Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 07:59

Δύο νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα μέσα σε 48 ώρες

Γράφτηκε από τον

distixima-ergatiko-1.jpg

Άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν εν ώρα εργασίας στη χώρα, με τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα να συνεχίζουν να αυξάνονται δραματικά. Σημειώνεται ότι αν και είμαστε ακόμα στις αρχές Μαρτίου, ο αριθμός των ατόμων που σκοτώθηκαν στην εργασία τους μέσα στο 2023 ανέρχεται ήδη σε 42. 

Ειδικότερα, το ένα δυστύχημα συνέβη σήμερα σε μία νέα φαρμακοβιομηχανία, η οποία δεν είχε ξεκινήσει τη λειτουργία της, στη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Το θύμα είναι ένας 25χρονος, ο οποίος δούλευε σε συνεργείο μονωτικών εργασιών. Ο άτυχος 25χρονος εκείνη την ώρα δούλευε στο υπόγειο μια εκσκαφής μαζί με ένα άλλο άτομο, όταν τον καταπλάκωσαν ξύλα τύπου μεταφόρμ (σύστημα σκίασης). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος ήταν κάτοικος Μενιδίου και βρισκόταν στην Τρίπολη για λόγους εργασίας. 

Χθες, Τρίτη, σκοτώθηκε εργάτης λατομείου στο Νέστο της Καβάλας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας, ο εργαζόμενος, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έπεσε με το μηχάνημα το οποίο χειριζόταν, σε γκρεμό 150 μέτρων.

πηγη: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή