Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 09:35

Οι κυβερνοεπιθέσεις και... το «σταθερό χέρι» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Γράφτηκε από τον

2023-06-01_123600.jpg

 

Το νέο ψηφιακό φιάσκο που ξεκίνησε στην πρεμιέρα των ενδοσχολικών εξετάσεων στα Λύκεια έπεσε βαρύ στον Κυριάκο Μητσοτάκη που προβληματίστηκε μεν με την έκταση του αλλά κατέληξε στο συμπέρασμα πως «είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα σταθερό και στιβαρό χέρι στο τιμόνι της χώρας».

Από το Ηράκλειο Κρήτης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στη διάρκεια της προεκλογικής περιοδείας του έπαιξε για μια ακόμη φορά με το σενάριο της αστάθειας, αν η Νέα Δημοκρατία δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

«Αυτό το οποίο κάποιοι δεν μας επέτρεψαν να το πετύχουμε, επειδή έπαιξαν με τον εκλογικό νόμο, θα το πετύχουμε στις 25 Ιουνίου, για μία ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας, με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι της χώρας. Και γι' αυτό δεν μπορούμε να επιτρέψουμε κανέναν εφησυχασμό. Ξέρετε πολύ καλά ότι στην επόμενη Βουλή ενδεχομένως να έχουμε περισσότερα από πέντε κόμματα. Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στην Βουλή, τόσο ανεβαίνει ο πήχης της αυτοδυναμίας, τόσο πιο απαραίτητο είναι όχι απλά να φτάσουμε το ποσοστό το οποίο πετύχαμε στις εκλογές αλλά να το ξεπεράσουμε. Και αυτός είναι ο στόχος που θέτουμε όλοι μαζί», είπε.

Φυσικά, «ευλόγησε τα γένια» της παράταξης που ηγείται λέγοντας πως «μόνο η Νέα Δημοκρατία όχι απλά έχει σχέδιο αλλά έχει και τη βούληση και τη θέληση να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης (...)» και απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ του πρότεινε να μείνει στην αντιπολίτευση.

«Αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική, σήμερα θα είχαμε κυβέρνηση» ισχυρίστηκε λίγο νωρίτερα από τη Σητεία.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν γεμάτη με επιθέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, λέγοντας ότι οι ηττημένοι των εκλογών «ήταν αυτοί που πίστευαν ότι μπορούσαν να σας ξανακοροϊδέψουν όπως το έκαναν το 2015, τάζοντάς σας πράγματα τα οποία οι ίδιοι όχι απλά δεν υλοποίησαν, αλλά έκαναν ακριβώς τα ανάποδα. Ηττημένοι ήταν όσοι είχαν το βλέμμα τους στραμμένο στο παρελθόν και όχι στο μέλλον. Ηττημένοι ήταν όσοι έβλεπαν μία “γκρίζα”, μία “μαύρη” Ελλάδα, η οποία συγκρουόταν με την πραγματικότητα την οποία όλοι μας βιώναμε».

 

Πηγή: efsyn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Ιουνίου 2023 09:37
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή