Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 10:48

Ξεφωνημένοι κράχτες της εφοπλιστικής ασυδοσίας - Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

5o-nautiliako-sunedrio-nautemporikis.jpg

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε το 5ο Ναυτιλιακό συνέριο της εφημερίδας "Ναυτεμπορική" στην οποία ανάμεσα στους πολλούς πανελίστες εφοπλιστές συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι κουστωδία κυβερνητικών στελεχών και ο καθένας από αυτούς έβαλε το δικό του λιθαράκι με τον λόγο και τις θέσεις του αναφορικά με την ανάγκη παραπέρα ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της Ναυτιλίας (εφοπλιστικά - συμφέροντα).

Η "καλή" εφημερίδα έχει πάρει διαζύγιο, τόσο στα επίσημα φόρουμ που διοργανώνει με την επιχειρηματική ελίτ του ελληνικού κεφαλαίου, όσο και από τις στήλες της, από τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας περί πλουραλισμού και πολυφωνίας επιλέγοντας να παρουσιάζει μονομερώς με τον πιο εξοργιστικό τρόπο τις θέσεις και απόψεις του κεφαλαίου και του εφοπλιστικού κατεστημένου....

Έτσι στο πλαίσιο αυτό για άλλη μια φορά οι εφοπλιστικές και κυβερνητικές φιγούρες είχαν δεσπόζοντα ρόλο στο συνέδριο που διοργάνωσε με θεματολογία την επιχειρηματική τους δράση, τις προτεραιότητες και την στρατηγική τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους.

Η πολυπρόσωπη κυβερνητική παρουσία διέπρεψε με τις καινοτόμες ιδέες και απόψεις για τον ελληνικό εφοπλισμό και μόνο εγκωμιαστικά σχόλια είχε να κάνει για την επιχειρηματική τους δράση αλλά και τον ρόλο τους να στηρίξουν αυτό το σάπιο οικοδόμημα (που είναι παγκόσμια πρωτοτυπία) με νέα μέτρα ώστε να εδραιωθεί και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Ο Υπουργός Ε.Ν επαναβεβαίωσε την θέληση της κυβέρνησης για την κατάργηση της ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία και ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι άμεσα θα καταθέσει νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της Ναυτικής εκπαίδευσης και "συνάμα θα δημιουργήσει και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της ιδιωτικής Ναυτικής εκπαίδευσης".

Ο γνωστός κ. Μ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε στο εφοπλιστικό ακροατήριο την αυξημένη προσοχή που πρέπει να έχουν οι έλληνες εφοπλιστές "στην τήρηση των σχετικών κανόνων ώστε να αποφευχθεί εμπλοκή κυρίως σε θέματα Αμερικανικών εμπάργκο σε διάφορες χώρες"....

Ο έτερος υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος υποσχέθηκε ότι με την επικείμενη ψηφιοποίηση του δημοσίου "θα καταστεί δυνατή η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας για το ελληνικό νηολόγιο".

Στην συνέχεια ακολούθησε ο λόγος, η απίστευτη ατάκα που είναι αποκαλυπτική των κυβερνητικών προθέσεων τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνη Γεωργιάδη.

Απευθυνόμενος στο εφοπλιστικό ακροατήριο κυνικά ανέφερε: "Πρέπει να γίνουμε πρακτικοί, εσείς είστε που ασχολείστε με την Ναυτιλία, ελάτε να μας πείτε 10 πράγματα που πρέπει να νομοθετηθούν. Εμείς θα τα νομοθετήσουμε.... γιατί η βούληση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού είναι να κάνουν την ζωή των επιχειρήσεων περισσότερο εύκολη...."

Η παραίνεση - προτροπή του Άδωνη προς τους μεγαλοσχήμονες του εφοπλιστικού κεφαλαίου μας θύμισε την δουλική αναφορά του δικτάτορα Παπαδόπουλου σε ανάλογη σύναξη της "κυβέρνησής του" προς τους εφοπλιστές: "έλθετε προς υμάς και θέσατε τι θέλετε, εκ προοιμίου σας βεβαιώ ότι η κυβέρνησις θα σας τα δώσει. Συγκροτήσατε επιτροπές, προσλάβατε επιστήμονες, ζητήσατε να σας δώσουν αντιπροσώπους του κράτους, επεξεργαστείτε τους θεσμούς και παν ότι άλλο απαιτείται, ειπείτε μας τι θέλετε να σας δώσουμε δια να γίνει αυτό"!!!

Η ομοιότητα στην εκδούλευση προς το εφοπλιστικό παρασιτικό κεφάλαιο διαφέρει μόνο ως προς τα ονόματα, η υποτακτικότητα των πολιτικών δυνάμεων παραμένει η ίδια και δεν εκπλήσσει!!!

Στην αναφερόμενη εκδήλωση παρουσιάστηκαν για πολλοστή φορά μελέτες και έρευνες από "έγκυρες" ιδιωτικές εταιρίες, που ανατέθηκαν από τους εφοπλιστές και χρηματοδοτήθηκαν από αυτούς και κατόπιν τούτου η αξία τους είναι κάτω του μηδενός, μέσα από τις οποίες εμφανίζονται στοιχεία για την συμμετοχή της Ναυτιλίας στο Α.Ε.Π της χώρας και των άμεσα και έμμεσα απασχολουμένων από αυτή, οι αριθμοί των οποίων ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια και την πραγματικότητα και οι οποίες τίθενται από τα φερέφωνά τους στην υπηρεσία της εφοπλιστικής προπαγάνδας.

Μετά από αυτό το ρεσιτάλ δουλικότητας από το πολιτικό τους προσωπικό οι εκπρόσωποι της εφοπλιστικής πλουτοκρατίας αισθάνονται ενθουσιασμένοι και πανευτυχείς που για μια ακόμη φορά αναγνωρίζονται οι υπηρεσίες τους προς την πατρίδα και καταξιώνεται ο "πανεθνικός" χαρακτήρας της μεγάλης τους Ναυτιλίας....

Η επίθεση της Ε.Ε.Ε και η αποστομωτική Ναυτεργατική απάντηση

Αφήσαμε για το τέλος τον σχολιασμό μας για την ομιλία - παρέμβαση του Προέδρου της ΕΕΕ ο οποίος ως φαίνεται έχει καταληφθεί από αμόκ και όπου βρεθεί και σταθεί εξαπολύει μύδρους για την αντίσταση που κυρίως προβάλει στις καταστροφικές επιδιώξεις τους η ΠΕΝΕΝ.

Παίρνοντας την σκυτάλη ο ίδιος αναφερόμενος στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μεταξύ των άλλων σημείωσε: "είναι εγκλωβισμένοι σε μια στείρα αντιπαράθεση και η οποία αποτελεί παρακαταθήκη άλλων εποχών και συνδικαλιστικών πολιτικών. Στην Ελλάδα του σήμερα - ανέφερε - ο ναυτεργατικός συνδικαλισμός κοντεύει να μην έχει αντικείμενο ύπαρξης, δεδομένης της ανυπαρξίας των ελληνικών πληρωμάτων και της μείωσης των ελλήνων αξιωματικών, γεγονότα που αποδεικνύουν την αναγκαιότητα αλλαγής πορείας".

Και όλα αυτά δεμένα στην κατεύθυνση να αποδεχθούμε την κατάργηση της ΣΣΕ και επιτέλους να προσαρμοστούμε με την διεθνή πραγματικότητα (ανταγωνιστικότητα) και να υιοθετήσουμε τα διεθνή κρατούντα, δηλαδή η ελληνική ΣΣΕ να αντικατασταθεί με αυτή της ITF που καλύπτει τους κατώτερους μισθούς των Ναυτεργατών των τρίτων χωρών.....

Το δόγμα Βενιάμη - ΕΕΕ επιτάσσει μια νέα τάξη πραγμάτων, την αποδοχή και συμφωνία οι έλληνες Ναυτεργάτες να κατρακυλήσουν μισθολογικά και εργασιακά σε αποδοχές Φιλιππίνων - Πακιστάν - Ουκρανίας έτσι ώστε να "σωθεί" η ελληνική ναυτοσύνη!!!

Αυτό το όραμα μοιράζονται εφοπλιστές - κυβέρνηση - Πλακιωτάκης και οι υπόλοιπες δυνάμεις του συστημικού τόξου!!!

Την εφαρμογή γενικευμένης εργασιακής γαλέρας για να αποκτήσουν πρόσβαση οι νέοι της χώρας μας στην απασχόληση στην ποντοπόρο ναυτιλία!!!

Σε αυτό το όραμα καλούν να συμφωνήσουμε μαζί τους οι Ναυτεργάτες, οι άνεργοι, οι νέοι της χώρας και η ΠΕΝΕΝ....

Στην ναυτιλία που νυχθημερόν διαφημίζουν την πρωτιά της στην παγκόσμια ναυτιλιακή πυραμίδα, σε μια ναυτιλία που ανδρώθηκε χάρη στον μόχθο και τις θυσίες των Ναυτεργατών και στο άθλιο αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο που θεσπίστηκε όλα αυτά τα χρόνια, είναι αδιανόητο για τον Βενιάμη και την παρέα του να προτάσσονται, όπως κάνει η ΠΕΝΕΝ, τα δικαιώματα και οι πραγματικές σύγχρονες ανάγκες των ελλήνων Ναυτεργατών. Για αυτό συνεχώς πυροβολεί την αντίσταση της ΠΕΝΕΝ η οποία και αυτή την φορά δίνει την μάχη στο μετερίζι της ταξικής αντιπαράθεσης να μην περάσουν οι μεσαιωνικές - αντιδραστικές αλλαγές που θέλει να επιβάλει η ΕΕΕ και η κυβέρνησή της!!!

Αντώνης Νταλακογεώργος

Το άρθρο αυτό είναι το 4ο από τα 60 που θα δημοσιευτούν εντός του 2020

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα ergasianet.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2020 07:06
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή