Σήμερα: 20/05/2024
Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 00:00

Το αποκρουστικό πρόσωπο της ιμπεριαλιστικής Ευρώπης – η αθλιότητα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Γράφτηκε από τον

trimeris475543264.jpg

Χθες ήταν μια «μαύρη» μέρα! Από τη μια, η ιμπεριαλιστική Ευρώπη έδειξε το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο: κατάργησε απροσχημάτιστα τη Σύμβαση της Γενεύης για τους πρόσφυγες, με μια κατάπτυστη συμφωνία «επαναπροώθησης» στην Τουρκία «παράτυπων» μεταναστών.

Στην Τουρ­κία που εμπλέ­κε­ται στρα­τιω­τι­κά στον πό­λε­μο στη Συρία, που είναι σε ανοι­χτό πό­λε­μο με τους Κούρ­δους στις νο­τιο­α­να­το­λι­κές της πε­ριο­χές, που το κα­θε­στώς της είναι σε πα­ρο­ξυ­σμό αυ­ταρ­χι­κής σκλή­ρυν­σης… Ένο­χοι όχι μόνο για την κα­τάρ­γη­ση στην πράξη της Σύμ­βα­σης της Γε­νεύ­ης για το άσυλο, αλλά και ηθι­κοί αυ­τουρ­γοί για εγκλή­μα­τα κατά της αν­θρω­πό­τη­τας - οι ίδιοι που συμ­με­τεί­χαν στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές εκ­στρα­τεί­ες «εξα­γω­γής δη­μο­κρα­τί­ας» με τις κα­νο­νιο­φό­ρους, στο Αφ­γα­νι­στάν, το Ιράκ, τη Λιβύη κ.λπ.

Για κάθε «πα­ρά­τυ­πο» που θα επι­στρέ­φει διά της βίας στην Τουρ­κία, ένας «νό­μι­μος» θα με­τε­γκα­θί­στα­ται στην Ευ­ρώ­πη, αλλά με ανώ­τα­το πλα­φόν με­τε­γκα­θι­στά­με­νων τις… 72.000! Ο μι­κρός Λί­βα­νος φι­λο­ξε­νεί 1,5 εκατ. πρό­σφυ­γες, αλλά η Ευ­ρώ­πη των εκα­το­ντά­δων εκα­τομ­μυ­ρί­ων κα­τοί­κων θα απο­δε­χτεί 72.000, για να απε­λά­σει εκα­το­ντά­δες χι­λιά­δες (αφού πάνω από τον αριθ­μό 72.000 θα είναι πλέον όλοι «πα­ρά­τυ­ποι»). 

Δεν πρό­κει­ται ασφα­λώς για την «Ευ­ρώ­πη» γε­νι­κώς αλλά για τη ρα­τσι­στι­κή Ευ­ρώ­πη-«φρού­ριο», για την Ευ­ρω­ζώ­νη και την Ε.Ε. της άγριας λι­τό­τη­τας και των μνη­μο­νί­ων, για την Ευ­ρώ­πη-ιμπε­ρια­λι­στι­κή φυ­λα­κή των λαών της. Για τη σύγ­χρο­νη Ιερή Συμ­μα­χία, για μια σύγ­χρο­νη, ηπει­ρω­τι­κών δια­στά­σε­ων Βα­στίλ­λη που πρέ­πει να δια­λύ­σου­με, να γκρε­μί­σου­με!

Σε αυτή την Ευ­ρώ­πη, η θλι­βε­ρή ελ­λη­νι­κή κυ­βέρ­νη­ση των ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ - ΑΝΕΛ όχι μόνο ευ­θυ­γραμ­μί­στη­κε πλή­ρως, αλλά πα­νη­γυ­ρί­ζει για τη συμ­φω­νία! Όχι μόνο προ­συ­πέ­γρα­ψαν την κα­τάρ­γη­ση της συν­θή­κης της Γε­νεύ­ης για το άσυλο, όχι μόνο ανα­δεί­χτη­καν σε ηθι­κούς συ­ναυ­τουρ­γούς για εγκλή­μα­τα κατά της αν­θρω­πό­τη­τας, αλλά πα­νη­γυ­ρί­ζουν για το γε­γο­νός ότι το δι­καί­ω­μα στο άσυλο εκα­τομ­μυ­ρί­ων αν­θρώ­πων έγινε με τη σύμ­φω­νη γνώμη τους δι­με­ρές ζή­τη­μα ανά­με­σα στην Ελ­λά­δα και την Τουρ­κία υπό την μπα­γκέ­τα του ΝΑΤΟ! Δεν υπάρ­χει επι­κοι­νω­νια­κό εύ­ρη­μα για να κα­λύ­ψει αυτή τη ντρο­πια­στι­κή στάση που να μη χρειά­ζε­ται τη συν­δρο­μή ενός Γκέ­μπελς!

Αυτή η κυ­βέρ­νη­ση, με μόνο πλέον «πρό­ταγ­μα» το να πα­ρα­μεί­νει στην κυ­βερ­νη­τι­κή εξου­σία, ξε­που­λά­ει τα πάντα, και μά­λι­στα στο όνομα της Αρι­στε­ράς! Υπέ­γρα­ψε μνη­μό­νιο, συ­γκυ­βερ­νά με ακρο­δε­ξιούς, εκλι­πα­ρεί τη συ­ναί­νε­ση του Λε­βέ­ντη και των πα­λιών μνη­μο­νια­κών για να ψη­φι­στούν και εφαρ­μο­στούν τα νέα μνη­μο­νια­κά μέτρα, έφερε το ΝΑΤΟ στο Αι­γαίο, ψη­φί­ζει όλη την γκάμα των ρα­τσι­στι­κών απο­φά­σε­ων της Ε.Ε., στέλ­νει κα­τα­τρεγ­μέ­νους αν­θρώ­πους πίσω στο σφα­γείο ή στην κα­λύ­τε­ρη πε­ρί­πτω­ση σε στρα­τό­πε­δα συ­γκέ­ντρω­σης στην Τουρ­κία σε αγα­στή συ­νερ­γα­σία με το κα­θε­στώς του Ερ­ντο­γάν, ανα­κά­λυ­ψε ότι υπάρ­χουν «πα­ρά­τυ­ποι» με­τα­νά­στες στους οποί­ους «αρ­μό­ζει» η επα­να­προ­ώ­θη­ση στο σφα­γείο ή ο εγκλει­σμός σε πολ­λές νέες «Αμυ­γδα­λέ­ζες», στρα­τιω­τι­κο­ποιεί τη δια­χεί­ρι­ση του προ­σφυ­γι­κού ζη­τή­μα­τος ανα­θέ­το­ντας τα πε­ρι­βό­η­τα hot spots στο υπουρ­γείο Άμυ­νας, συ­ντη­ρεί μια Κό­λα­ση στην Ει­δο­μέ­νη για να απο­θαρ­ρύ­νει τους πρό­σφυ­γες ώστε να μην ασκούν πλέον πίεση στα σύ­νο­ρα.

Και όλα αυτά, στο όνομα της Αρι­στε­ράς! Ε, λοι­πόν, όχι! Όχι στο όνομά μας! Το κί­νη­μα αλ­λη­λεγ­γύ­ης στους πρό­σφυ­γες δεν θα υπο­χω­ρή­σει. Οι αντι­στά­σεις στα μνη­μό­νια δεν θα υπο­χω­ρή­σουν. Το δρόμο αυτής της κυ­βέρ­νη­σης, που απο­φά­σι­σε να υλο­ποι­ή­σει και τα πιο κρυφά όνει­ρα της ελ­λη­νι­κής άρ­χου­σας τάξης και του ιμπε­ρια­λι­σμού φτά­νο­ντας εκεί που δεν δια­νο­ή­θη­καν καν οι μνη­μο­νια­κοί προ­κά­το­χοί της, θα τον στα­μα­τή­σου­με!

Κάτω η κα­τά­πτυ­στη συμ­φω­νία της ρα­τσι­στι­κής και ιμπε­ρια­λι­στι­κής ΕΕ. Να γκρε­μί­σου­με την Ευ­ρώ­πη-«φρού­ριο»!

Έξω το ΝΑΤΟ από το Αι­γαίο - έξω η Ελ­λά­δα από το ΝΑΤΟ!

Αλ­λη­λεγ­γύη στους πρό­σφυ­γες «άνευ όρων»!

Δεν υπάρ­χουν πα­ρά­τυ­ποι άν­θρω­ποι και λα­θραί­ες ψυχές.

Οι πρό­σφυ­γες και η αλ­λη­λεγ­γύη θα νι­κή­σουν!     

πηγη: rproject.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016 07:15
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή