Σήμερα: 27/04/2026
Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016 19:05

ΜΕΙΟΝ 30% ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝ 6% (ΕΟΠΥΥ) ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον

---000_koinoniki_asfalisi.jpg

Κάθε μέρα που περνάει αποφασίζονται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ νέες περικοπές στις συντάξεις.

Αυτή τη φορά, με εγκύκλιο του αρμόδιου υφυπουργού Τ. Πετρόπουλου προβλέπεται ότι η εισφορά 6% υπέρ του ΕΟΠΥΥ (μια εισφορά που δεν καταλήγει στον ΕΟΠΥΥ και που η αύξησή της από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ από την 1-9-2015 αφαιρεί ετησίως από τις τσέπες των συνταξιούχων 878 εκατομμύρια ευρώ!) θα επιβάλλεται στο άθροισμα όλων των κύριων συντάξεων με αποτέλεσμα χιλιάδες συνταξιούχοι να δουν κι άλλες δραματικές μειώσεις στο ήδη συρρικνωμένο εισόδημά τους. Επίσης οι προσωρινές κύριες συντάξεις, που δίνονται για ένα με δύο χρόνια μέχρι να δοθούν οι οριστικές, μειώνονται κατά 30%.

Αυτά αποφασίστηκαν αμέσως μετά τις περικοπές του Αυγούστου στις επικουρικές, για μια σειρά ταμεία, όπως ΤΕΑΔΥ, ΤΑΔΚΥ, ΤΕΑΠΟΚΑ, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, Αστυνομικών, μετά την κατάργηση του ΕΚΑΣ, την μείωση του μερίσματος του ΜΤΠΥ κατά 40% και την περαιτέρω μείωση του εφάπαξ (συνολικά μέχρι σήμερα φτάνει στο 60%).

Παράλληλα, προετοιμάζονται και άλλες, μεγαλύτερες μειώσεις από τον Σεπτέμβριο στα επικουρικά ταμεία για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους όπως του ΙΚΑ, των Εμποροϋπαλλήλων, των Τραπεζών, των ΔΕΚΟ κ.ά.

Είναι απορίας άξιον πώς ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, σε σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου του, αναφέρει ότι καμιά περικοπή δεν γίνεται στις κύριες συντάξεις. Ντροπή κύριε Κατρούγκαλε, με τα ψέματά σας. Μπορεί να κοροϊδέψατε για λίγους μήνες πολλούς, αλλά όλους δεν μπορείτε να τους κοροϊδεύετε για πάντα, όταν ήδη οι μειώσεις της κυβέρνησης σας έχουν περάσει στις συντάξεις τους και στην καθημερινή ζωή τους!

Το «κούρεμα» των συντάξεων, μάλιστα, δεν θα σταματήσει με την εφαρμογή και αυτών των νέων, επώδυνων μέτρων. Από τη συνεχιζόμενη κατάρρευση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων, εξ αιτίας -και- των μνημονιακών πολιτικών της λιτότητας και της ανεργίας, θεωρείται δεδομένο ότι θα υποστούν και νέο «πετσόκομμα» στο άμεσο μέλλον, που θα έχει ως αποτέλεσμα οι κατώτερες συντάξεις να πέσουν κάτω και από το επίπεδο των 300 ευρώ μηνιαία.

Οι πολιτικές της βάρβαρης λιτότητας, που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα με τη στήριξη των υπόλοιπων μνημονιακών κομμάτων, οδηγούν τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους σε εξαθλίωση και την ελληνική οικονομία σε βαθύτατη ύφεση.

Η μοναδική λύση είναι η ενίσχυση του εισοδήματος των συνταξιούχων και των εργαζομένων με το σταμάτημα της λιτότητας και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτό προϋποθέτει την κατάργηση των μνημονίων, την έξοδο από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, όπου θα συνοδεύεται με την προώθηση ενός αναπτυξιακού σχεδίου προς όφελος του λαού και της χώρας και όχι των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

πηγη: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή