Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 07:22

ΛΑΡΥΜΝΑ Καταβλήθηκε η μισθοδοσία στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ Υπό την πίεση των Σωματείων και των εργαζομένων

Γράφτηκε από τον

larko-kinhtopoihsh-8.jpg

Κάτω από την πίεση των Σωματείων και των εργαζομένων, κυβέρνηση και ειδικός εκκαθαριστής αναγκάστηκαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την καταβολή της μισθοδοσίας στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Την ερχόμενη εβδομάδα η τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων υπουργείων και η γενική συνέλευση του σωματείου της Λάρυμνας.

Η μισθοδοσία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ήταν "στον αέρα" από τις αρχές του Γενάρη, καθώς η κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στην ανανέωση της θητείας της ειδικής εκκαθάρισης, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ειδικός εκκαθαριστής να μην έχει δικαίωμα να πληρώσει τους εργαζόμενους. Τελικά η λύση δόθηκε μέσω "ειδικής εντολής", ενώ εντός των ημερών αναμένεται να πληρωθούν και οι εργολαβικοί εργαζόμενοι.

Το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στη μισθοδοσία έχει προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, αρκετοί από τους οποίους βρέθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε δραματική κατάσταση, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Τα Σωματεία Εργαζομένων προχώρησαν όλες τις προηγούμενες ημέρες σε μία σειρά παρεμβάσεις προς τον ειδικό εκκαθαριστή ενώ το ΔΣ Σωματείο της Λάρυμνας, πραγματοποίησε χθες Πέμπτη έκτακτη συνεδρίαση, με σκοπό να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Σωματείο Εργαζομένων της Λάρυμνας συζητήθηκαν και τα τελευταία γεγονότα με τον εγκλωβισμό εργαζόμενος σε εργοστάσιο εξαιτίας της κακοκαιρίας. Για μία ακόμη φορά επισημάνθηκε η εγκατάλειψη και απαξίωση των εγκαταστάσεων, αποτέλεσμα της εγκληματικής και διαλυτικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση, συνεχίζοντας τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Τονίστηκε μάλιστα ότι οι επιπτώσεις αυτής της πολιτικής γίνονται καθημερινά όλο και μεγαλύτερες για τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία, οι οποίοι δύο χρόνια τώρα ζουν με την ανασφάλεια για το αύριο, χωρίς η κυβέρνηση να δίνει απαντήσεις για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ και των θέσεων εργασίας τους.

Τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι θα περιμένουν τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης των συναρμόδιων υπουργείων, που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα και τελικά μετατέθηκε για την ερχόμενη Τρίτη 1 Φλεβάρη, ώστε να καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν στη συνέχεια.

Στο πλαίσιο αυτό την Τετάρτη 2 Φλεβάρη θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του Σωματείου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας, ενώ την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων.

πηγη; 902.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή