Ξεκίνησε η αγωνιστική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ - Πρώτο πλοίο το "AQUA JEWEL" στο λιμάνι του Πειραιά
Γράφτηκε από τον Π.Ε.Ν.Ε.Ν.
Από παραδρομής στο έγγραφό μας που απεστάλη προς τις ναυτιλιακές εταιρείες, το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του αναφέρθηκε ότι για το "AQUAJEWEL" θα ξεκινήσει η κινητοποίηση στις 17/4/2020.
Το πλοίο είναι στον Πειραιά και ήδη κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ έχει επιβάλει μπλόκο στην φόρτωση έχοντας και την απόλυτη συγκατάθεση του πληρώματος καταστρώματος.
Για τον σκοπό αυτό έχουν ειδοποιηθεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.
Το Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ
Υ.Γ.1: Μετά από την συνδικαλιστική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ και έπειτα από πολύωρη καθυστέρηση στον απόπλου του πλοίου, η εταιρεία συνομολόγησε και κατέβαλε το Δώρο Πάσχα και τον μισθό του μήνα Μάρτη 2020.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ισχυρές δυνάμεις του Λιμενικού σώματος είχαν κατέλθει στο πλοίο στα πλαίσια της κινητοποίησης της ΠΕΝΕΝ, ζητώντας μετ' επιτάσεως να αποδεχθεί χωρίς την παραμικρή δέσμευση για τα Ναυτεργατικά δικαιώματα την εκτέλεση του δρομολογίου, απειλώντας με την παρέμβαση του εισαγγελέα...
Χάρη στην αποφασιστική στάση της ΠΕΝΕΝ η προσπάθεια εκφοβισμού έπεσε στο κενό....
Υ.Γ.2: Η ΠΕΝΕΝ αναστέλλει τη προγραμματισμένη κινητοποίηση για αύριο 17/4 στα πλοία της εταιρίας MINOAN LINES αφού η εταιρεία συμμορφώθηκε με το αίτημα της ΠΕΝΕΝ και ήδη κατέβαλε στους τραπεζικούς λογαριασμούς των μελών μας το Δώρο Πάσχα σε όλα τα πλοία της που εκτελούν Ακτοπλοΐα και ταυτόχρονα έδωσε και προκαταβολή για το μήνα Απρίλη όπως ακριβώς προβλέπεται από την ΣΣΕ.
Αυτό αφορά τόσο τον κλάδο της ΠΕΝΕΝ όσο και όλα τα πληρώματά της ανεξάρτητα από ειδικότητα.
ΥΓ 3: Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να είναι η διεκδίκηση της ΠΕΝΕΝ στα πλοία της ΑΝΕΚ στον Πειραιά και ειδικότερα στο Ε/Γ-Ο/Γ Πρέβελη που υπάρχει ήδη απόφαση για κινητοποίηση αφού το πλοίο έχει προγραμματισμένη αναχώρηση αύριο στις 5 το απόγευμα.
Η θέση της ΠΕΝΕΝ αναφορικά με τη καταβολή του Δώρου Πάσχα είναι αδιαπραγμάτευτη και εφόσον η εταιρεία εμμένει στη θέση <δεν υπάρχουν λεφτά> αυτό αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε σύγκρουση για την οποία την αποκλειστική ευθύνη θα έχει η ΑΝΕΚ.
Πριν επιλέξουν αυτόν τον δρόμο, να πάρουν υπόψη τους ότι η ιστορική ΠΕΝΕΝ δεν είναι ούτε κάποιο ξεδοντιασμένο Σωματείο, ούτε κανένα άδειο συνδικαλιστικό κουφάρι που δεν εκπροσωπεί τίποτα και τους ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα διστάσει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με το εφοπλιστικό και το υπόλοιπο κατεστημένο, γεγονός που το απέδειξε για πολλοστή φορά στη πρωτοποριακή δράση που εγκαινίασε σήμερα εν μέσω υγειονομικής κρίσης και αντιδημοκρατικών απαγορεύσεων της κυβέρνησης.
Υ.Γ.4: Καταβλήθηκε το Δώρο Πάσχα στο Ε/Γ- Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» της ΑΝΕΚ
Έπειτα από ένα μαραθώνιο διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της ναυτιλιακής ακτοπλοϊκής εταιρείας ΑΝΕΚ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΕΝ και του Κ.Λ. Πειραιά, η εταιρεία συνομολόγησε και κατέβαλε το Δώρο Πάσχα στο πλήρωμα καταστρώματος του Ε/Γ- Ο/Γ «ΠΡΕΒΕΛΗΣ» που αποτελούσε την βασική διεκδίκηση της ΠΕΝΕΝ τόσο στην ΑΝΕΚ όσο και στις υπόλοιπες ακτοπλοϊκές εταιρείες, οι οποίες στα πλαίσια των αντεργατικών διατάξεων της ΠΝΠ περί πληττόμενων επιχειρήσεων, εξαιρέθηκαν από την καταβολή του Δώρου Πάσχα στο χρονικό διάστημα που προέβλεπαν οι πάγιες νομοθετικές ρυθμίσεις.
Αναφορικά με την καταβολή του μισθού η εταιρεία δεσμεύτηκε να το καταβάλει τις αμέσως επόμενες μέρες.
Είναι σαφές ότι η παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ γίνεται στα πλαίσια της απόλυτης συνεννόησης - συνεργασίας με τα μέλη μας καθώς και η όποια δράση μας επίσης έχει την απόλυτη συγκατάθεσή τους.
Η μάχη που δόθηκε από την ΠΕΝΕΝ ήταν σε γενικές γραμμές απόλυτα πετυχημένη, παρήγαγε θετικά αποτελέσματα και οι πρωτοβουλίες θα συνεχιστούν στην κατεύθυνση σεβασμού και εφαρμογής των δικαιωμάτων των μελών μας και όλων των Ναυτεργατών.
- Τελευταια
- Δημοφιλή
