταχθεί με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα και ήδη αντιμετωπίζει την αποδοκιμασία και την καταδίκη τόσο από τους Ναυτεργάτες όσο και από τους συνδικαλιστικούς τους φορείς.

Ταυτόχρονα με όλα τα παραπάνω στους όρους νηολόγησης των πλοίων στο εθνικό νηολόγιο με την υπογραφή τους οι παραπάνω συναρμόδιοι Υπουργοί δέχθηκαν την παραβίαση του άρθρου του συντάγματος για ίση αμοιβή για ίδια εργασία όσον αφορά την διαφορετική αμοιβή αλλοδαπών και ελλήνων ναυτικών.

Άραγε αυτή η παραβίαση, που συνιστά παραβίαση όχι μόνο του αστικού συντάγματος (Άρθρο 22, παράγραφος 1) αλλά και διεθνών συμβάσεων, του ΟΗΕ και του ΔΓΕ όπως επίσης και των αρχών και αξιών της αριστεράς, έχει μικρότερη σημασία και αξία από την επίκληση του άρθρου 107 του συντάγματος που κατοχυρώνει την ασύδοτη εφοπλιστική δράση; Η νομιμοποίηση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας δεν είναι πράξη που αμφισβητεί τις αρχές του ελληνικού συντάγματος;

Εξίσου σημαντικό, στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι Υπουργοί, είναι με ποια πολιτική νομιμοποίηση αποδέχθηκαν, συμφώνησαν και υπέγραψαν τις επαίσχυντες αυτές αιτήσεις οι οποίες στην ουσία κατοχυρώνουν μόνο την θέση του Πλοιάρχου ως έλληνα ναυτικού.

Είναι γνωστό στην κυρία Βαλαβάνη ότι η ανεργία στον κλάδο των Ναυτικών ξεπερνάει το 50% και οι συναρμόδιοι Υπουργοί του ΥΝΑ, πίσω από τις πλάτες του συνδικαλιστικού κινήματος και των ίδιων των ανέργων, δέχονται την νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία χωρίς έλληνες ναυτικούς;

Γνωρίζει άραγε η κυρία Βαλαβάνη ότι το 85% των εργαζομένων σε πλοία ελληνικής σημαίας είναι αλλοδαποί, είναι ανασφάλιστοι και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα και είναι θύματα των παρασιτικών δουλεμπορικών κυκλωμάτων των χωρών από όπου προέρχονται, τα οποία τους απομυζούν και τους εκμεταλλεύονται με τον πιο αδίστακτο και απάνθρωπο τρόπο;

Προφανώς η κυβέρνηση εάν θεωρήσουμε ότι η δημόσια δήλωση της κυρίας Βαλαβάνη εκφράζει την κυβέρνηση (και έτσι είναι) φαίνεται ότι επιλέγει στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές να προτείνει σειρά αντιλαϊκών μέτρων που για πολλοστή φορά θίγουν τους εργαζόμενους, τα φτωχά λαϊκά αλλά και μεσαία στρώματα ενώ δεν αγγίζει τον μεγάλο πλούτο και το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους εφοπλιστές και τους λέει μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε την φορολογική ασυλία και να οργιάζει στα ελληνικά πλοία η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, ενώ την ίδια στιγμή συνεχίζεται η σφαγή στο βιοτικό επίπεδο και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Τώρα επιβεβαιώνεται πού στόχευε ο σχεδιασμός Σταθάκη – Δρίτσα να παραπέμψουν την διαπραγμάτευση για αύξηση των θέσεων εργασίας στην συζήτηση των ΣΣΕ μεταξύ ναυτεργατών και εφοπλιστών, με την ΕΕΕ να ζητά και να αξιώνει την κατάργηση των ΣΣΕ και να απαιτεί την επιβολή του θεσμού των ατομικών συμβάσεων με προφανή σκοπό την διολίσθηση των μισθών, των αποδοχών και των εργασιακών δικαιωμάτων με χώρες όπως είναι το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές κ.λπ. ή όπως θα έλεγε η επίσημη εφοπλιστική εκπροσώπηση σύμφωνα με τα διεθνή ισχύοντα.

Οι υποδείξεις και παραινέσεις του Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας Τουρισμού και Ναυτιλίας για διαπραγμάτευση των θέσεων εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία (με δεδομένη την εφοπλιστική θέση περί ατομικών συμβάσεων) συνιστά παρότρυνση προς τους Ναυτεργάτες και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις να αποδεχθούν τις ατομικές συμβάσεις και την ντε φάκτο υπογραφή τους για να εξασφαλίσουν κάποιες θέσεις εργασίας οι οποίες δεν θα έχουν κανένα αντίκρυσμα αφού και αυτές μέσω της ΣΣΕ θα είναι σε προαιρετική βάση.

Αυτό επιβεβαιώνεται μεταξύ των άλλων από την άρνηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου να υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις για νομοθετική ρύθμιση στην αύξηση των θέσεων εργασίας με βάση την ισχύουσα ΣΣΕ με Ναυτεργάτες που θα έχουν πλήρη και συγκροτημένα δικαιώματα.

Η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι Υπουργοί επί της Ναυτιλίας Σταθάκης – Δρίτσας με την τακτική τους έως τώρα δείχνουν να γράφουν στα παλιά τους υποδήματα τις προγραμματικές θέσεις για κατάργηση των μειωμένων οργανικών συνθέσεων με νομοθετική ρύθμιση και ταυτόχρονα δείχνουν σεβασμό και υποταγή στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο όπως είναι το Ν.Δ 2687/53 και πληθώρα νόμων που εξασφαλίζουν την φοροασυλία των εφοπλιστών.

Άραγε με αυτές τις θέσεις ψηφίστηκαν τόσο οι ίδιοι όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη του 2015;

Τέλος η ΠΕΝΕΝ η οποία είναι στην πρωτοπορία των αγώνων στο Ναυτεργατικό κίνημα θα αντιπαλέψει αυτήν την πολιτική με όλες τις δυνάμεις της και για τον σκοπό αυτό σχεδιάζει και οργανώνει τις δυνάμεις της για νέες αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Η κυβέρνηση σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες.

Πειραιάς 17/6/2015

Το παρόν κείμενο εστάλη:

-          Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα

-          Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη

-          Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας, και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη

-          Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομίας κυρία Νάντια Βαλαβάνη

-          Αναπληρωτή Υπουργό ΥΝΑ κ. Θεοδωρή Δρίτσα

-          Πολιτικά Κόμματα

-          Βουλευτές Α΄ και Β΄ περιφέρειας Πειραιά

-          ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΜΕΤΑ – Ε.Κ.Π

-          ΠΝΟ – Ναυτεργατικά Σωματεία – Συνταξιουχικές Οργανώσεις

-          Ημερήσιο Αθηναϊκό Τύπο και λοιπά ΜΜΕ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 11:45
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή