Σήμερα: 20/05/2024
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 08:52

ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΟΜΠΑΜΑ

Γράφτηκε από τον

15-11-2016_ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ_ΕΝΑΝΤΙΑ_ΣΤΟΝ_ΟΜΠΑΜΑ-.jpg

Με μεγάλες και μαζικές διαδηλώσεις και πορείες υποδέχθηκε ο λαός μας την επίσκεψη του Αμερικανού εκπροσώπου του ιμπεριαλισμού Μπάρακ Ομπάμα.

Συγκεντρώσεις και πορείες διοργανώθηκαν για τον σκοπό αυτό σε δεκάδες πόλεις της χώρας μας όπου λαός και νεολαία διατράνωσαν την θέλησή τους να αγωνιστούν και να αποκρούσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια ενάντια στην χώρα μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.

 

DSCN0377-.JPG

Η κυβέρνηση της ψευτοαριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε δρακόντεια μέτρα ασφάλειας ενώ ταυτόχρονα με τρόπο αντιδημοκρατικό και αυταρχικό – στην ίδια γραμμή πλεύσης με τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ – προσπάθησε να παρεμποδίσει την ελεύθερη έκφραση του λαού κατά του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και του εκπροσώπου του στην χώρα δίνοντας πλήρες απαγορευτικό των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας!!!

DSCN0365-.JPG

Οι πολιτικές δυνάμεις της ευρύτερης αριστεράς, εκατοντάδες συνδικάτα και άλλες συλλογικότητες κατήγγειλαν τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπογραμμίζοντας ότι συνιστούν αντισυνταγματική εκτροπή οι αστυνομικές και κυβερνητικές αποφάσεις για απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση επέμεινε μέχρι τέλους στο απαγορευτικό που εξήγγειλε, γεγονός που προκάλεσε εντονότατες λαϊκές αντιδράσεις.

Παρά την απαγόρευση χιλιάδες λαού βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας, στο Πολυτεχνείο , στην Ομόνοια πραγματοποιώντας μαζικές και μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες.

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν με πρωτοβουλία του ΚΚΕ, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενώ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των Συνδικάτων.

DSCN0367-.JPG

Η ΠΕΝΕΝ απεύθυνε κάλεσμα στα μέλη της να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο καθώς και στην πορεία που θα ακολουθούσε. Με δικό της μπλοκ και πανό πορεύτηκε μαζί με χιλιάδες άλλους διαδηλωτές βροντοφωνάζοντας συνθήματα κατά των επιθετικών πολεμικών επεμβάσεων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ οι οποίοι από κοινού αιματοκυλίζουν χώρες και λαούς, καταστρέφουν και διαλύουν τις οικονομίες τους, δημιουργούν εκατομμύρια πρόσφυγες!

DSCN0371-.JPG

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στις συγκεντρώσεις και πορείες είχαν ως κύρια αιχμή την καταδίκη του ιμπεριαλισμού και των επεμβάσεών τους στην χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου καθώς και σε άλλες χώρες και περιοχές του πλανήτη μας.

DSCN0381-.JPG

Το μπλοκ των δυνάμεων που συμμετείχε η ΠΕΝΕΝ επιχείρησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό προκειμένου να πορευτεί προς το Σύνταγμα και την Αμερικανική πρεσβεία ενώ τα ΜΑΤ απάντησαν με χημικά, δακρυγόνα και βομβάρδισαν με κρότου - λάμψης τους διαδηλωτές.

DSCN0380-.JPG

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

_ανεπιθυμητος.jpg

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή της Ένωσής μας στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα στις 15/11/2016.

Η επίσκεψη Ομπάμα στην χώρα μας δεν εγκυμονεί καμιά απολύτως θετική εξέλιξη για τα εθνικά μας θέματα αλλά και για την οικονομικο-κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας. Αντίθετα η παρουσία του εκπροσώπου της Αμερικανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα σηματοδοτεί την προσπάθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να προωθήσει τα γεωστρατηγικά και οικονομικά συμφέροντα των ΗΠΑ στην χώρα και ευρύτερα στην περιοχή.

Είναι απολύτως σαφές ότι στα πλαίσια των έντονων ενδοϊμπεριαλιστικών διαφορών οι ΗΠΑ διεκδικούν τον ηγεμονικό ρόλο στην καταλήστευση και εκμετάλλευση των λαών και των πόρων των χωρών της περιοχής και στην διεύρυνση της επιρροής τους. Ο χαρακτήρας του ιμπεριαλισμού δεν άλλαξε, αντίθετα η επιθετικότητα και η επεκτατικότητα διατηρείται και ενισχύεται.

Ο λαός, οι εργαζόμενοι, τα Συνδικάτα και τα αγωνιστικά κινήματα μαζικά πρέπει να βρεθούν στους δρόμους της Αθήνας, να διαδηλώσουν και να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην επίσκεψη Ομπάμα και να διατρανώσουν την θέληση για τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από τα δεσμά του Αμερικανικού και Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.

Ο Ομπάμα είναι για τον λαό, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της χώρας ανεπιθύμητος.

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, έχουν τεράστιες ευθύνες για την εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, έχουν τεράστιες ευθύνες για την διατήρηση των βάσεων, την συμμετοχή σε πολεμικές αποστολές του ΝΑΤΟ, για την χρησιμοποίηση της χώρας μας για την διευκόλυνση των πολεμικών συγκρούσεων σε διάφορες χώρες της νοτιοανατολικής Μεσογείου, περιοχή στην οποία μπορεί να εξελιχθεί μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ διάφορων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων όπως είναι οι ΗΠΑ-Ευρώπη-ΝΑΤΟ με τις αντίστοιχες δυνάμεις της Ρωσίας. Η περιοχή αυτή αποτελεί πεδίο ψυχροπολεμικής έντασης και αναμέτρησης.

Τα παραπάνω δεδομένα επιβάλουν την εγρήγορση, την κινητοποίηση και τον αποφασιστικό αγώνα του λαού μας, των κινημάτων και των συνδικάτων στην κατεύθυνση απεμπλοκής της χώρας από τα επικίνδυνα και τυχοδιωκτικά σχέδια του ιμπεριαλισμού.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη, τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση στις 15/11/2016 έξω από το Πολυτεχνείο στις 5.30 μ.μ και στην πορεία που θα ακολουθήσει στην αμερικανική πρεσβεία.

Ταυτόχρονα η Διοίκηση αποφάσισε την συμμετοχή του Σωματείου μας στις εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Για τον σκοπό αυτό αντιπροσωπεία θα καταθέσει στεφάνι ενώ συμφωνήθηκε και η συμμετοχή μας στην συγκέντρωση και στην πορεία στις 17/11/2016 που θα γίνει για τον σκοπό αυτό στην Αθήνα.

Πειραιάς 9/11/2016

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                       Κροκίδης Νικόλαος

 

 

17 ΝΟΕΜΒΡΗ 2016 - ΑΘΗΝΑ

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

 

politexnio-poria.jpg

 

polutexneio_poreia.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα από χιλιάδες λαού και νεολαίας για την επέτειο των 43 χρόνων από την ηρωική εξέγερση στο Πολυτεχνείο.

Στο πλαίσιο αυτών των κινητοποιήσεων συμμετείχε και η ΠΕΝΕΝ η οποία πήρε μέρος τόσο στην συγκέντρωση όσο και στην πορεία – διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το Πολυτεχνείο στην Αμερικάνικη Πρεσβεία και στην οποία κυριάρχησαν αντιαμερικανικά συνθήματα με τα οποία καταδικάζονται οι επεμβάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ σε διάφορες περιοχές του κόσμου ενώ οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς τους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είναι και τα μεγάλα θύματα αυτών των ιμπεριαλιστικών πολεμικών επεμβάσεων.

Παράλληλα καταγγέλθηκε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η οποία στηρίζει και συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς αυτούς σχεδιασμούς και ταυτόχρονα εξωραΐζει την επιθετικότητα της κύριας δύναμης των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των ΗΠΑ, όπως φάνηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη στην χώρα μας του Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα.

Στην συνέχεια παραθέτουμε φωτό από την κατάθεση στεφανιών που έκανε αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ στον χώρο του Πολυτεχνείου.

_2016_2-.jpg_2016-.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016 09:29
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή