Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 12:03

Όλοι οι Ναυτεργάτες στον αγώνα για την επιτυχία της απεργίας στις 3/9/2018. - Στο κενό η απόπειρα υπονόμευσης της απεργίας από εφοπλιστές – ΥΕΝ – πλειοψηφία της ΠΝΟ

Γράφτηκε από τον

_ΣΤΑ_ΚΑΡΑΒΙΑ_3_ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ_2018.jpg

Στην χθεσινή συνεδρίαση (29/8/2018) της Διοίκησης της ΠΝΟ η οποία πραγματοποιήθηκε με σκοπό την απεργία στις 3 Σεπτέμβρη 2018 η ΠΕΝΕΝ αποκάλυψε και κατήγγειλε τις άθλιες μεθοδεύσεις εφοπλιστών – κυβέρνησης – πλειοψηφίας της ΠΝΟ να υπονομεύσουν την απεργία της 3/9/2018.

Ειδικότερα η ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε με σφοδρότητα ένα άτυπο παρασκηνιακό αλισβερίσι που έγινε όλες τις προηγούμενες μέρες με πρωταγωνιστές τον Γ.Γ της ΠΝΟ, τον Υπουργό Ε.Ν και τον Πρόεδρο του ΣΕΕΝ.

Οι συναντήσεις αυτές ήταν εν αγνοία της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, δεν είχαν την έγκρισή της και όπως αποδείχτηκε αποσκοπούσαν μέσα από ένα εξευτελιστικό ποσοστό αύξησης να υπογραφεί η ΣΣΕ για την προσεχή διετία και έτσι να μην πραγματοποιηθεί η απεργία!!

Ταυτόχρονα αυτές οι άθλιες παρασκηνιακές συναλλαγές πίσω από την πλάτη των Ναυτεργατών, όπως φάνηκε από τις διαδοχικές δηλώσεις του τέως Υπουργού Ε.Ν αλλά και του ΣΕΕΝ είχαν στο επίκεντρο την αναστολή της απεργίας για την οποία ο Υπουργός Ε.Ν είχε δηλώσει δημόσια ότι «τελικά θα αποφευχθεί».

Παράλληλα κυβέρνηση – εφοπλιστές είχαν κινητοποιήσει τους «γνωστούς – άγνωστους» της Τουριστικής Βιομηχανίας να αναπαράγουν την θεωρία περί καταστροφής του τουρισμού στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία των Ναυτεργατών!!!

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις αυτές σκόπιμα έβγαλαν από την οποιαδήποτε συζήτηση τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν το κοινωνικοασφαλιστικό και τα εργασιακά και με τον τρόπο αυτό διευκόλυναν τον κ. Κουρουμπλή να παρεμβαίνει ξεδιάντροπα και μάλιστα να φτάνει στο κατάπτυστο σημείο να προτείνει ο ίδιος το ποσοστό αύξησης για την σύμβαση των Ναυτεργατών!!!  

Στο πλαίσιο αυτό στην χθεσινή συνάντηση επιχειρήθηκε η παρουσία και συμμετοχή του Προέδρου του ΣΕΕΝ έτσι ώστε να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτών των δυνάμεων με την υπογραφή μιας σύμβασης που ακυρώνει το εξώδικο, τις διεκδικήσεις, τα δίκαια αιτήματα και πετάει κάποια ψίχουλα στους Ναυτεργάτες μέσα από την υπογραφή ΣΣΕ.

Με την ανακοίνωσή μας στις 27/8/2018 καταγγείλαμε, αποκαλύψαμε και τεκμηριώσαμε αυτό το βρώμικο σκηνικό που οργανώθηκε και την θέση μας αυτή επαναδιατύπωσε ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ στην εκτελεστική της ΠΝΟ με αποτέλεσμα να ναυαγήσει και να αποτύχει η όλη προσπάθεια εφοπλιστών – κυβέρνησης – πλειοψηφίας της ΠΝΟ.

Στην χθεσινή συνεδρίαση της ΠΝΟ αποδείχθηκε περίτρανα για άλλη μια φορά ο βρώμικος υπονομευτικός ρόλος των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού (ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ) οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν για τις παρασκηνιακές συναντήσεις, ότι δεν ξέρουν ότι ο Υπουργός παρενέβη με δήλωση ότι «η απεργία θα αποφευχθεί», δεν πληροφορήθηκαν ότι στην χθεσινή συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ ήταν προσκαλεσμένος του Γ.Γ της ΠΝΟ, αγνοούσαν επίσης την άθλια τακτική των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού σε αυτή την παρασκηνιακή συναλλαγή, δεν αντιλήφθηκαν ότι κυβέρνηση – εφοπλιστές – πλειοψηφία της ΠΝΟ είχαν ανοιχτά δρομολογήσει την αναστολή της απεργίας, επίσης έβγαλαν τον σκασμό και συγκάλυψαν τις επαφές Γ.Γ ΠΝΟ με τον Πρόεδρο του ΣΕΕΝ και τον Υπουργό Ε.Ν, σιώπησαν για το γεγονός ότι από κοινού αυτές οι δυνάμεις έθεσαν έξω από κάθε συζήτηση τα θεσμικά αιτήματα που συνδέονται με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, όμως με σατανικό τρόπο ανακάλυψαν κάποια παράγραφο σε ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ που υπονομεύει την απεργία….!!!

Αυτή η παράγραφος είναι που αποκαλύπτει το βρώμικο παρασκήνιο αυτών των δυνάμεων. Κατά την γνώμη των ηγετίσκων του κομματικού συνδικαλισμού η ΠΕΝΕΝ έπρεπε να το αποσιωπήσει, όπως έπραξαν αυτοί….

Όμως εκείνο που τους ενόχλησε και τους πανικόβαλε ήταν οι συνταρακτικές αποκαλύψεις μας για το άθλιο οικονομικό αλισβερίσι των μεγαλοεφοπλιστών που παρέχουν διαχρονικά μέσω χορηγιών και ενισχύσεων πακτωλό εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην «ταξική» κατά τα άλλα Διοίκηση της ΠΕΜΕΝ….

Και αυτοί οι «ταξικοί» συνδικαλιστές έχουν βάλει την ουρά στα σκέλια και έχουν επί δεκαετίες υπογράψει εργασιακή ειρήνη με τους μεγαλοσχήμονες του εφοπλιστικού κατεστημένου!!!

Περιμένουμε να μας απαντήσουν ποιο άλλο Σωματείο του ΠΑΜΕ σε αυτή την χώρα ακολουθεί την δική τους συναλλαγή με την μεγαλοεργοδοσία; Μάλλον αυτοί και μόνον διεκδικούν την Πανελλήνια αυτή πρωτοτυπία….

Εάν πιστεύουν ότι με το να βρίζουν, να λασπολογούν και να συκοφαντούν με χυδαιότητες την ΠΕΝΕΝ θα καλύψουν τον βρώμικο ρόλο τους ή θα αποφύγουν την απάντηση στα ερωτήματά μας ιδιαίτερα αυτή την φορά ξεγελιούνται!!!

Τους υποσχόμαστε, εάν έμπρακτα δεν διαπιστώσουμε το τέλος αυτής της συναλλαγής θα επανέλθουμε το αμέσως επόμενο διάστημα για να απομυθοποιήσουμε πλήρως το καταγέλαστο ιδεολόγημά τους περί «ταξικού συνδικαλισμού».

Η ΠΕΝΕΝ καλεί για άλλη μια φορά τα μέλη της και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση της απεργίας και της διεκδίκησης μέχρι τέλους των δίκαιων αιτημάτων μας.

Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για να απομονωθούν οι δυνάμεις εκείνες που μεθοδεύουν είτε την υπονόμευση της απεργίας είτε την υπογραφή της ΣΣΕ με ένα ταπεινωτικό – εξευτελιστικό ποσοστό αύξησης μακρυά από τις πραγματικές ανάγκες των Ναυτεργατών.

ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις, επαναφορά των δικαιωμάτων στα προ μνημονίων επίπεδα, στα κοινωνικοασφαλιστικά μας δικαιώματα, αυτοτέλεια του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων μας, κατάργηση όλων των μειωμένων συνθέσεων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και εφαρμογή ως μίνιμουμ στην επάνδρωση του Π.Δ 177/74, λήψη μέτρων για την ανεργία και την ουσιαστική προστασία των ανέργων, κατάργηση των εγκριτικών πράξεων στην ποντοπόρο ναυτιλία, ανασυγκρότηση και αναδιοργάνωση του ΓΕΝΕ, εκδημοκρατισμός του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και της ναυτικής νομοθεσίας.

Αυτά είναι τα κεντρικά αιτήματα της ΠΕΝΕΝ στα οποία καλεί όλο τον Ναυτεργατικό κόσμο να συσπειρωθεί και να δώσει την μάχη για την επιτυχία της 24ωρης απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης για την επίλυση των προβλημάτων μας.

Έναρξη απεργίας 3/9/2018 ώρα 06.00 το πρωί – Λήξη απεργίας 4/9/2018 ώρα 06.00 το πρωί

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018 12:07
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή