Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 07:30

Δήλωση του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ στην εφημερίδα «ΠΡΙΝ»

Γράφτηκε από τον

.JPG

Την περίοδο που διανύουμε σημειώνεται μια πρωτοφανής κλιμάκωση της επίθεσης του μεγάλου κεφαλαίου και του ευρωενωσιακού πολιτικού κατεστημένου στο Πανευρωπαϊκό επίπεδο ενάντια στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα.

Στόχος και κοινή επιδίωξη αυτών των δυνάμεων είναι να στηριχθεί, ενισχυθεί και διευρυνθεί μέσω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία η οποία περνάει πάνω από τις πλάτες της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων με μέτρα που συνθλίβουν τα δικαιώματά τους, στην κοινωνική ασφάλιση, τις εργασιακές σχέσεις, τις ΣΣΕ, στην ένταση των φοροεισπρακτικών μέτρων και πολιτικών.

Στην χώρα μας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αυτή η επίθεση και στα σκαριά βρίσκονται εκατοντάδες αντιλαϊκά μέτρα να προχωρήσουν και να υλοποιηθούν τα προαπαιτούμενα της Γ΄ και ακολούθως της Δ΄ αξιολόγησης.

Την ίδια στιγμή η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει μυθεύματα και επικοινωνιακά τεχνάσματα περί «δίκαιης ανάπτυξης», νέων επενδύσεων, νέων θέσεων εργασίας, έξοδο από τα μνημόνια με προφανή στόχο να εγκλωβίσει την λαϊκή και εργατική αντίδραση και αντίσταση και να καλλιεργήσει μια ψεύτικη και απατηλή προσδοκία.

Η ενσωματωμένη και παραδομένη (στην αστική πολιτική της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου) ηγεσία συνδικαλιστικών οργανώσεων σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ αποδείχνεται για άλλη μια φορά χρήσιμη εφεδρεία αυτών των δυνάμεων στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα αφού στηρίζει την αντιλαϊκή πολιτική, είναι απόλυτα προσδεδεμένη σε αυτή και καταβάλλει προσπάθεια να εμποδίσει με κάθε τρόπο την συντονισμένη πάλη για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στις σημερινές αντίξοες συνθήκες αποτελεί μονόδρομο η πάλη και η μάχη να σχεδιαστεί, να οργανωθεί και μα διεξαχθεί με όρους ταξικού κινήματος από τα κάτω στους χώρους δουλειάς με πρωταγωνιστικό ρόλο των πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Στην κατεύθυνση αυτή χρειάζεται περισσότερο από ποτέ να ξεπεραστούν οι αντιλήψεις περί κομματικής καθαρότητας και περιχαράκωσης που εμποδίζουν την κοινή δράση όλων των ταξικών και αγωνιστικών δυνάμεων έτσι ώστε να αποκτήσει το κίνημα αυτό την πολιτική, ιδεολογική συνδικαλιστική – οργανωτική δυναμική και να αποτελέσει ένα αξιόπιστο, αξιόμαχο αγωνιστικό κέντρο αγώνα, ενότητας, μαζικότητας με ταξικό προσανατολισμό και με προωθημένους στόχους που θα θέτει τους όρους και την προοπτική για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.

Η Πανεργατική Πανελλαδική απεργία των συνδικάτων στις 12 Γενάρη 2017 μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό σε μια νέα πορεία αναγέννησης και ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος προκειμένου αυτό να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στα προβλήματα και τις εξελίξεις για τους εργαζόμενους και την χώρα μας.

Εύχομαι η πρωτοβουλία για την αναβάθμιση, την βελτίωση και την ανανεωμένη μορφή της ανεξάρτητης εφημερίδας της Αριστεράς «ΠΡΙΝ» να πετύχει απόλυτα στον στόχο της διότι θεωρώ ότι αποτελεί έναν σταθερό, συνεπή και αποφασιστικό παράγοντα και σύμμαχο στην πάλη του αγωνιστικού εργατικού κινήματος και των διεκδικήσεών του.

Αντώνης Νταλακογεώργος

Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή