Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021 17:22

Εικόνες συνωστισμού επιβατών στο λιμάνι

Γράφτηκε από τον

paros.jpg

Από τον συνωστισμό που επικρατεί στο λιμάνι της Πάρου - Φωτό από αναγνώστη του portal
 

Εικόνες μεγάλου συνωστισμού παρατηρείται στο λιμάνι της Πάρου το απόγευμα της Κυριακής. Εκατοντάδες επιβάτες φορώντας μάσκες αναμένουν στο λιμάνι της Πάρου «σαν τις σαρδέλες» για την αναχώρησή τους, στην κυριολεξία ο ένας πάνω στον άλλο, καθώς ο χώρος είναι μικρός, με αποτέλεσμα να μην είναι κατορθωτό να τηρηθούν ούτε οι στοιχειώδεις αποστάσεις ασφαλείας.

Αυτές οι εικόνες από τις σχετικές φωτογραφίες, αποτελούν βέβαια «ψιλά γράμματα» για την κυβέρνηση, αφού με αποκλειστική της ευθύνη, τα περιβόητα υγειονομικά πρωτόκολλα είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα, στις απαιτήσεις και τα κέρδη των εφοπλιστών και του κεφαλαίου, αδιαφορώντας πλήρως για την ζωή και την υγεία επιβατών και εργαζομένων. 

Η κυβέρνηση συνεχίζει να κουνάει το δάκτυλο και να επιμένει στα περί «ατομικής ευθύνης», ακριβώς όμως για να κρύψει κάτω από το χαλί το γεγονός ότι εξακολουθεί να κωφεύει στα δίκαια και επείγοντα αιτήματα για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους τόπους δουλειάς, στα ΜΜΜ και αλλού. Καθώς και για την επιτακτική ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και γενναία χρηματοδότηση για υποδομές και εξοπλισμό στα δημόσια νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας.

 
1 / 2
 
 
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή