Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 00:00

Η ΗΧΗΡΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ Ο ''ΘΕΣΜΙΚΟΣ'' ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ

Γράφτηκε από τον

koutsoubas.jpg

Η ''αδικαιολόγητη'' απουσία του ΠΑΜΕ από το συλλαλητήριο του Σαββάτου (16/1/16) ενάντια στο αντιασφαλιστικό κυβερνητικό έκτρωμα, μπορεί να μην εξέπληξε και από πολλούς να θεωρήθηκε ότι ήταν στο πλαίσιο της συνήθους αντιενωτικής διασπαστικής πρακτικής του ΚΚΕ.  

Και όμως ήταν κάτι πολύ χειρότερο.  

Το ΠΑΜΕ είχε ψηφίσει με χέρια και πόδια στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ υπέρ της κινητοποίησης του Σαββάτου. Μάλιστα, υπερθεμάτιζε υπέρ αυτής.    

Ακόμα και όταν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ ρωτήθηκαν: μα, είστε σύμφωνοι και θα ρθείτε στην κινητοποίηση, οι ερωτώντες περίπου χλευάστηκαν για την ασέβεια τους από την ηγεσία του ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ.  

Φαίνεται, όμως, πως άλλο το ΠΑΜΕ στην ΑΔΕΔΥ και άλλο το ΠΑΜΕ γενικώς και άλλο το ΚΚΕ, το οποίο, όπως ξέρετε, δεν έχει στόχο απλώς να ακυρωθεί το αντιασφαλιστικό έκτρωμα ή να ακυρωθεί το μνημόνιο και να ηττηθεί το μνημονιακό μπλοκ αλλά κάτι πολύ παραπάνω απ' αυτά τα ''μικρά'' και άκρως αποπροσανατολιστικά!  

Το ΚΚΕ έχει ως στόχο, φυσικά όχι άμεσο, κάτι που θα ήταν επικίνδυνο, τη σοσιαλιστική επανάσταση. Και για να επιτευχθεί αυτή η επανάσταση, το ΚΚΕ θα πρέπει να κάνει επί χρόνια και αδιαλείπτως κοινή δράση με τον εαυτό του, έως ότου ωριμάσουν οι συνθήκες για την πραγματοποίηση της!  

Γι' αυτούς, ίσως, τους λόγους ή και για άλλους, που δεν γνωρίζουμε, το ΚΚΕ έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την δέσμευση του ΠΑΜΕ (ή όπως αλλιώς λέγεται. Συνεννοούμαστε!) στην ΑΔΕΔΥ και δια του Πολιτικού του Γραφείου, όπως λένε, έλαβε απόφαση να μην κατέβει το ΠΑΜΕ το Σάββατο (16/1/16) στο συλλαλητήριο για τις συντάξεις.  

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι το ΚΚΕ έλαβε απόφαση να κάνει το ΠΑΜΕ μόνο του, τη δική του διαδήλωση ενάντια στην κυβερνητική αντιασφαλιστική πρόταση, το άλλο Σάββατο (23/1) και όχι αυτό το καταραμένο στις (16/1).  

Η ηγεσία του ΚΚΕ φαίνεται πως δεν θέλει σε καμιά περίπτωση να μολύνει τις δυνάμεις της με άσχημες συναναστροφές τύπου ΛΑ.Ε ή ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή κάποιων ''ρεφορμιστικών'' συνδικάτων.  

Αν πρόκειται, όμως, να συναντήσει ο Δ. Κουτσούμπας τους δήμιους του ελληνικού λαού, αυτούς που πριν λίγες μέρες έριχναν δακρυγόντα στους συνταξιούχους, αυτούς που φέρνουν και στηρίζουν τα μνημόνια και τα αντιασφαλιστικά εκτρώματα, όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος ή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τότε δεν υπάρχουν ζητήματα ''μόλυνσης'' ή κίνδυνος αποπροσανατολισμού του λαού από τη λύση της σοσιαλιστικής επανάστασης ''εδώ και κάποτε''.  

Τότε, γι' αυτές τις συναντήσεις ο Δ. Κουτσούμπας θυμάται τους ''θεσμούς'', το δικό του ''θεσμικό'' ρόλο και βαπτίζει αυτές τις συναντήσεις ''θεσμικές συναντήσεις'' (βλ. αστικές συναντήσεις), όπως έκανε με αυτήν που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα.  

''Θεσμικές'' συναντήσεις, μάλιστα, για τις οποίες ο Δ. Κουτσούμπας αποκρύπτει επιμελώς το τι συζητήθηκε (πχ εκλογικός νόμος), ενώ βγαίνοντας, αναφέρεται στις λαϊκές κινητοποιήσεις, θέτοντας γι' αυτές ουδέτερους και ασαφείς στόχους, όπως να πετύχουν ''ουσιαστικές αλλαγές σε θετική κατεύθυνση''!!!  

Εύγε σύντροφε Δημ. Κουτσούμπα, το σύστημα σε καλωσορίζει στις ''θεσμικές'' του συναναστροφές, σε υποδέχεται, σε θεωρεί βασικό ''θεσμικό'' συνομιλητή και όσο διασπάς την ενωτική δυναμική των εργατικών λαϊκών αγώνων τόσο περισσότερο θα σε θεωρεί υπεύθυνο ηγέτη και το ΚΚΕ σοβαρό κόμμα!

ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

πηγη: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή