Σήμερα: 20/05/2024
Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 11:11

Σωματείο EFOOD Αττικής: Μοτοπορεία και 24ωρη απεργία την Εργατική Πρωτομαγιά | Κυριακή 1η του Μάη

Γράφτηκε από τον

motoporeia-dianomeis-efood-attiki-696x388.jpg

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ EFOOD Π. ΑΤΤΙΚΗΣ

1η ΜΑΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10:30 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ (ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ) –  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Συνάδελφοι συναδέλφισσες

Η Διοικούσα Επιτροπή του σωματείου καλεί όλους τους εργαζόμενους στην εταιρεία σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

Απεργούμε για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας .

Ένταξη των διανομέων στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας , χορήγηση Μέσων Ατομικής Προστασίας με συγκεκριμένες προδιαγραφές .

Καμία μεταφορά χρεών σε διανομείς από ελλείμματα ταμείων εφόσον δεν έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαδικασία κλεισίματος λογιστικών καρτελών με όλες τις απαραίτητες υπογραφές και την απαραίτητη τεκμηρίωση σε όλους τους διανομείς. Καμία απόλυση διανομέα με αφορμή τα ελλείματα που προκύπτουν με κύρια ευθύνη της εταιρείας.

Αποζημίωση βενζίνης ανά λίτρο με βάση τα πραγματικά χιλιόμετρα, σε όλους τους διανομείς μισθωτούς και freelancer.

Να αποσυρθεί άμεσα το απαράδεκτο μέτρο περί αξιολόγησης των διανομέων από τα συνεργαζόμενα καταστήματα., το οποίο δημιουργεί αντικειμενικά συνθήκες εντατικοποίησης και αυξάνει τους στρεσογόνους παράγοντες που οδηγούν σε επικίνδυνη οδήγηση και μεταφέρει τις ευθύνες της εταιρείας και των καταστημάτων στους διανομείς.

Συρρίκνωση των ζωνών παραλαβής παράδοσης ώστε να διασφαλίζουν σύντομες αποστάσεις οδήγησης των διανομέων εντός γνώριμων περιοχών.

Να δοθεί άμεσα στο σωματείο και σε όλους τους εργαζόμενους η μελέτη επαγγελματικού κινδύνου που υποχρεωτικά πρέπει να έχει συντάξει ο τεχνικός ασφαλείας της εταιρείας συμπεριλαμβανομένου των στοιχείων τροχαίων ατυχημάτων σύμφωνα με τον Ν.3850/10 .

Με ευθύνη της εταιρείας να διαγραφούν όλα τα πρόστιμα (κανονική άδεια, δηλωμένα test κλπ) που έχουν επιβληθεί σε διανομείς που αφορούν την δήλωση των rapid test και που δεν κοινοποιήθηκαν από την εταιρεία όπως όφειλε σύμφωνα με το αντίστοιχο ΦΕΚ.

Να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα που αφορούν τους εργαζόμενους στα γραφεία της εταιρείας όπως έχουν κατατεθεί στο υπόμνημα που έχει δοθεί στην εταιρεία.

Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών διανομέων με αορίστου χρόνου συμβάσεις.


Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

πηγη: ergasianet.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή