Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 19:35

Εμπαίζει η κυβέρνηση τους συνταξιούχους με τα αναδρομικά

Γράφτηκε από τον

efka_0.jpg

Σε φιάσκο για πολλούς δικαιούχους αναδρομικών στις συντάξεις εξελίσσεται και πάλι η ιστορία της καταβολής των αυξήσεων σε εκείνους τους συνταξιούχους που έχουν με περισσότερα από 30 χρόνια ασφάλισης. 

Πολλοί από αυτούς που ανέμεναν πίστωση των αυξήσεων στους λογαριασμούς τους από τον ΕΦΚΑ, έφυγαν απογοητευμένοι από τα ATM. To πρόβλημα καταγγέλλουν στην efsyn.gr δικαιούχοι αναδρομικών οι οποίοι μας τηλεφωνούν και αναφέρουν ότι ενώ έπρεπε να τους καταβληθούν τα χρήματα, δεν τα έχουν δει ακόμη στους λογαριασμούς τους.

Πρόκειται για συνταξιούχους που δεν εμπίπτουν σε καμία από τις εξαιρέσεις που αναφέρει ο ΕΦΚΑ. Δηλαδή δεν εντάσσονται σε ειδικές περιπτώσεις όπως είναι απασχολούμενοι συνταξιούχοι, χήρες ή χήροι, ούτε σε περιπτώσεις δικαιούχων που απεβίωσαν επίσης μετά τον Οκτώβριο του 2019 και τα ποσά θα καταβληθούν στους κληρονόμους τους. Οι έλεγχοι γι' αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο περίπλοκοι και γι' αυτό χρειάζεται σχετικά περισσότερος χρόνος.

Πάντως η νέα καθυστέρηση στα αναδρομικά, που διαφημίζονται εδώ και μήνες από το υπουργείο Εργασίας και τα ΜΜΕ, οδηγεί για πολλοστή φορά τους συνταξιούχους σε ρόλο επαίτη για λίγες δεκάδες ευρώ και μαρτυρά την αναξιοπιστία των εξαγγελιών του υπουργείου Εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις χθες, 27 Ιουλίου 2021, με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας αναφερόταν ότι επρόκειτο να καταβληθούν τα αναδρομικά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016, με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης, έπειτα από τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020. Την Πέμπτη 29 Ιουλίου οριζόταν η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους του Δημοσίου, ενώ τον Αύγουστο αναμενόταν να καταβληθούν αναδρομικά στους «παλαιούς συνταξιούχους», δηλαδή όσους υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης πριν από τον Μάιο του 2016. 

πηγη: efsyn.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή