Σήμερα: 20/05/2022
Τρίτη, 22 Μαρτίου 2022 07:08

Ανακοίνωση – Κάλεσμα Όλοι στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ στις 31 Μάρτη 2022

Γράφτηκε από τον

_ΠΕΝΕΝ.jpg

Συνάδελφοι,

Το ξέσπασμα του πολέμου και η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, για άλλη μια φορά φέρνει με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο τους τεράστιους κινδύνους για τους λαούς των χωρών που γίνονται θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων για την προώθηση των οικονομικών, πολιτικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων στην περιοχή.

ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε σε ανταγωνισμό με την Ρωσία, μετά την Συρία δημιουργούν μια νέα ανείπωτη ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία άνοιξαν και αυτή την φορά τον δρόμο της δημιουργίας νέων προσφύγων οδηγώντας στην έξοδο από τις εστίες τους εκατομμύρια Ουκρανούς που εγκαταλείπουν μαζικά την χώρα κάτω από τον θανάσιμο κίνδυνο του πολέμου και των καταστροφών που αυτός προκαλεί.

Ταυτόχρονα αναδεικνύονται οι τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που με την άμεση εμπλοκή της στον πόλεμο αυτό διαμορφώνει τις προϋποθέσεις η χώρα μας να αποτελέσει στόχο αντιποίνων στον μαινόμενο ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Ταυτόχρονα η πανδημία (covid-19) εξακολουθεί να στέλνει στον θάνατο καθημερινά δεκάδες ανθρώπους εξ αιτίας της επικίνδυνης και αποτυχημένης κυβερνητικής πολιτικής που άφησε και αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας για πάνω από δύο χρόνια που διαρκεί η πανδημία.

Έκφραση της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής είναι η επιλογή της κυβέρνησης αυτή την περίοδο να στηρίζει γενναιόδωρα το μεγάλο κεφάλαιο ενώ για τον λαό και τους εργαζομένους να σπρώχνει ψίχουλα και να ανακοινώνει ημίμετρα!

Ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας και η επακόλουθη ενεργειακή κρίση έφερε με εμφαντικό τρόπο στην επιφάνεια την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού, την έκρηξη των ανατιμήσεων και της ακρίβειας στην ενέργεια (βενζίνη, πετρέλαιο, ρεύμα, φυσικό αέριο) αλλά και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά τα οποία καταβροχθίζουν το ελάχιστο εργατικό εισόδημα.

Σε αυτές τις συνθήκες αποκτά δεσπόζουσα σημασία η πάλη των Συνδικάτων για την λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των εργατικών εισοδημάτων με ουσιαστική μείωση στην φορολογία σε όλη την κλίμακα των υπηρεσιών για την ενέργεια και στα βασικά τρόφιμα αλλά και με την ουσιαστική αύξηση των επιδομάτων για τους ανέργους.  

Αναδεικνύεται επίσης ως κεντρικός στόχος η υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επιβεβαιώνεται με τον πιο έντονο τρόπο η ορθότητα της θέσης της ΠΕΝΕΝ ότι οι ΣΣΕ που υπογράφτηκαν από την πλειοψηφία της ΠΝΟ (3ετούς διάρκειας) με αυξήσεις 3% είναι ψίχουλα μπροστά στο αυξανόμενο κύμα της ακρίβειας και τον πληθωρισμό, αφού, σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, αναμένεται αυτός να σκαρφαλώνει έως τον Ιούνιο του 2022 στο 11 με 12%!!!  

Την ίδια περίοδο όλα τα συσσωρευμένα Ναυτεργατικά προβλήματα είναι όχι μόνο βαλτωμένα αλλά οξύνονται και αυξάνονται και παρά τις θριαμβολογίες της υποταγμένης πλειοψηφίας της ΠΝΟ, πουθενά δεν φαίνεται καμιά λύση στον ορίζοντα για αυτά με την ακολουθούμενη γραμμή τους!

Οι συνθήκες δουλειάς επιδεινώνονται, η παραβατικότητα των εφοπλιστών συνεχίζεται, η ανοχή του ΥΕΝ και των υπηρεσιών του διαιωνίζεται με αποτέλεσμα τα προβλήματα να έχουν χτυπήσει κόκκινο!!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, η οργάνωση της πάλης των Ναυτεργατών είναι η μόνη που μπορεί να δώσει διέξοδο για τα Ναυτεργατικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε τα μέλη μας να πάρουν αγωνιστικά – μαζικά μέρος στην Α΄ ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ προκειμένου να συζητήσουμε, να καθορίσουμε την ταχτική και τον νέο αγωνιστικό προσανατολισμό της ΠΕΝΕΝ.

Δίνουμε μαζικά παρόν στην Γενική Συνέλευσή μας στις 31/3/2022, στις 9.30 π.μ, στην αίθουσα Συνελεύσεων (Κολοκοτρώνη 132, 2ος όροφος, Πειραιάς).

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή