Σήμερα: 19/04/2024
Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 17:37

Εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΕΚΠ - Μπροστά η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, των εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων κόντρα στη κρατική καταστολή

Γράφτηκε από τον

fullsizeoutput_1a5a.jpeg

Μαζική-διεκδικητική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση του ΕΚΠ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι στο Πασαλιμάνι.

Την συγκέντρωση πλαισίωσαν δεκάδες φορείς – σύλλογοι – κινήσεις -συλλογικότητες και τοπικά σχήματα της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Ήταν η πρώτη μεγάλη συγκέντρωση (μετά από πολλά χρόνια) που έγινε υπό την αιγίδα του ΕΚΠ με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησής του και συσπείρωσε εκατοντάδες Πειραιώτες άνδρες και γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του.

Στη συγκέντρωση μίλησαν εκπρόσωποι του Δ.Σ του ΕΚΠ ενώ χαιρέτισαν εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ από το νοσοκομείο της Νίκαιας και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Στη τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του ΕΚΠ μεταξύ των άλλων κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική όπως αυτή αναδεικνύεται όλη την περίοδο της πανδημίας, την έλλειψη μέτρων για την ασφάλεια των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους και υπογράμμισε ότι επιβάλλεται η επίταξη του ιδιωτικού τομέα (κλινικές) για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας.

Στη συγκέντρωση μίλησε και ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ η ομιλία του οποίου θα δημοσιευτεί μεθαύριο στην ιστοσελίδα και το facebook της ΠΕΝΕΝ.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές πορεύτηκαν στους δρόμους του Πειραιά, τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη πορεία που έγινε ήταν αυτά της προστασίας της δημόσιας υγείας, της ενίσχυσης των δημοσίων νοσοκομείων με την πρόσληψη υγειονομικού προσωπικού, την αύξηση των ΜΕΘ, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για τη κάλυψη των αναγκών για τη νοσηλεία του COVID-19.

Επίσης  με τα συνθήματα αναδείχθηκε η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου, η ανάγκη απόκρουσης της νέας επίθεσης ενάντια στα εργατικά - δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Στη συγκέντρωση ανάμεσα στους φορείς που έλαβαν μέρος ήταν η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου - Δραπετσώνας, η Αγωνιστική Πρωτοβουλία SOS Πειραιάς, η Λαϊκή Αντίσταση, η ΟΡΜΑ, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, δημοτικά σχήματα από Πειραιά, Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, η κίνηση Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής κ.α.

Ο πορεία ολοκληρώθηκε δίνοντας νέο ραντεβού την Δευτέρα 5/4/2021 στην κινητοποίηση του ΕΚΠ στο Υπουργείο Περιβάλλοντος.

1.jpg

 

2.jpg

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 06:29
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή