Σήμερα: 18/04/2024
Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 08:52

Πανελλαδική – Πανεργατική 24ωρη απεργία.- Δηλώνουμε όλοι μαζικά την Αγωνιστική μας συμμετοχή στις 9 Νοέμβρη!

Γράφτηκε από τον

Κάνουμε δική μας υπόθεση τον οργανωμένο αγώνα για την λύση των προβλημάτων μας.

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ έξω από το Ε/Γ – Ο/Γ «’ΕΛΥΡΟΣ» στις 10:15 πμ.

penen2.webp

Συνάδελφοι,

Η Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στις 9 Νοέμβρη αποτελεί μια κρίσιμη και αποφασιστικής σημασίας μάχη στην οποία αναδεικνύονται τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της χώρας μας!

Η ακρίβεια στην ενέργεια, στα καύσιμα, στα βασικά λαϊκά καταναλωτικά αγαθά, η εκτόξευση του πληθωρισμού σε δυσθεώρητα υψηλά επίπεδα σε συνδυασμό με την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, συρρικνώνουν καθημερινά το εισόδημα μας, αδειάζουν την τσέπη μας, μας φορτώνουν νέα δυσβάστακτα βάρη.

Την ίδια στιγμή το κεφάλαιο και οι επιχειρήσεις αυξάνουν την κερδοφορία τους, αισχροκερδούν ασύστολα, κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την ζωή μας.

Η πάλη κατά της ακρίβειας, η λήψη μέτρων για την ανακούφιση των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών περνά μέσα από την οργανωμένη και αγωνιστική δράση που βάζει μπροστά τα δίκαια αιτήματα για πραγματικές μειώσεις στο ρεύμα, τα καύσιμα, για κατάργηση του ΦΠΑ στα λαϊκά αγαθά και υπηρεσίες.

Σε συνθήκες ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων και αύξησης του βαθμού εκμετάλλευσης τους, η κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματική ασυδοσία και πριμοδοτεί την έκρηξη των ανατιμήσεων.

Φρένο σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να βάλει η πάλη των εργαζομένων και των συνδικάτων, οι οποίοι πρέπει να διεκδικήσουν υπογραφή ΣΣΕ με πραγματικές αυξήσεις που θα καλύπτουν τις τεράστιες απώλειες που έχουν υποστεί οι μισθοί, οι συντάξεις, τα επιδόματα!

Ο κλάδος μας με παρακαταθήκη τις μεγάλες αγωνιστικές δράσεις όλη την καλοκαιρινή περίοδο σε δεκάδες πλοία που πάλεψε και αποκατέστησε πολλά από τα καταπατημένα δικαιώματα αλλά και την πετυχημένη απεργία στις 25 Οκτώβρη δίνει και αυτή την φορά στην πρώτη γραμμή τον αγώνα του.

Θα στείλουμε νέο ηχηρό – αγωνιστικό μήνυμα σε Κυβέρνηση- ΥΕΝ- Εφοπλιστές ότι δεν κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω από τα δίκαια αιτήματα μας που ήδη τους έχουν κοινοποιηθεί με την προειδοποιητική 24ωρη Παμπειραϊκή απεργία μας στις 25/10!

Καλούμε όλους τους Ναυτεργάτες σε όλα τα πλοία στις 9 Νοέμβρη να δηλώσουν απεργοί!

Απευθύνουμε κάλεσμα στον κλάδο μας και σε όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα κάνει η ΠΕΝΕΝ την ημέρα της απεργίας στις 10:15 το πρωί έξω από το πλοίο «ΈΛΥΡΟΣ» (απέναντι από τον Άγιο Διονύση) στον Πειραιά.

Δίνουμε αγωνιστικό παρόν στις 6 πμ. στο λιμάνι για την περιφρούρηση της απεργίας.

Ανοίγουμε τον δρόμο για την κλιμάκωση των αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής Κυβέρνησης- Εφοπλιστών- Κεφαλαίου!

 

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 11:53
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή