Σήμερα: 02/05/2026
Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 07:02

Θα συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις το Υπερταμείο ξεπουλήματος και μετά την «έξοδο από τα μνημόνια»

Γράφτηκε από τον

aikaterinari-in3.jpg

H «αριστερή τραπεζίτισσα» και διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου ξεπουλήματος (ΕΣΣΥΠ), Ρ. Αικατερινάρη

Ξεκάθαρη ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης να ξεπουλήσει τους δημόσιους οργανισμούς και τα αγαθά της χώρας είναι και η δήλωση τής διευθύνουσας συμβούλου του Υπερταμείου ξεπουλήματος (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας) Ρ. Αικατερινάρη, η οποία σε δηλώσεις της στο «Reuters» είπε πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα συνεχιστούν και ύστερα από το τέλος του προγράμματος, δηλαδή μετά την… έξοδο από τα μνημόνια, όπως διαλαλεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αποκρύπτοντας με επικοινωνιακά τεχνάσματα τη διαρκή εποπτεία και υποτέλεια της χώρας, που φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Δεν μπορώ να πω ότι βλέπω οποιονδήποτε κίνδυνο σήμερα», απάντησε όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει κίνδυνος για τις ιδιωτικοποιήσεις τους επόμενους μήνες και μετά τη λήξη του προγράμματος τον ερχόμενο Αύγουστο. Όπως είπε, η Ελλάδα δεν θα υπαναχωρήσει από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων μετά το τέλος του προγράμματος και περιμένει από τις κρατικές εταιρείες να υποβάλουν επιχειρησιακά σχέδια έως τον Απρίλη για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Το «Reuters» υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς να αντλήσει 3 δισ. ευρώ έως το 2019 από πωλήσεις κρατικών περιουσιακών στοιχείων και να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα τη διαδικασία πώλησης κρατικών ποσοστών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στη ΔΕΠΑ και στα «Ελληνικά Πετρέλαια».

Επίσης, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα πρέπει έως τον Ιούνη να έχει ολοκληρώσει την ενοικίαση μιας μεγάλης παραθαλάσσιας έκτασης, την πώληση της ΔΕΣΦΑ (του διαχειριστή φυσικού αερίου) και την έναρξη της διαδικασίας πώλησης ή την τιτλοποίηση ποσοστού της ΔΕΗ, ενώ αργότερα θα πουλήσει μειοψηφικά ποσοστά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΔΑΘ.

Πηγή: ergasianet.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή