Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 12:40

ΠΕΝΕΝ Πρωτοβουλία αναβαθμίσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γράφτηκε από τον

social_media_Ναύτης.jpg

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στην αδιάκοπη καθημερινή προσπάθειά της να συμβάλει στην αναβάθμιση της ενημέρωσης και της επικοινωνίας της με τον κλάδο και συνολικά με τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες έλαβε μια σειρά αποφάσεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες που τα συστημικά ΜΜΕ στο σύνολό τους ανήκουν σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο (τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες, ιστοσελίδες κ.λπ) και μέσα από αυτά διοχετεύεται η προπαγάνδα του κεφάλαιου, της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής μαζί και αυτά που υπηρετούν το ίδιο δόγμα του καπιταλιστικού μονόδρομου, και η φωνή των εργαζομένων, οι κινητοποιήσεις, οι αγώνες, τα αιτήματά τους είτε αποσιωπούνται, είτε φιμώνονται, είτε λοιδορούνται και συκοφαντούνται, είτε περνούν από διαδοχικά φίλτρα προκειμένου να περάσουν δύο τρεις αράδες στα δελτία τύπου, καθίσταται αναγκαίο τα συνδικάτα στο μέτρο των δυνάμεών τους να έχουν την δική τους φωνή, τα δικά τους ΜΜΕ.

Η δημιουργία του ιστότοπου της ΠΕΝΕΝ αποτέλεσε ένα θετικό και σημαντικό βήμα σε αυτό το δύσκολο δρόμο της άμεσης επαφής και επικοινωνίας μας με τον κλάδο μας.

Στην φάση αυτή και λόγω της πανδημίας και όχι μόνο όσο διαρκέσει αυτή, η Διοίκηση της Ένωσής μας εντείνει τις προσπάθειές της για την παραπέρα βελτίωση της σύνδεσης των μελών μας με το ιστορικό μας Σωματείο.

Στην φάση αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει τόσο στην αναβάθμιση της ιστοσελίδας μας στην μορφή και στο περιεχόμενό της αλλά και στην επέκταση της παρέμβασής μας και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το επόμενο βήμα είναι η σύνδεση της ΠΕΝΕΝ μέσω του facebook, οι livestreamingμεταδόσεις εκπομπών μέσω του καναλιού του Σωματείου μας.

Στην κατεύθυνση αυτή και εν όψη αυτών των αλλαγών, καλούμε οποιοδήποτε μέλος μας επιθυμεί να διατυπώσει σκέψεις - παρατηρήσεις και προτάσεις, οι οποίες και θα αξιολογηθούν με σκοπό η αναβάθμιση των μέσων ενημέρωσης της ΠΕΝΕΝ να ανταποκρίνεται και στις προσδοκίες του κλάδου μας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή