Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 11:55

48ωρη απεργία - ΠΕΝΕΝ - Μαζική συγκέντρωση του πληρώματος Blue Star 2.

Γράφτηκε από τον

2023-02-08_1.jpg

 

Κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ πραγματοποίησε συσκέψεις στα πλοία της Ακτοπλοΐας και ενημέρωσε τα πληρώματα για την εξελισσόμενη 48ωρη απεργία, τα αιτήματα καθώς και την στάση εφοπλιστών – κυβέρνησης σε αυτά.

 Στο πλαίσιο αυτό οργανώθηκε μαζική συγκέντρωση στο Blue Star 2 στην οποία συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία του πληρώματος.

Στην συγκέντρωση μίλησε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ο οποίος ανέδειξε τα Ναυτεργατικά προβλήματα, την ανάγκη άμεσης υπογραφής ΣΣΕ, τα εργασιακά καθώς το υπό ψήφιση αντιδραστικό νομοσχέδιο για το νέο ΚΙΝΔ.

Υπογράμμισε τον αναντικατάστατο ρόλο των Ναυτεργατών οι οποίοι θα πρέπει σε όλη την διαδικασία των διαπραγματεύσεων και στη διεκδίκηση των αιτημάτων μας να έχουν καθοριστικό ρόλο και αυτό αποτελεί βασική  προϋπόθεση για την ικανοποίηση των διεκδικήσεων μας!

Επισήμανε επίσης τα ζητήματα που αφορούν τους συνταξιούχους Ναυτεργάτες, την λεηλασία που έχουν υποστεί απ΄ όλες  τις κυβερνήσεις, τη ραγδαία συρρίκνωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και στις εφάπαξ αποδοχές τους!

Υπογράμμισε ότι ο δρόμος του οργανωμένου ανυποχώρητου αγώνα είναι αυτός που μπορεί να σπάσει την αδιαλλαξία εφοπλιστών – κυβέρνησης και να οδηγήσει στην επίλυση των συσσωρευμένων και οξυμένων προβλημάτων.

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

2023-02-08_2.jpg

 

2023-02-08_3.jpg

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08 Φεβρουαρίου 2023 12:19
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή