Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 09:17

Καταγγέλλουμε τον Υπουργό Εργασίας για την άρνηση του στην αναδιανομή των οικογενειακών επιδομάτων.- Οργάνωση Παράστασης Διαμαρτυρίας από την ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

85a333e3baf43acbf453d7bec01ce37d_Generic.jpg

Η ΠΕΝΕΝ σταθερά και με συνέπεια όλα τα τελευταία θέτει και διεκδικεί από τον ΕΛΟΕΝ αυτό που προβλέπεται ως κανόνας στην ίδρυση του οργανισμού.

Να αναδιανέμεται σε όλους  τους δικαιούχους Ναυτεργάτες το αποθεματικό του το οποίο αποτελεί το δικό τους μόχθο και με την μηνιαία εισφορά τους στηρίζουν τον φορέα αυτό.

Το κράτος δεν έχει και δεν είχε καμία οικονομική συνεισφορά στο ταμείο.

Θυμίζουμε την περίοδο διακυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ λεηλατήθηκε σημαντικό μέρος του αποθεματικού και χρησιμοποιήθηκε στα πλαίσια των δημοσιονομικών μνημονιακών δεσμεύσεων με αποτέλεσμα το ταμείο να απολέσει με το «κούρεμα» περί 29.457.882 ευρώ τα οποία έπρεπε να είχαν διανεμηθεί στους δικαιούχους Ναυτεργάτες!

Πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ επιχείρησε την «αρπαγή» του ΕΛΟΕΝ και την ενσωμάτωση στο ΝΑΤ, απόπειρα η οποία απέτυχε μετά τις μαζικές και θεμελιώδεις διαμαρτυρίες των Ναυτεργατών.

Όλες αυτές  οι εξελίξεις δημιουργούν εύλογες ανησυχίες ότι το αποθεματικό του ταμείου μας βρίσκεται σε διαρκή κίνδυνο!

Απαντώντας στον απαράδεκτο ισχυρισμό του Υπουργείου Εργασίας ότι τάχα δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την αναδιανομή του αποθεματικού υπογραμμίζουμε ότι όλη την τελευταία περίοδο οι Ναυτεργάτες και η οικογένειες τους έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα στο εισόδημα τους από την ακρίβεια και την ιλιγγιώδη εκτίναξη του πληθωρισμού.

Στη μια και μοναδική θητεία στο ΔΣ που συμμετείχε εκπρόσωπος της ΠΕΝΕΝ είχε επαναλαμβανόμενα γραπτώς αλλά και προφορικά βάλει το ζήτημα στο ΔΣ του οργανισμού χωρίς ωστόσο αυτό  το αίτημα μας  να έχει υλοποιηθεί ! Σήμερα το αδιάθετο αποθεματικό του ΕΛΟΕΝ ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ!

Η πλειοψηφία της ΠΝΟ τόσο πριν όσο και τώρα αναλώνεται σε κούφιες και ανέξοδες ανακοινώσεις χωρίς να έχει προβεί στην παραμικρή αγωνιστική παρέμβαση ώστε το αποθεματικό να διανεμηθεί στο Ναυτεργατικό κόσμο. Παίρνοντας υπόψη μας και την πρόσφατη αρνητική απάντηση του Υπουργείου Εργασίας τις επόμενες ημέρες η ΠΕΝΕΝ προγραμματίζει και θα οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης απαιτώντας και διεκδικώντας να δοθεί λύση εδώ και τώρα στην νόμιμη και δίκαιη απαίτηση των Ναυτεργατών.

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Ναυτεργάτες να στηρίξουν και να πάρουν μέρος στην αγωνιστική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ η οποία θα γίνει το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη (μέρα και ώρα της κινητοποίησης θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα).

 

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2022 09:19
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή