Σήμερα: 20/05/2024
Τρίτη, 23 Απριλίου 2024 08:53

Απεργία 17 Απρίλη - Υπονομευτικός ο ρόλος του εργοδοτικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ

Γράφτηκε από τον

2024-04-23_114711.jpg

 

Αφήσαμε να παρέλθει η απεργία της 17ης Απρίλη προκειμένου να ασχοληθούμε με τα νέα αντι-απεργιακά κατορθώματα της γνωστής πλειοψηφίας στην ΠΝΟ και του ΓΓ, Μ. Τσικαλάκη.

Η απεργία αυτή ήταν η πρώτη φέτος στην οποία συμμετείχε η ΠΝΟ αφού την προηγούμενη στις 28/2, η ομάδα της πλειοψηφίας θεώρησε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να συμμετέχει… και συμπορεύτηκε με τον φίλο τους, Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, ο οποίος δήλωσε με τον πιο επαίσχυντο τρόπο ότι «η απεργία για την επέτειο ενός χρόνου των Τεμπών γίνεται για να χτίσουν κάποιοι πολιτική καριέρα»!!!

Τι έκανε πρακτικά η ΠΝΟ για την οργάνωση, την προετοιμασία και την διεξαγωγή της απεργίας στις 17 Απρίλη;

ΤΙΠΟΤΑ!!!                   ΤΙΠΟΤΑ!!!                   ΤΙΠΟΤΑ!!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Απλά ξεμπέρδεψε με μια ανακοίνωση!

  • -Καμία επίσκεψη έστω και συμβολικά σε καράβια…
  • -Ουδεμία οργανωτική σύσκεψη, οι οποίες για δεκαετίες γινόταν πριν από κάθε απεργία…
  • -Αυθαίρετα ο ΓΓ της ΠΝΟ (με την συγκατάθεση όλων των υπολοίπων εκπροσώπων των σωματείων (ΝΑΙ και του ΠΑΜΕ) έραψε και έστησε κλιμάκια για την απεργία τα οποία άφησε εκτός λιμανιών και γραμμές με αποτέλεσμα σε αυτά να μην καταστεί δυνατή η πραγματοποίηση της απεργίας. Ασήμαντη λεπτομέρεια για αυτούς…
  • -Φυσικά ούτε σκέψη να γίνει στο λιμάνι συγκέντρωση Ναυτεργατών, ούτε λόγος για συμμετοχή τουλάχιστον στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά…
  • -Το αθλιότερο όλων είναι ότι την ημέρα της απεργίας ο Μ. Τσικαλάκης και η πλειοψηφία της εκλεκτής ομάδας του προτίμησαν να πάνε στα γραφεία των Σωματείων τους…
  • -Και κάτι ακόμη, ο ίδιος την ημέρα της απεργίας έκανε μια σύντομη- express βόλτα από την Ραφήνα( και εισέπραξε προφανώς το αντίτιμο σε χρήματα του ταξιδιού….) και την απεργία την φόρτωσε στους γνωστούς – αγνώστους!!!

Για το τέλος αφήσαμε το πλέον εξοργιστικό, εγκατεστημένος στα νέα πολυτελή γραφεία της ΠΝΟ (η επισκευή στοίχισε 300.000 ευρώ) διαβουλεύτηκε με ΥΕΝ – Λιμενικό και αποφάσισε (με την έγκριση του ΠΑΜΕ) να διευκολύνουν την μεταφορά της Ολυμπιακής φλόγας, συμφωνώντας να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα η φόρτωση στο πλοίο «Νήσος Ρόδος».

Μάλλον βλέπει τον ίσκιο του και νομίζει πως είναι το μπόι του, θεωρώντας ότι μπορεί να κάνει διευθετήσεις εν μέσω απεργίας, αγνοώντας το βασικότερο του σωματείο, που όχι απλά έχει λόγο, αλλά και είναι αυτό που υπερασπίζεται τον χαρακτήρα της απεργίας.

Ακυρώσαμε, ως οφείλαμε, την απαράδεκτη αυτή διευκόλυνση… αυτή την φορά με συμβολικό τρόπο και χρόνο!!

Προειδοποιούμε την επόμενη φορά σε παρόμοιο κρούσμα η αντίδραση μας θα πονέσει όλο το σύστημα!!

Οι Λιμενικοί που είχαν διαβούλευση με την ΠΕΝΕΝ καταλάβαν ποιος δικαιούται και νομιμοποιείται να έχει λόγο στην απεργία των Ναυτεργατών…

Υ.Γ Είναι η τρίτη απεργία που γίνεται στον χώρο της Ναυτεργασίας 28/2, 17/4 και τώρα της 1ης Μάη χωρίς να συγκαλείται η Διοίκηση της Ομοσπονδίας! Το όργιο της αυθαιρεσίας στην αντιδημοκρατική λειτουργία της ΠΝΟ έχει ονοματεπώνυμο, Μανώλης Τσικαλάκης. Είναι αυτός που διαλαλούσε ότι θα αλλάξει τους κανόνες λειτουργίας της ΠΝΟ και θα υπάρχει συλλογικότητα και δημοκρατία!

Σε αυτό το άθλιο καθεστώς που οικοδομεί μέρα τη μέρα εκτός από εμάς ουδείς ενοχλείται!

Ο κόσμος της Ναυτεργασίας οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματα του.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή