Σήμερα: 20/04/2024
Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου 2020 09:20

Στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ τα μέλη της μετά την ομηρία τους στην Νιγηρία

Γράφτηκε από τον

_Κ_ellhnes-naytikoi-nighria-5.jpg

Επίσκεψη στην ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησαν τα μέλη της τα οποία ήταν ναυτολογημένοι στο εφοδιαστικό Δ/Ξ "ΣΤΕΛΙΟΣ Κ" και οι οποίοι όπως είναι γνωστό είχαν απαχθεί από ένοπλη ομάδα πειρατών στον κόλπο της Γουϊνέας στις 16/11/2020.

Στην διάρκεια της συνάντησης εξιστόρησαν τα γεγονότα που εξελίχθηκαν στο πλοίο με την επίθεση των ένοπλων, τις συνθήκες που βίωσαν επί μια εβδομάδα μέσα στο πλοίο με την παρουσία της πολυμελούς ομάδας πειρατών, τις απειλές και την άσκηση ψυχολογικής βίας αλλά και την κλοπή όλων των προσωπικών τους αντικειμένων που έφεραν μαζί τους στο πλοίο.

Μετά από μια εβδομάδα τρία μέλη του πληρώματος μεταφέρθηκαν με βάρκα σε απομακρυσμένη περιοχή μέσα στην ζούγκλα, 500 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Νιγηρίας.

Αναφέρθηκαν στις ιδιαίτερα δύσκολες και επικίνδυνες συνθήκες που εξελίχθηκαν στην περιοχή στην οποία κρατούνταν ως όμηροι όπου ήταν εκτεθειμένοι σε ακραίες καιρικές συνθήκες, αφού ο χώρος κράτησής τους δεν ήταν στεγασμένος ενώ όλοι τους αντιμετώπισαν προβλήματα γαστρεντερολογικά και στο πεπτικό τους σύστημα από τις άθλιες συνθήκες διατροφής τους.

Συνολικά ο χρόνος ομηρίας τους διήρκεσε 27 ημέρες.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ τους ενημέρωσε αναλυτικά για την κινητοποίηση, τις ενέργειες και τις διάφορες παρεμβάσεις της από την πρώτη στιγμή που πληροφορήθηκε την ομηρία τους και είχε ουσιαστική συμβολή με την πίεση που άσκησε τόσο στην επίσπευση του χρόνου ομηρίας τους όσο και στην επιτυχή κατάληξη και στην απελευθέρωσή τους.

Τα μέλη μας ευχαρίστησαν την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ για την πολύπλευρη συμπαράστασή της.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή