Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 12:00

Νέος Γενικός Γραμματέας στην ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

vitouladitis.jpg

Στο τακτικό Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ το οποίο έγινε στις 17/12/2020 αντικαταστάθηκε έπειτα από την απόφασή του να συνταξιοδοτηθεί ο συνάδελφος Νίκος Κροκίδης.

Το Δ.Σ ομόφωνα ψήφισε για νέο Γ.Γ της Ένωσής μας τον συνάδελφο Χρήστο Βιτουλαδίτη.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ευχαρίστησε τον συνάδελφο Νίκο για την συνεισφορά του στον κλάδο για όλο το διάστημα της θητείας του στην ΠΕΝΕΝ τονίζοντας την συνέπεια, την αγωνιστικότητα και την ανιδιοτέλεια με την οποία πορεύτηκε στην Ένωσή μας και συνολικά στο ναυτεργατικό σ.κ.

Ποιός είναι ο νέος Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ

Ο συνάδελφος Χρήστος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, είναι 42 ετών, κάνει το πρώτο μπάρκο το 1996, έχει συνολικά 17 χρόνια θαλάσσια υπηρεσία, έχει εργασθεί στα Πορθμεία και στην Ακτοπλοΐα.

Είναι εκλεγμένος στο Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ στις εκλογές που έγιναν το 2018.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - διαπόντιων νησιών την περίοδο 2016-2018.

Μετά την ομόφωνη εκλογή του στην θέση του Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ ο συνάδελφος Χρήστος Βιτουλαδίτης έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

Δήλωση του νέου Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Χρήστου Βιτουλαδίτη

Συνάδελφοι,

Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη η εκλογή μου και η ανάληψη των καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΝΕΝ σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την εργατική τάξη και τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας.

Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο αξιοποιούν την οικονομική και υγειονομική κρίση και έχουν βάλει στο στόχαστρό τους τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, εντείνουν την επίθεσή τους στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Στόχος τους να φορτώσουν και την νέα κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ταυτόχρονα η ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική έχει ως πρόσημο την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των εφοπλιστών ενώ για τους Ναυτεργάτες που ήταν και είναι οι στυλοβάτες αυτού του λεγόμενου "ναυτιλιακού θαύματος", επιφυλάσσουν ανεργία, επιδόματα φτώχειας και μόνιμη αβεβαιότητα. Θέλουν να διαγράψουν από την λαϊκή συνείδηση ότι αυτή η ναυτιλία χτίστηκε πάνω στις πλάτες των Ναυτεργατών του μόχθου και των θυσιών τους. Θέλουν να διαγράψουν το άθλιο θεσμικό πλαίσιο των φοροαπαλλαγών, της άγριας εκμετάλλευσης των προνομίων και της επιχειρηματικής τους ασυδοσίας.

Η ΠΕΝΕΝ επί δεκαετίες αποτελεί το αγωνιστικό μετερίζι του κλάδου και όλων των Ναυτεργατών στην πάλη για τα δικαιώματά τους.

Σε αυτή την πορεία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τα ναυτεργατικά συμφέροντα.

Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται η ΠΕΝΕΝ πρέπει να μείνει αποφασιστικά στις αγωνιστικές επάλξεις, να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την νέα επίθεση που εξελίσσεται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση , τους εφοπλιστές και αυτούς που τους υπηρετούν πολιτικά και συνδικαλιστικά στους σχεδιασμούς τους.

Γίνεται αντιληπτό ότι όλα τα άδικα προς εμάς μέτρα δεν θα πρέπει να μείνουν αναπάντητα και παράλληλα θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και σε διαρκείς αγώνες, όπως άλλωστε έκανε στα οχτώ χρόνια της θητείας του ο φίλος, συνάδελφος και μαχητής, Νικόλαος Κροκίδης, ως Γενικός Γραμματέας στην ΠΕΝΕΝ, στον οποίο θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου για καλή συνταξιοδότηση. Με την επιθυμία πάντα να είναι δίπλα μας και να μας στηρίζει σε όλους τους κοινούς μας αγώνες.

Τέλος, να ευχηθώ καλές γιορτές σε όλους τους συναδέλφους Ναυτεργάτες, που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες. Καλά ταξίδια, υγεία και γρήγορη επιστροφή στις οικογένειές σας, που τις στερείστε αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Με την υπόσχεση ότι εμείς στην ΠΕΝΕΝ θα κάνουμε, όπως πάντα, ό,τι περνά απ’ το χέρι μας ώστε να είμαστε στην πρώτη γραμμή και να διεκδικούμε όλους τους αγώνες προς το συμφέρον όλων των Ναυτεργατών, των συνταξιούχων και των οικογενειών τους.

 

Ευχαριστήρια επιστολή του Νίκου Κροκίδη στο Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ

_ΚΡΟΚΙΔΗΣ1.jpg

Συνάδελφοι,

θα ήθελα μέσα και από αυτήν την επιστολή να σας ευχαριστήσω έναν - έναν ξεχωριστά για την εμπιστοσύνη και την συνεργασία που δείξατε στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια.

Μας ένωσαν κοινοί αγώνες στην προσπάθειά μας να υπερασπιστούμε το περήφανο επάγγελμα του Ναυτεργάτη με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Η ΠΕΝΕΝ μου έδωσε την δυνατότητα να προσπαθούμε καθημερινά για την επίλυση αυτών των προβλημάτων και την τιμή να γνωρίσω ιδιαίτερα όλους εσάς προσωπικά που καθημερινά αποδεικνύετε πόσο δυνατοί είστε σε αυτό το επίπονο επάγγελμα του Ναυτεργάτη.

Συνταξιοδοτούμαι με την περηφάνια για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου η ΠΕΝΕΝ, το Σωματείο Ναυτεργατών Κέρκυρας και εσείς προσωπικά δίνοντας μαζί τους αγώνες μας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Να έχετε πάντα υγεία, καλούς αγώνες, γαλήνιες θάλασσες και καλές επιστροφές στις οικογένειές σας.

Σας ευχαριστώ

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΝΕΝ

Κροκίδης Νικόλαος

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 12:15
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή