Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 15:36

Η κυβέρνηση στα μπαλκόνια, ο λαός στα σπίτια του

Γράφτηκε από τον

trapezomamits.jpg

Γράφει ο Κώστας Γρηγοριάδης.

Το γύρο του διαδικτύου έκανε από το μεσημέρι του Σαββάτου η παραπάνω αποκαλυπτική φωτογραφία, που τραβήχτηκε και αναρτήθηκε από την Ελένη Νιτσόλα στην προσωπική της σελίδα στο facebook, και δείχνει το πόσο απύθμενο θράσος μπορεί να έχει ένας πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του.

Η φωτογραφία, δείχνει πως η πρωθυπουργική  κουστωδία περίπου 30 ατόμων, βρίσκεται σε ένα μπαλκόνι το πολύ 40 τετραγωνικών μέτρων τρώγοντας και διασκεδάζοντας χωρίς να τηρούν κανένα μέτρο ασφαλείας για τη μη διάδοση του ιού.

Κι όλο αυτό τη στιγμή που ανακοινώθηκαν μια μέρα πριν νέα περιοριστικά μέτρα και απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένες περιοχές, από την 6η απογευματινή.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τα ακριτικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου με αφορμή την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, προφανέστατα για να συνεχίσει την προπαγάνδα για την... καλή πορεία των εμβολιασμών και έκανε μια στάση στην Ικαρία.

Είχε και ηλιόλουστη ημέρα χτες και κάτι τέτοιες μέρες ο πρωθυπουργός μας δεν τις αφήνει να πάνε χαμένες.

Μετά τη δημοσίευση της επίμαχης φωτογραφίας, έπεσε μεγάλο κράξιμο και ανάγκασε τον οικοδεσπότη βουλευτή Σάμου Χρ. Στεφανάδη, σε γραπτή ανακοίνωσή του, να πει  μεταξύ άλλων πως “Τον κάλεσα (τον Κυριάκο εννοεί) στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι”.

Όμως, πόσα συμπεράσματα μπορεί κανείς να βγάλει από το περιστατικό αυτό;

Η κυβέρνηση με αφορμή την πανδημία εφαρμόζει μια πολιτική αντιμετώπισης της, με απαγορεύσεις που είναι πρωτοφανείς για τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Ανοιγοκλείνει τα εμπορικά καταστήματα χωρίς καμία προοπτική, και μοιράζει χρηματικά ψίχουλα σε όσους τσακίζονται οικονομικά.

Αμολάει από το πρωί ως το βράδυ τον Άδωνι Γεωργιάδη για να προπαγανδίζει τον αγώνα που κάνει για το... καλό μας η κυβέρνηση, ενώ τα κανάλια που είναι ταυτισμένα με την κυβέρνηση, επειδή μπουκώθηκαν με το παραδάκι από τη λίστα Πέτσα, ξερνούν την πλύση εγκεφάλου στον μέσο πολίτη σε στυλ “η κυβέρνηση τα κάνει όλα καλά. Σκάσε και κάνε ό,τι σου λέει.

Τα πρόστιμα των 300 ευρώ πέφτουν σαν το χαλάζι (52.000.000 έφτασαν μέχρι τώρα) ακόμη κι αν η μάσκα φοριέται 2 χιλιοστά κάτω από την μύτη.

Η κυβέρνηση προσλαμβάνει συνεχώς μπάτσους και απαγορεύει συναθροίσεις άνω των 3 ατόμων ή άνω των 100 ανάλογα τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Απαγορεύει ακόμη και έναν φίλο να δεις και να καθίσεις σε ένα παγκάκι να παίξεις ένα τάβλι, δεν έχει βγάλει ακόμη κωδικό sms για τάβλι ή για σκάκι στο ύπαιθρο βλέπεις, γιατί ο κορονοϊός αν σε δει να παίζεις “πόρτες” κολλάει αμέσως.

Την ίδια στιγμή όμως για τον ανέμελο «Μωυσή»  και τους κολλητούς του δεν τρέχει τίποτε.

Ο Κ. Μητσοτάκης μπορεί να πηγαίνει να κάνει ποδήλατο όπου γουστάρει χωρίς απαγόρευση μετακινήσεων. Μπορεί να πηγαίνει με το στρατιωτικό αεροπλάνο του, όπου έχει καλό καιρό για να ρίξει και μια βουτιά. Μπορεί να μαζεύει τους κολλητούς του και να τρώει και να πίνει στα μπαλκόνια, ενώ την ίδια στιγμή έχει κλείσει την εστίαση και απαγορεύει να κάτσεις με ένα φίλο να πιείς ένα τσίπουρο με απόσταση ο ένας απέναντι στον άλλον.

Όχι, όλα αυτά δεν είναι ούτε τυχαία ούτε αθώες συμπτώσεις.

Η κυβέρνηση είναι μια αυταρχική και αντιδραστική κυβέρνηση που επιτρέπει τα πάντα στους κολλητούς της και απαγορεύει τα πάντα στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Είναι μια κυβέρνηση που εθίζει την κοινωνία στις απαγορεύσεις και στην αστυνόμευση, την ώρα που στην πρωθυπουργική παρέα επιτρέπεται να κυκλοφορεί και χωρίς μάσκες και να τρώει τον περίδρομο χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο προστασίας.

Είναι μια κυβέρνηση που αποδίδει στην ατομική ευθύνη όλες τις αποτυχίες των δικών τις επιλογών.

Με δυο λόγια, απαγορεύει για τους άλλους ό,τι επιτρέπει για τον εαυτό της.

Η φωτογραφία και το βίντεο με το τραπέζωμα στο μπαλκόνι του βουλευτή Στεφανάδη είναι, με απλά λόγια, το βγάλσιμο της γλώσσας της εξουσίας προς τους... πληβείους της.

Αλλά τελικά, από τους προστάτες ποιος θα μας προστατέψει;

πηγη: ergatikosagwnas.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 15:41
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή