Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 10:58

Κομματικός συνδικαλισμός Σε παρατεταμένη κρίση πανικού! Λέξη για την ταμπακιέρα!

Γράφτηκε από τον

5009764_1.jpg

Μπροστά στον διασυρμό που έχουν υποστεί «οι φίλοι μας» του κομματικού συνδικαλισμού (Προεδρεία των Σωματείων ΠΕΜΕΝ – Στέφενσων – ΠΕΕΜΑΓΕΝ) με την μεταγραφή του ηγετικού τους στελέχους επί πολλά χρόνια Λ. Μπαρμπαρούση και τις καταγγελίες μας για την βρώμικη πολιτικοσυνδικαλιστική συναλλαγή με τις δυνάμεις του εργοδοτικού συνδικαλισμού και το εφοπλιστικό κατεστημένο επιχείρησαν να απαντήσουν στις απόλυτα τεκμηριωμένες καταγγελίες μας για την άθλια στάση που είχαν αλλά και επέδειξαν στο πρόσφατο Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ.

Περιμέναμε πάνω από 20 μέρες να βγουν να καταδικάσουν αυτό το επαίσχυντο αλισβερίσι που στήθηκε με την ενσωμάτωση του μέχρι χθες Προέδρου του Στέφενσων στον σκληρό μηχανισμό της ΠΝΟ ως έμμισθος υπάλληλος υπό τις οδηγίες του Γ.Σ της ΠΝΟ!!

Η άρνησή τους να αναφέρουν το παραμικρό, αποδεικνύει ότι αποτελούσε μέρος και του δικού τους σχεδιασμού η υπαλληλοποίηση του Λ. Μπαρμπαρούση.

Ότι αυτό δεν έγινε εν αγνοία τους (όπως ανεπίσημα διαρρέουν) και ότι υπήρξε συμφωνία με το κατεστημένο της ΠΝΟ για την μεταπήδησή του στις γραμμές του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, ότι είναι μέρος των ανταλλαγμάτων που συνομολογήθηκε μεταξύ των δύο μπλοκ η περιβόητη αυτή μεταγραφή.

Αυτό, δυστυχώς για αυτούς, το επιβεβαιώνει με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο, επίσημα και δημόσια πλέον ένα από τα Σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ και το στέλεχός τους σε αυτό ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ρυμουλκών – Ναυαγοσωστικών, όπου με έγγραφό του συγχαίρει την ΠΝΟ για την σύσταση του ειδικού τμήματος ελέγχων και επιτήρησης!

Με τον τρόπο αυτό ξεμπροστιάζονται οι ίδιοι που υποκριτικά δηλώνουν ότι αντιτίθενται στην δημιουργία του!

Τέτοιο δημόσιο εξευτελισμό δεν θα τον περίμενε κανείς!!!

Παρά ταύτα οι ίδιοι εξακολουθούν να σιωπούν σε αυτό το πρωτοφανές σκάνδαλο!

Αντί να απολογηθούν, να δώσουν δημόσια εξηγήσεις στα μέλη τους και γενικότερα στους Ναυτεργάτες, σε μια απελπισμένη προσπάθειά τους με αφορμή το ετήσιο Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΝΕΝ επέλεξαν να επιτεθούν ενάντια στην ΠΕΝΕΝ και τον Πρόεδρό της επειδή αποκάλυψε, κατήγγειλε και στιγμάτισε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το παιχνίδι εργοδοτικού και κομματικού συνδικαλισμού!

Η γραμμή τους από την στιγμή που στο παρασκήνιο, πίσω από τις πλάτες των Ναυτεργατών συνομολογήθηκε και σχεδιάστηκε και όπως αυτή εξελίσσεται έως και σήμερα δείχνει ότι υπάρχει απόλυτη σύμπλευση, εκατέρωθεν τα δύο μπλοκ έχουν συμφωνήσει να μην υπάρχει η παραμικρή μεταξύ τους αντιπαλότητα και ταυτόχρονα να στοχοποιηθεί η ΠΕΝΕΝ διότι ξεσκέπασε τις άθλιες βρώμικες και παρασκηνιακές τους μεθοδεύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αποδεικνύεται περίτρανα ότι ο εχθρός των δύο μπλοκ είναι η ΠΕΝΕΝ και ο Α. Νταλακογεώργος για αυτό η επίθεση εναντίον τους είναι μονόδρομος.

Είναι οικτρά γελασμένοι εάν πιστεύουν ότι θα κάνουμε έστω και μισό βήμα πίσω!!!

Στην ανακοίνωση τους δεν λένε λέξη για την ταμπακιέρα, για ποιο λόγο σκάρωσαν, μεθόδευσαν και επέλεξαν τρεις αντιπρόσωποι του Στέφενσων να απουσιάζουν από το Γενικό Συμβούλιο, και καλά αυτοί είχαν κορονοϊό, η πληθώρα των αναπληρωτών τους είχαν και αυτοί κορωνοϊό;

Με τέτοια καταγέλαστα επιχειρήματα είναι για τα μπάζα εάν πιστεύουν ότι θα γίνουν πειστικοί.

Το ερώτημα παραμένει, γιατί δεν έμειναν στην ψηφοφορία για τον απολογισμό έτσι ώστε να καταμετρηθούν με αυτούς που καταψήφισαν τον απολογισμό;

Καμιά απάντηση, διότι απλά δεν ήθελαν να δώσουν το μήνυμα στον Μ. Τσικαλάκη και κυρίως στο εφοπλιστικό κεφάλαιο ότι ο άνθρωπός τους δεν έχει την πλειοψηφία στο κυρίαρχο και ανώτερο όργανο της Ομοσπονδίας.

Εξάλλου στο Γενικό Συμβούλιο η τοποθέτηση του Αθαν. Ευαγγελάκη (Πρόεδρος ΠΕΜΕΝ) είναι αποκαλυπτική και δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφιβολία καθώς, για τον χθεσινό εφοπλιστόδουλο, την συνδικαλιστική μαφία, τον νόθο όπως αποκαλούσαν Μ. Τσικαλάκη, δεν βρήκε να ψελλίσει ούτε μια λέξη.

Αντίθετα τα βέλη του τα έστρεψε στην ΠΕΝΕΝ, διότι δεν σιωπά, δεν συναλλάσσεται, δεν υποκύπτει σε κανένα αντάλλαγμα, πίεση και παρέμβαση.

Δεν μας προκαλεί πλέον καμιά εντύπωση η γραμμή της συμπόρευσης, της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής μεταξύ των δύο μπλοκ.

Αξίζει να αναφέρουμε ανάμεσα στα πολλά που έχουμε καταγεγραμμένα για τον βίο και την πολιτεία τους το τελευταίο διάστημα, ότι στην πρόσφατη απόπειρα των δυνάμεων του εργοδοτικού συνδικαλισμού (το μπλοκ της πλειοψηφίας της ΠΝΟ) οι λαλίστατοι επί παντός επιστητού Πρόεδροι των τριών (Ο Ευαγγελάκης και η ομάδα του) παρακολουθούσαν ως θεατές την επιχείρηση νόθευσης του συνεδρίου του ΕΚΠ αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά και παρέμβαση που θα διατάρασσε τις μεταξύ τους αρμονικές σχέσεις!! Το βάρος το σήκωσε μόνη της η «οπορτουνιστική ομάδα» της ΠΕΝΕΝ!

Είναι βαθιά νυχτωμένοι εάν πιστεύουν ότι η βρώμικη πολιτικοσυνδικαλιστική συναλλαγή τους θα περάσει χωρίς απάντηση.

Αναπόσπαστο κομμάτι της συναλλαγής Ευαγγελάκη – εφοπλιστών είναι το θεάρεστο έργο του να εισπράττει χιλιάδες ευρώ από τους φίλους μεγαλοεφοπλιστές της ποντοπόρου ναυτιλίας, που απ’ ότι διαπιστώσαμε, και φέτος ήταν οι μεγάλοι χορηγοί τους με τις διαφημίσεις τους στο ημερολόγιο της «ταξικής» ΠΕΜΕΝ για το 2022!!!

Τους οφείλουμε τρεις απαντήσεις αφού στην απεγνωσμένη προσπάθειά τους να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα ενοχοποιούν την ΠΕΝΕΝ φθάνοντας μέχρι το 1991…..

Παρ’ ότι έχουμε απαντήσει σε όσα φαιδρά, τετριμμένα και συκοφαντικά μας αποδίδουν, θα το επαναλάβουμε διότι καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται!!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022 11:37
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή