Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021 08:53

Εργασία ανηλίκων σε ξενοδοχεία με κυβερνητική σφραγίδα!

Γράφτηκε από τον

domna.jpg

Το υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με ξενοδόχους προβλέπει «απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων»!

Η ανακοίνωση έχει τον ωραίο τίτλο «Συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος για την Κοινωνική Πρόνοια». Βγήκε μετά τη συνάντηση της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνας Μιχαηλίδου, με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρο Βασιλικό.

Προσέξτε, λοιπόν, ποια είναι τα τρία σημεία που προσανατολίζεται αυτή η «συνεργασία».

«Απασχόληση παιδιών σε ξενοδοχειακές μονάδες, μεγαλύτερα από 16 ετών, που διαβούν σε δομές φροντίδας ανηλίκων. Απασχόληση ατόμων με αναπηρία σε ξενοδοχειακές μονάδες, με κάλυψη του κόστους εργασίας τους από τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ. Κάλυψη υλικών αναγκών των πιο ευάλωτων αλλά και των δομών φροντίδας και φιλοξενίας».

Η κυρία υφυπουργός στα παραπάνω βλέπει «ομαλή αποϊδρυματοποίηση των παιδιών» (!) και «κοινωνική αλληλεγγύη» που «γίνεται πράξη»!

Για την «κοινωνική αλληλεγγύη» των «αρίστων» έχουμε τα εξής ερωτήματα:

– Τι είδους εργασία είναι αυτή που προωθείται για ανήλικα παιδιά, άνω των 16 ετών; 

– Σε τι συνθήκες εργασίας και με ποια δικαιώματα προβλέπεται να δουλεύουν τα παιδιά; Διότι για παιδιά πρόκειται.   

– Εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα συγκατάθεσης του γονιού, ποιος θα δίνει την έγκριση; Το υπουργείο γίνεται «κηδεμόνας» για εργασία ανηλίκων; 

– Είναι τόσο «ευαίσθητο» το υπουργείο και οι ξενοδόχοι που δεν μπόρεσαν να προσανατολιστούν στην εκπαίδευση των παιδιών και προτίμησαν την «προσαρμογή» στην αγορά εργασίας πριν την ενηλικίωση τους;

– Είναι γνωστές οι συνθήκες δουλειάς, σε πολλά ξενοδοχεία, για τους ενήλικες (συμβάσεις πείνας ορισμένου χρόνου, ανασφάλιστη εργασία κ.α). Μήπως, λέμε μήπως πρόκειται, για φθηνό κι ευέλικτο εργατικό δυναμικό που προσφέρεται σε ξενοδόχους. 

Όποιες πάντως και να είναι οι απαντήσεις εδώ έχουμε εργασία ανηλίκων σε ξενοδοχείο με κυβερνητική σφραγίδα!

πηγη: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή