Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 07:19

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ Ανακοίνωση - Κάλεσμα - Δίνουμε όλοι μαζικά το παρόν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΠΕΝΕΝ στις 26 Οκτώβρη 2021

Γράφτηκε από τον

10-1.jpg

Με απόφαση του Δ.Σ της Ένωσής μας πραγματοποιείται στις 26/10/2021 η Β΄ Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών στις 9.30 π.μ στην αίθουσα συνελεύσεων (Κολοκοτρώνη 132 - 2ος όροφος) στον Πειραιά.

Η σύγκληση του ανώτερου οργάνου της ΠΕΝΕΝ γίνεται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο στην οποία η επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου κλιμακώνεται και παίρνει χαρακτήρα γενικευμένης σύγκρουσης αφού η πολιτική στόχευση είναι ο πυρήνας της ίδιας της ύπαρξης των Συνδικάτων.

Το δικαίωμα στην απεργία, στην οργάνωση και περιφρούρηση των αγώνων (συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις - άσκηση απεργίας) στα εργασιακά, υπονόμευση 8ώρου, των ΣΣΕ, των μισθών αλλά και της απροκάλυπτης παρακολούθησης του ελέγχου των συνδικάτων μέσω του ηλεκτρονικού φακελώματος από κράτος και εργοδοσία.

Η πολιτική αυτή αποτελεί στρατηγικής σημασίας επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις με προφανή σκοπό να συντρίψει κάθε οργανωμένη αντίσταση και πάλη ώστε να περάσει ανώδυνα η γραμμή της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου επιβάλλοντας σιγή νεκροταφείου και με τον τρόπο αυτό να διασφαλίσουν τα κέρδη και τις επενδύσεις του εγχώριου και ξένου κεφαλαίου.

Στην βάση των παραπάνω εξελίξεων αποτελεί ανοιχτό ζήτημα ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει το σ.κ και ιδιαίτερα το αγωνιστικό - ταξικό τμήμα του που κυρίως οι αντιδραστικές - αντισυνδικαλιστικές αναδιαρθρώσεις και θεσμικές αλλαγές αυτό αφορούν.

Από αυτή την σκοπιά αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία η οργανωμένη συζήτηση, η σωστή εκτίμηση των αντεργατικών πολιτικών που είναι σε πλήρη εξέλιξη, η οργάνωση και η αντεπίθεση, οι μορφές πάλης της εργατικής τάξης και του ταξικού πόλου στα συνδικάτα.

Η ΠΕΝΕΝ διαχρονικά και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο μαχητικά αγωνιστικά Σωματεία της χώρας μας και ο ιστορικός μας κλάδος αποδεδειγμένα βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης των Ναυτεργατών και του κλάδου μας.

Η συλλογική και δημοκρατική συζήτηση, στην επεξεργασία και διατύπωση μιας γραμμής πραγματικής αντίστασης και πάλης σε αυτή την αντεργατική καταιγίδα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι Ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι, θα είναι στο επίκεντρο της Συνέλευσης των μελών της ΠΕΝΕΝ.

Μαζί και παράλληλα με τα γενικότερα προβλήματα, η Συνέλευση πρέπει αναλυτικά και διεξοδικά να ασχοληθεί με την κατάσταση στην Ναυτιλία, τα ναυτεργατικά προβλήματα, την πολιτική κυβέρνησης - εφοπλιστών, τον ρόλο των Ναυτεργατών και του κλάδου μας σε αυτές τις συνθήκες, την στρατηγική και τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε για την απόκρουση της ολομέτωπης επίθεσης που γίνεται ενάντια στα εναπομείναντα Ναυτεργατικά δικαιώματα.

Απαράβατος όρος για την ανασυγκρότηση του Ναυτεργατικού σ.κ για να βάλουμε εμπόδια και πολύ περισσότερο να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την σφοδρή επίθεση που γίνεται ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων μας είναι η ουσιαστική ενεργοποίηση των ίδιων των Ναυτεργατών μέσα και έξω από τα καράβια, οι οποίοι πρέπει να έχουν καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Χωρίς αυτήν την προϋπόθεση καμιά δράση, κινητοποίηση και αγώνας δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικός.

Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται περισσότερο από ποτέ οργάνωση, σχέδιο και μια αταλάντευτη γραμμή που βάζει μπροστά και μέχρι τέλος τα δίκαια και ώριμα αιτήματά μας.

Αιτήματα και διεκδικήσεις στις ΣΣΕ και την πραγματική βελτίωση των μισθών, την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ουσιαστική προστασία των ανέργων, την ανατροπή όλων των αντιασφαλιστικών μέτρων ισοπέδωσης των συντάξεων, την κατάργηση των αντιδραστικών νόμων για την επάνδρωση, την οργανική σύνθεση, τον εξοβελισμό των ελλήνων Ναυτεργατών από το σύνολο της Ναυτιλίας, τα εργασιακά προβλήματα μέσα στα καράβια.

Τα οξυμένα προβλήματα, η πολιτική κυβέρνησης - εφοπλιστών, σε συνδυασμό με την τραγική και άθλια κατάσταση που υπάρχει στο ναυτεργατικό σ.κ, απαιτούν και επιβάλουν οι ίδιοι οι Ναυτεργάτες να κάνουν το μεγάλο βήμα παίρνοντας στα δικά τους χέρια την υπόθεση της αντιμετώπισης των προβλημάτων.

Στην κατεύθυνση αυτή ο ρόλος και η συμβολή του δικού μας κλάδου πρέπει όπως πάντα να είναι ουσιαστικός και αναντικατάστατος!

Καλούμε τα μέλη μας να δώσουν μαζικά και αγωνιστικά το παρόν στην Γενική Συνέλευση.

Πειραιάς 19/10/2021                                

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021 07:32
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή