Σήμερα: 29/03/2024
Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 11:49

ΠΕΝΕΝ Να αφεθεί ελεύθερος ο απεργός πείνας Γ. Μιχαηλίδης!

Γράφτηκε από τον

apergos-mixailidis.jpg

Η κατάσταση της υγείας του φυλακισμένου απεργού πείνας, μετά από 62 μέρες, έχει επιβαρυνθεί δραματικά και η επιδείνωση σε βασικούς δείκτες δείχνουν τον άμεσο κίνδυνο για μόνιμες σωματικές βλάβες χωρίς να αποκλειστεί και η πιθανότητα να πέσει σε κώμα.

Σε μία περίοδο που κράτος και δικαιοσύνη αποφυλακίζουν κατηγορούμενους για βιασμούς και παρενοχλήσεις γυναικών, για θανατηφόρα κακουργηματική σωματική βλάβη, για σωρεία βιασμών ανήλικων αγοριών, ακόμη και τον δολοφόνο του Γρηγορόπουλου, αυτή η "ανεξάρτητη" δικαιοσύνη δείχνει όλη την πυγμή και αυστηρότητά της στον αναρχικό Γ. Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει ήδη εκτίσει 8,5 χρόνια κάθειρξη και ζητάει την αποφυλάκισή του αφού έχει εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η ατιμωρησία σε βιαστές - δολοφόνους και από την άλλη η προσπάθεια εξόντωσης του Γ. Μιχαηλίδη, δείχνουν ένα πρωτοφανή ρεβανσισμό, μία αμείλικτη εκδικητικότητα που αναδεικνύει έντονα τα πολιτικά χαρακτηριστικά μιας δικαιοσύνης που απέχει έτη φωτός από το να είναι ανεξάρτητη – αδέκαστη – «αποχρωματισμένη» και πολύ περισσότερο σε αντιστοιχία με το κοινωνικό και λαϊκό αίσθημα. Ήταν και παραμένει βαθύτατα ταξική.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, την κρισιμότητα της υγείας του αναρχικού απεργού πείνας και σε συνδυασμό με την νέα δικάσιμο στις 25/7/2022, η ΠΕΝΕΝ ενώνει την φωνή της με τους εκατοντάδες φορείς - Σωματεία - Συλλογικότητες - Συλλόγους - πολιτικές οργανώσεις και επιστήμονες απαιτώντας να αφεθεί εδώ και τώρα ελεύθερος ο Γ. Μιχαηλίδης.

- Να μην επιτρέψουμε κράτος - δικαιοσύνη να οδηγήσουν στον θάνατο έναν νέο άνθρωπο!

- Να σταματήσουμε την εκδικητική μανία των αστικών αρχών και την επιλεκτική ρεβανσιστική μεταχείριση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή