Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 11:59

ΠΕΝΕΝ Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νόμου Χατζηδάκη στις 10/5/2022 στο ΣτΕ (Πανεπιστημίου 47-49 Αθήνα) και ώρα 9.30 π.μ.

Γράφτηκε από τον

2022-05-06_145822.jpg

Ο αντιδραστικός – αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη (4808/2021) αποτελεί τομή στην επίθεση κυβέρνησης – κεφαλαίου ενάντια στα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα και η θέσπισή του είναι στρατηγικής σημασίας αφού από την μια ξεθεμελιώνει εργατικά δικαιώματα όπως είναι το 8ωρο και από την άλλη ενισχύει το θεσμικό οπλοστάσιο κατά της οργανωμένης συνδικαλιστικής δράσης και του δικαιώματος στην απεργία!

Επιδίωξη τους είναι να χτυπήσουν τους οργανωμένους εργατικούς αγώνες, να μειώσουν τις αντιστάσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική τους, να στρώσουν τον δρόμο στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο οι επενδύσεις του να καρποφορήσουν και να μεγεθύνουν την κερδοφορία τους.

Η δημιουργία του ΓΕΜΗΣΟΕ που προβλέπεται σε αυτό το αντεργατικό κατασκεύασμα βάζει το κράτος και την εργοδοσία (μέσω του ηλεκτρονικού φακελώματος) ως εποπτικούς - ελεγκτικούς μηχανισμούς στις εσωτερικές διαδικασίες και λειτουργίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων!!

Με βάση αυτόν τον νόμο έχουν ήδη εγκαινιάσει ένα πογκρόμ επιθέσεων σε απεργίες και αγώνες που έχουν ξεδιπλωθεί το τελευταίο διάστημα και οι δικαστικές αποφάσεις η μία μετά την άλλη κηρύσσουν παράνομους και καταχρηστικούς τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων!

Η πάλη ενάντια σε αυτόν τον άθλιο αντιδραστικό νόμο πρέπει να είναι στην προμετωπίδα κάθε αγωνιστικού σωματείου, όπως και η ανάγκη οργανωμένα – συντονισμένα και αγωνιστικά να διεξαχθεί ο αγώνας όχι για να μείνει ο νόμος στα χαρτιά αλλά για να καταργηθεί!

Στις 10 Μάη εκδικάζεται στο ΣτΕ σχετική προσφυγή συνδικαλιστικών οργανώσεων ενάντια στο ΓΕΜΗΣΟΕ και για τον λόγο αυτό έχει κηρυχθεί στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η ΠΕΝΕΝ στο πλαίσιο των δικών της θέσεων στηρίζει και θα συμμετάσχει στην αγωνιστική αυτή κινητοποίηση και καλεί όλα τα συνδικάτα να δώσουν το μαχητικό και αγωνιστικό τους «παρών»!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή