Σήμερα: 28/03/2024
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2021 08:49

Κορωνοϊός - Συνέχεια στην εφοπλιστική αυθαιρεσία

Γράφτηκε από τον

1-37.jpg

Πρόσφατα Ναυτεργάτες από πλοία της γραμμής Πάτρας - Ιταλίας αλλά και της Ακτοπλοΐας μας κατήγγειλαν (έχουμε σχετικά στοιχεία για 4 πλοία) ότι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα covid 19 απολύονται από τα καράβια και δεν αντικαθίστανται. Μάλιστα ο αριθμός τους σε δύο περιπτώσεις ξεπερνούσαν τα 5 άτομα ανά πλοίο.

Ιδιαίτερα στην γραμμή της Αδριατικής, τα επιβαρυμένα ωράρια εργασίας και οι δραστικές μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, οδηγούν σε εργασιακή εξόντωση και μάλιστα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, λόγω υπερβολικής επιβατικής κίνησης, στα πληρώματα η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου!

Όπως είναι γνωστό οι Ναυτεργάτες που διαγιγνώσκονται ως κρούσματα κορωνοϊού απολύονται λόγω ασθενείας και εφόσον όλα πάνε καλά μένουν σε 10ήμερη καραντίνα μέχρι να επαναπροσληφθούν στο πλοίο το οποίο εργάζονταν.

Το πρόβλημα αυτό κυρίως αφορά το ξενοδοχειακό προσωπικό το οποίο είναι και αυτό στην πρώτη γραμμή αυτής της ιδιότυπης εργασιακής βαρβαρότητας που έχουν επιβάλει εφοπλιστές - ΥΕΝ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της εφοπλιστικής απληστίας για μεγαλύτερα κέρδη.

Όταν λοιπόν από την μια οι κουτσουρεμένες συνθέσεις επέβαλαν καθημερινά 15-16 και 17 ώρες εργασίας καθίσταται φανερό ότι η απουσία από τα πλοία 5-6 ατόμων συγκεκριμένων επιστασιών διαμορφώνει εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία και την ίδια την ζωή των Ναυτεργατών ανεξάρτητα σε ποιά ειδικότητα ανήκουν.

Κάνοντας έλεγχο της σύνθεσης σε συγκεκριμένο πλοίο της γραμμής Πάτρας - Ιταλίας που πρόσφατα παρουσιάστηκαν κρούσματα διαπιστώσαμε ότι υπήρξε ελλιπής σύνθεση και από αυτή που προέβλεπαν οι Υπουργικές αποφάσεις του τότε Υπουργού Ε.Ν Μ. Βαρβιτσιώτη!!!

Το κρίσιμο ερώτημα είναι τι κάνουν και ποιός τελικά είναι ο πραγματικός ρόλος των λιμενικών αρχών οι οποίες υποτίθεται ελέγχουν σε κάθε αφιξοαναχώρηση την επάνδρωση των πλοίων, διαπιστώνουν προφανώς τις ελλείψεις αλλά δεν προβαίνουν στα αυτονόητα που είναι η συμπλήρωση και η αποκατάστασή τους πριν τον απόπλου των πλοίων.

Τέλος απευθυνόμαστε και σε διάφορα Ναυτεργατικά σωματεία που διαφημίζουν την "αλλαγή σελίδας" στην ΠΝΟ, ότι πριν από όλα κρίνονται από την θέση τους στα καθημερινά προβλήματα που ταλανίζουν τα μέλη τους και ότι η ανοχή και η σιωπή τους σε αυτά βγάζει μάτι....

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή