Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 09:49

Ποτάμι οργής στην Αθήνα

Γράφτηκε από τον

syllalhthrio_syntagma_136.jpg

12 Μάρτη 2023. Συννεφιασμένη Κυριακή για την κυβέρνηση του αίματος και την πολιτική που υπηρετεί. Την πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ιδιωτικοποιήσεων «και όπου βγει», που οδήγησε στην πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία.

Δεκάδες χιλιάδες οι διαδηλωτές και σήμερα σε όλη την Ελλάδα, απαιτούν το έγκλημα στα Τέμπη να μην μείνει ατιμώρητο, να μην ξεχαστεί, και να μπει φρένο στον αντιλαϊκό, αντικοινωνικό και αντεργατικό κατήφορο. Και, βέβαια, δεν συμβιβάζονται με απλή κοινοβουλευτική εναλλαγή διαχειριστών της ίδιας ανελέητης πολιτικής.

Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Βόλο, τα Γιάννενα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη, πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε τεράστιο Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, στις 12:00 το μεσημέρι. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της Αθήνας στιγμιότυπα από την οποία παρακολουθούμε σε επόμενο βίντεο.

Μερικά από τα συνθήματα που δόνησαν τους δρόμους της Αθήνας είναι τα παρακάτω:

«Στείλε όταν φτάσεις –Δεν έστειλε ποτέ, εκδίκηση θα πάρουμε για σένανε μικρέ», «Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, το έγκλημα αυτό έχει ιστορία», «Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές, εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές», «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», “Κέρδη βουτηγμένα στων φοιτητών το αίμα”.

Ο αγώνας συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες και, βέβαια, την Πέμπτη 16 Μάρτη στην πανεργατική απεργία.

Ομιλία του Παναγιώτη Μπούρου

Ομιλία της Δώρας Πορή

Ομιλία του Μάρκου Μπεκρή

Ομιλία του Κώστα Τουλγαρίδη

Ομιλία του Μιχάλη Ρίζου

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2023 10:05
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή