Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 06 Νοεμβρίου 2020 11:15

Οι αγώνες, οι θυσίες και τα επίκαιρα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Γράφτηκε από τον

17-11-2020_Πολυτεχνείο.png

 

Φέτος συμπληρώνονται 47 χρόνια από την ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου η οποία αποτέλεσε έναν πραγματικό μαζικό λαϊκό ξεσηκωμό στον οποίο πρωτοστάτησε η νεολαία και η οποία συνετέλεσε τα μέγιστα στην κατάρρευση της φασιστικής δικτατορίας των συνταγματαρχών.

Ο φετινός γιορτασμός αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού γίνεται σε συνθήκες πανδημίας ενώ την ίδια περίοδο κυβέρνηση και κεφάλαιο αξιοποιώντας το υγειονομικό πρόβλημα για το οποίο οι ευθύνες τους ήταν και είναι τεράστιες, προωθούν διαδοχικά αντεργατικά μέτρα τα οποία αποσκοπούν να χτυπήσουν τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, να συντρίψουν τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές κατακτήσεις.

Η πολιτική τους αποτελεί συνέχεια της περιόδου των μνημονίων που είχαν υπηρετήσει πιστά τα αστικά κόμματα που άσκησαν την διακυβέρνηση στην χώρα (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ)) και σήμερα επιδιώκουν για άλλη μια φορά τις συνέπειες της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης του συστήματος να τις φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Είναι η ίδια σκληρή - βάρβαρη - ταξική πολιτική που έχει ως πρόσημο τα συμφέροντα του κεφαλαίου με σκοπό αυτό να ανταπεξέλθει με επιτυχία την σημερινή κρίση.

Η απάντηση της εργατικής τάξης, της νεολαίας στις συνθήκες αυτές θα πρέπει να είναι ο ανειρήνευτος αγώνας για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους τα οποία είναι στον αντίποδα της ασκούμενη κυβερνητικής πολιτικής και στο πλαίσιο αυτό η πάλη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου μας δείχνει τον δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθηθεί σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, η κυβέρνηση φέρεται "προβληματισμένη" εάν θα "επιτρέψει" τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου στις 17/11/2020....

Ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε σχετική δήλωση σημείωσε ότι "εάν χρειασθεί θα φθάσουμε και στην απαγόρευση..... Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν οι εκδηλώσεις".

Στην ίδια κατεύθυνση δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα έχει επικοινωνία για το ίδιο ζήτημα με τα πολιτικά κόμματα.....

Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι ο αγωνιστικός - μαζικός γιορτασμός του Πολυτεχνείου (η πραγματοποίηση της συγκέντρωσης - διαδήλωσης στην επέτειο του Πολυτεχνείου) για το ταξικό εργατικό κίνημα και την ΠΕΝΕΝ δεν τίθεται σε καμιά περίπτωση υπό διαπραγμάτευση ούτε με την κυβέρνηση, ούτε με τον Χρυσοχοΐδη οι οποίοι δίνουν νυχθημερόν αγώνα για να προωθήσουν τα συμφέροντα και τις αξιώσεις του κεφαλαίου μαζί με τους λοιπούς οπαδούς του δόγματος Ελλάς - Ελλήνων - Εργοδοτών!!!

Στις 17 Νοέμβρη δίνουμε μαζικά - αγωνιστικά το παρόν στο Πολυτεχνείο και στην πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

 

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή