Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 13:02

Παγιδευμένοι για πέμπτη μέρα σε νησίδα του Εβρου 29 πρόσφυγες - Aρνούνται να τους σώσουν οι ελληνικές αρχές

Γράφτηκε από τον

evros-nisida-1.jpg

Δημήτρης Αγγελίδης

Για πέμπτη ημέρα παραμένουν παγιδευμένοι στη γεμάτη χιόνι νησίδα του Εβρου 29 πρόσφυγες, 25 Σύροι και 4 Τούρκοι, χωρίς νερό και φαγητό, τους οποίους αρνούνται να διασώσουν οι ελληνικές αρχές, ζητώντας τους αντιθέτως να πάνε μόνοι τους στην Τουρκία διασχίζοντας το ποτάμι, κάτι το οποίο αρνούνται να κάνουν οι πρόσφυγες, φοβούμενοι για την ζωή τους και την τύχη τους στην Τουρκία.

Η «Εφ.Συν.» ενημερώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από δύο άτομα που επικοινωνούν με τους πρόσφυγες ότι κατάφεραν να μιλήσουν μαζί τους το πρωί της Κυριακής, ύστερα από διακοπή της επικοινωνίας για περίπου μία ημέρα, και πληροφορήθηκαν ότι το Σάββατο στις 6 το απόγευμα τους επισκέφτηκε η ελληνική αστυνομία και τους ζήτησε να πάνε πίσω στην Τουρκία, χωρίς να προβεί σε επιχείρηση διάσωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερώσει Σάββατο πρωί τους εμπλεκόμενους φορείς ότι είχαν επισκεφτεί τη νησίδα αλλά δεν είχαν εντοπίσει τους πρόσφυγες.

 

→ Η νησίδα που βρίσκονται οι πρόσφυγες, με βάση το γεωγραφικό στίγμα που έχει στη διάθεσή της η «Εφ.Συν.»

Πρόκειται για 25 Σύρους και 4 Τούρκους, ανάμεσά τους ανήλικοι. Δεν υπάρχει νεότερη πληροφορία για άτομο που αντιμετώπιζε επείγον πρόβλημα υγείας με το νεφρό του το βράδυ της Παρασκευής.

Για την εξέλιξη έχει ενημερωθεί η Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. 

πηγη: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή