Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 01 Μαρτίου 2021 11:33

Οι "πονηρούληδες" του ΥΕΝ και η στοχοποίησή τους στην ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

_ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ.png

Σχόλιο

Μετά το πέρας της συνεδρίασης των 13 Σωματείων στις 25/2 και της απόρριψης της πρότασης της ΠΕΝΕΝ για συνέχιση της απεργίας δεχθήκαμε απανωτά δύο τηλεφωνικές κλήσεις από αρμόδιους υπηρεσιών του ΥΕΝ οι οποίοι μας ζητούσαν να τους αποστείλουμε το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΕΝΕΝ για την λήξη της 3ήμερης απεργίας 23-24-25/2/2021.

Το γεγονός μας εξέπληξε: πρώτο διότι το σχετικό δελτίο τύπου της ΠΕΝΕΝ είχε ήδη δημοσιοποιηθεί τουλάχιστον δυο ώρες πριν μας γίνουν οι τηλεφωνικές κλήσεις και δεύτερο είναι η πρώτη φορά που το ΥΕΝ μας ζήτησε να του αποστείλουμε δελτίο τύπου της Ένωσής μας.

Το μυστήριο του τηλεφωνήματος από το Υπουργικό περιβάλλον διευκρινίστηκε και απαντήθηκε λίγες ώρες αργότερα.....

Στο σχετικό δελτίο τύπου του ΥΕΝ, το οποίο έτυχε όπως αναμενόταν ευρείας δημοσιοποίησης από τα συστημικά - αστικά ΜΜΕ, και που τα περισσότερα από αυτά είχαν ως τίτλο (copy - paste) ή στην εισαγωγή τους ότι "απορρίφθηκε η πρόταση της ΠΕΝΕΝ από την πλειοψηφία των Ναυτεργατικών Σωματείων για συνέχιση της απεργίας"!!!

Στο σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου δεν κρύβεται η μέγιστη ικανοποίηση του ΥΕΝ για τον τερματισμό της απεργίας που ήταν το μόνο που τον απασχολούσε σε όλη την διάρκειά της.

Μάλιστα το περιεχόμενό του διανθίζεται από την ανάλογη αισιοδοξία "περί ειλικρινούς διαλόγου" και βέβαια με πλήθος αβάσιμων αναφορών για το μεγάλο ενδιαφέρον του ΥΕΝ στα Ναυτεργατικά προβλήματα τα οποία είτε έχουν επιλυθεί είτε είναι σε τροχιά θετικής αντιμετώπισης και τέλος δεν θα μπορούσαν να λείψουν σε αυτό και οι υποκριτικές κορώνες από την πλευρά του ότι "οι έλληνες ναυτικοί αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας σε κάθε μήκος και πλάτος της γης"!!!

Και εν κατακλείδι αναφέρει: "Ο διάλογος με τους Ναυτικούς θα είναι συνεχής και εγώ προσωπικά θα έχω τις πόρτες ανοιχτές για γόνιμη και αποδοτική συζήτηση"!!!

Η ντροπή, η υποκρισία και η συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού έχουν όνομα και επίθετο: Γιάννης Πλακιωτάκης, ΥΕΝ της κυβέρνησης της Ν.Δ!

Τρεις παρατηρήσεις που έχουμε να καταθέσουμε για την κατά την γνώμη μας απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας των Σωματείων.

1) Η άδοξη λήξη της απεργίας χωρίς επίλυση βασικών προβλημάτων που περιέχονται στις διεκδικήσει μας αποτελεί όχι μόνο πράξη υποχώρησης αλλά και επιδοκιμασίας της γραμμής που έχει εγκαινιάσει η κυβέρνηση και ο Υπουργός Ε.Ν.

2) Η στοχοποίηση της ΠΕΝΕΝ από το ΥΕΝ δεν έχει προφανώς απεύθυνση τους Ναυτεργάτες αλλά σε εκείνο το κοινωνικό σώμα που βλέπει τις απεργίες με αρνητικό - εχθρικό τρόπο όπως και τα εργατικά δικαιώματα και το μήνυμα που στέλνει ο ΥΕΝ είναι ότι επικράτησε σε συνδικαλιστικό επίπεδο η γραμμή της σύνεσης, του διαλόγου και της εποικοδομητικής συνεργασίας και με τον τρόπο αυτό αποκρούστηκε και απορρίφθηκε η σκληρή και αδιάλλακτη γραμμή της ΠΕΝΕΝ.

3) Προφανώς προσθέτουμε εμείς για να συμπληρώσουμε το παζλ, ότι την ενημέρωση για το τι διαμείφθηκε στην σχετική συνεδρίαση των 13 Σωματείων την είχαν ήδη από τα μέσα (και επιζητούσαν το επιβεβαιωτικό επίσημο έγγραφο - δελτίο τύπου της ΠΕΝΕΝ).

Έτσι λοιπόν γίνεται ξεκάθαρο όχι μόνο ποιοί ήταν κατά της θέσης της ΠΕΝΕΝ αλλά και ποιοί ήταν εκείνοι οι οποίοι "έδωσαν σκληρή και επίμονη μάχη για την συνέχιση της απεργίας".....

Προς το παρόν περιοριζόμαστε σε αυτά......

Οι Ναυτεργάτες με τη σειρά τους θα βγάλουν όπως πάντα χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν τον ρόλο και την θέση όλων των δυνάμεων στο ναυτεργατικό σ.κ!!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών μας:

 

_25-2-2021.png

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή