ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Διαμαρτυρία μετά μουσικής ενάντια στην πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας
Γράφτηκε από τον Π.Ε.Ν.Ε.Ν.
Συγκέντρωση - συναυλία οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας την Τρίτη 11 Αυγούστου στον παραλιακό χώρο της Ηγουμενίτσας με σύνθημα «Όχι το λιμάνι και το παραλιακό μέτωπο σε επιχειρηματικούς ομίλους.Λιμάνι - λαϊκή περιουσία για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών».
Το ΕΚ Θεσπρωτίας που πρωτοστατεί στον αγώνα για ένα λιμάνι στην υπηρεσία των λαϊκών συμφερόντων με την εκδήλωση αυτή ανέδειξε άλλη μια φορά τις εγκληματικές ενέργειες για το ξεπούλημα του λιμανιού.
Η όμορφη μουσική συναυλία ανέδειξε πώς αυτός ο παραλιακός χώρος, που παραχωρείται για επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορεί να αξιοποιηθεί για να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες σε πολιτισμό, αναψυχή και ανάπαυση.
Οι συμμετέχοντες προσήλθαν τηρώντας τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αποδεικνύοντας ότι με «πειθαρχημένη απειθαρχία» το εργατικό - λαϊκό κίνημα μπορεί να δράσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Σωτήρης Γκίκας, πρόεδρος του ΕΚΘ, τόνισε μεταξύ άλλων:
«…Είναι σαφές ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από την υλοποίηση των σχεδίων που δρομολογούνται για την παράδοση του λιμανιού και κομματιών του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικούς ομίλους και τη λειτουργία τους με τα κριτήρια που επιβάλλουν τα συμφέροντά τους.
Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε τις δυνάμεις μας, να μην εγκλωβιστούμε σε ψευτοαντιπαραθέσεις που έχουν ξεσπάσει μεταξύ των αστικών κομμάτων, σε αποσπασματικές προσεγγίσεις. Να πεισμώσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να οργανωθεί μαζικός αγώνας ενάντια στην παράδοση του λιμανιού και κομματιών του παραλιακού μετώπου σε επιχειρηματικούς ομίλους. Ενάντια στους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν την περιοχή της Ηγουμενίτσας και οδηγούν σε νέους κινδύνους για την υγεία, τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας. Ενάντια στην πολιτική της ΕΕ για την "απελευθέρωση" των λιμενικών υπηρεσιών. Ενάντια στα σχέδια που απειλούν μια παραλιακή πόλη ουσιαστικά να μην έχει πρόσβαση στη θάλασσα.
Ήρθε η ώρα γιατί σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες το λιμάνι να είναι περιουσία του λαού για την ικανοποίηση των αναγκών του με σύγχρονες υποδομές και αξιοποίηση των τεχνολογικών δυνατοτήτων προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καλεί σε αγώνα με τη σημαία του αύριο, με τη σημαία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών για να διεκδικήσουμε:
-
Ούτε μια σπιθαμή του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης σε επιχειρηματικούς ομίλους.
-
Ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Όλοι οι χώροι να αναπλαστούν με αποκλειστική κρατική χρηματοδότηση για τις λαϊκές ανάγκες και την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής για τα λαϊκά στρώματα…».
Στο μουσικό πρόγραμμα που ακολούθησε συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι μουσικοί: Γεωργίου Αγγελική, Γεωργίου Χρυσηίδα, Γκόγκου Βίκτωρας, Μητσέλος Γιώργος, Ντάλλας Γιώργος, Ντάλλας Ωρίωνας, Σωτηράκος Αναστάσιος, Τζοβάρα Βαρβάρα.
Δείτε στο κανάλι του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στο youtube βίντεο από τη συναυλία.
πηγη: 902.gr
- Τελευταια
- Δημοφιλή
