Σήμερα: 19/04/2024
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 08:22

ΕΕΕ -Μεγαλοεφοπλιστές- Μπαταχτσήδες ακόμη και στην εθελοντική φορολογική συνεισφορά!

Γράφτηκε από τον

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

222.jpg

Αναξιόχρεοι, κακοπληρωτές και βαθειά αναξιόπιστοι αποδεικνύονται οι μεγαλοσχήμονες εφοπλιστές της ποντοπόρου Ναυτιλίας ακόμη και σε αυτή την σκανδαλώδη εθελοντική εισφορά που οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει με το ελληνικό κράτος να καταβάλλουν ελάχιστα ψίχουλα από τα τερατώδη υπερκέρδη τους!

Θυμίζουμε ότι η εθελοντική συνεισφορά θεσπίστηκε σε συμφωνία της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου με τον τότε Πρόεδρο της ΕΕΕ Θ. Βενιάμη κάτω από το βάρος της κοινωνικής πίεσης την μνημονιακή περίοδο αλλά και των παρεμβάσεων της Ε.Ε. που οι δανειστές ζητούσαν μετ΄ επιτάσεως την φορολόγηση των εφοπλιστών αφού, η φορολογία επί του τονάζ που ίσχυε απέδιδε πενταροδεκάρες στα δημόσια φορολογικά έσοδα…

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι στην αναθεώρηση του Συντάγματος (Φλεβάρης 2019- ΣΥΡΙΖΑ) παρέμειναν άθικτες οι συνταγματικές ρυθμίσεις που φοροαπαλάσσουν τους εφοπλιστές!

Μόλις πριν 3 μέρες είχαμε καταγγείλει το νέο Συνυποσχετικό που μέσω τυμπανοκρουσιών ανακοίνωσαν από κοινού Μητσοτάκης- Τραυλού, ως πράξη πολιτικής- κοινωνικής και οικονομικής αθλιότητας!

Υποτίθεται ότι με αυτό αυξάνεται η συμμετοχή των εφοπλιστών από 40 στα 60 εκατ. ευρώ ετησίως.

Διαβάζοντας προσεκτικά το συνυποσχετικό διαπιστώνουμε τη μεγάλη πολιτική απάτη περί αύξησης της φορολογίας της λεγόμενης Ναυτιλιακής κοινότητας..

Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν υπάρχει καμία πραγματική αύξηση αλλά επέρχεται και μείωση στη φορολογία τους αφού μειώνονται «από 10% σε 5% τα εισαγόμενα ποσά σε οιοδήποτε και νομίσματα προερχόμενα από μερίσματα των πλοιοκτητριών εταιριών ή εταιριών χαρτοφυλακίου».

Διευκρινίζεται επίσης ότι πέρα της συνομολογημένης συμφωνίας στο Συνυποσχετικό, «ουδέν δικαίωμα εκ του νόμου 27/1975 του άρθρου 107 του Συντάγματος και του εν γένει θεσμικού Ναυτιλιακού πλαισίου θίγεται!

Το πλήρες κείμενο του Συνυποσχετικού μπορείτε να το (δείτε εδώ), επισημαίνουμε ότι αυτό έχει «υποχρεωτική εφαρμογή» από το σύνολο των διαχειριστριών εταιριών πλοίων υπό ελληνική ή ξένη σημαία, υπό την προϋπόθεση της διαχείρισης  (των υπό ξένη σημαία πλοίων) από την Ελλάδα ανεξαρτήτως της προσχωρήσεως τους ή μη στο νέο Συνυποσχετικό και την πρόσθετη πράξη αυτού (ρήτρα Συλλογικής Δέσμευσης!)»

Αυτή η επαίσχυντη, εκτρωματική και βαθειά αντιλαϊκή συμφωνία θα τεθεί το επόμενο διάστημα για έγκριση στην ελληνική Βουλή.

Συνταρακτική αποκάλυψη

Πριν στεγνώσει το μελάνι από άρθρο – παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ (δείτε εδώ) αναφορικά με το νέο Συνυποσχετικό έγκυρη οικονομική ιστοσελίδα αποκάλυψε χθες ότι ολοκληρώθηκε  η εκκαθάριση  για τα συμπληρωματικά χρηματικά ποσά που πρέπει να πληρώσουν οι Ναυτιλιακές εταιρίες στο Υπουργείο Οικονομικών για τη διετία 2018- 2019.

Από αυτό τον επισταμένο έλεγχο προκύπτει ότι οι Ναυτιλιακές εταιρίες από τα 40 εκατ. ευρώ που πρόβλεπε έως τώρα το Συνυποσχετικό επί της οικιοθελούς εισφοράς   αυτές κατέβαλαν 30 εκατ. ευρώ και τώρα καλούνται να πληρώσουν επιπλέον 20 εκατ. ευρώ για το 2018 και 2019 ώστε έτσι να συμπληρωθεί το ποσόν 40 + 40 εκατ. για τα δύο έτη 2018- 2019!

Τους επόμενους μήνες αναμένεται να γίνει και η εκκαθάριση της διετίας 2020- 2021 και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και σε αυτή τη διετία οι εφοπλιστές δεν κάλυψαν το ποσόν των 80 εκατ. ευρώ…

ΠΕΝΕΝ

Να καταργηθούν τα προκλητικά- σκανδαλώδη εφοπλιστικά προνόμια.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα αποδεικνύεται ότι η φορολογική συνεισφορά και μεταχείριση των εφοπλιστών αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα ιλιγγιώδη υπερκέρδη που αποκομίζουν από την επιχειρηματική ασυδοσία που τους έχει εξασφαλίσει το ελληνικό κράτος!

Υπογραμμίζουμε ότι για το έτος 2018 η φορολογική συμμετοχή των Ελλήνων Ναυτεργατών ξεπέρασε τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ η φορολογία τους έχει τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, οι μισθοί τους και τα εισοδήματα τους παραμένουν καθηλωμένοι στην ποντοπόρο Ναυτιλία από το 2010 και το βιοτικό τους επίπεδο έχει διολισθήσει πάνω από 25% αυτά τα χρόνια παίρνοντας υπόψιν την εκρηκτική αύξηση του πληθωρισμού και την ακρίβεια σε ενέργεια – καύσιμα - βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Οι Ναυτεργάτες (μισθοί τους) της ποντοπόρου Ναυτιλίας φέρνουν το 100% του εισοδήματος στην Ελλάδα σε αντίθεση με τους εφοπλιστές  και αποτελούν τον κορμό του Ναυτιλιακού συναλλάγματος που εισρέει στη χώρα μας.

Αυτή είναι η συνεισφορά των Ελλήνων Ναυτεργατών, αυτά είναι τα ψίχουλα που συνεισφέρουν οι μεγαλοσχήμονες εφοπλιστές!

Η αξία της αρμάδα τους αγγίζει τα 110 δις δολάρια, μόνο φέτος έχουν επενδύσει σε αγορά νέων πλοίων περί τα 8,5 δις δολάρια και τα κέρδη τους εν μέσω πολέμου και οικονομικής ενεργειακής κρίσης έχουν εκτοξευτεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ρεκόρ.

Απαιτούμε να πληρώσουν επιτέλους με βάση τα τερατώδη κέρδη τους, να καταργηθούν όλα τα προνόμια που είναι θεσμικά κατοχυρωμένα και τους εξασφαλίζουν φορολογική και επιχειρηματική ασυδοσία!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ. Κόμματα που ομιλούν περί «φορολογικής δικαιοσύνης» και «φοροδοτικής ικανότητας» σύμφωνα με την κερδοφόρα επιχειρηματική δράση να τοποθετούν σε αυτή την πρωτοφανή πολιτική, κοινωνική και οικονομική πρόκληση εν όψει της επικείμενης συζήτησης στη Βουλή για το επαίσχυντο Συνυποσχετικό.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 08:26
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή