Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 08:46

Η Ταξική Ναυτεργατική άποψη στα γεγονότα! Λεφτά υπάρχουν για επενδύσεις και αγορά νέων πλοίων όχι όμως για αυξήσεις στους μισθούς των Ναυτεργατών!

Γράφτηκε από τον

Attica-Group-Παραλαβή-του-Aero-2-Highspeed.jpg

Η είδηση είναι γνωστή και πήρε ευρύτατη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες.

Η ATTICA GROUP (μέλος του ομίλου MARFIN INVESTMENT GROUP) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι παρέλαβε δύο από τα τρία νεότευκτα πλοία τύπου AERO CATAMARAN τα οποία ναυπηγήθηκαν στην Νορβηγία.

Πρόκειται για τα AERO Highspeed 1 και 2 ενώ θα ακολουθήσει και τρίτο πλοίο…..

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρίας τα νέα αυτά σκάφη θα αντικαταστήσουν τα υδροπτέρυγα σκάφη παλαιότερης τεχνολογίας που είναι δρομολογημένα στην γραμμή του Αργοσαρωνικού. Το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια ευρώ….

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων διευκρινίζουμε ότι θεωρούμε θετικό βήμα και εξέλιξη την αγορά και την ένταξη νέας ναυπήγησης πλοίων στην ελληνική Ακτοπλοΐα!

Είναι προφανές ότι σε μια περίοδο που ο Ακτοπλοϊκός στόλος είναι γερασμένος και προβληματικός, οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωσή του είναι βήμα στην σωστή κατεύθυνση και αναβαθμίζει το επίπεδο ασφάλειας των Ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη….

Αυτή αφορά την στάση συνολικά των εφοπλιστών και των ναυτιλιακών εταιριών (μεταξύ των οποίων και της ATTICAGROUP– Πρόεδρος του ΣΕΕΝ είναι ο επικεφαλής της εταιρίας) οι οποίοι μέσα σε μια πρωτοφανή καταιγίδα αυξήσεων, ακρίβειας και εκτίναξης του πληθωρισμού (μαζί με τους κοινωνικούς εταίρους Γ.Γ ΠΝΟ και την ομάδα του) έκοψαν και έραψαν το κοστούμι για τριετή ΣΣΕ με αυξήσεις κοροϊδίας, με αποτέλεσμα οι Ναυτεργάτες να έχουν υποστεί (έως σήμερα) τεράστια μείωση των εισοδημάτων τους!

Η εφοπλιστική επιχειρηματολογία γνωστή και επαναλαμβανόμενη: η αύξηση στα καύσιμα δεν επιτρέπει να υπερβούν τα όρια σε αυξήσεις που καθορίζουν οι ίδιοι και τα οποία απέχουν έτη φωτός από τις πραγματικές ανάγκες των Ναυτεργατών!

Τουλάχιστον να αφήσουν στην άκρη την μίζερη ρητορική και την φαιδρή προπαγάνδα τους ότι τάχα οι Ακτοπλόοι βυθίζονται στα χρέη και σε οικονομικό αδιέξοδο!!

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το 2022 η κίνηση επιβατών και οχημάτων θα είναι ή θα πλησιάσει το επίπεδο του ιστορικού ρεκόρ του 2019.

Το ερώτημα είναι ποιοι θα είναι ωφελημένοι και ποιοι καλούνται πραγματικά να πληρώσουν την ζημιά.

Η απάντηση αυτονόητη…..

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022 09:07
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή