Σήμερα: 28/03/2024
Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2021 11:49

Σωματείο Public: Σας βαρεθήκαμε! Κυβέρνηση και εργοδότες ολοκληρώνουν την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας Εν μέσω πανδημίας

Γράφτηκε από τον

somateio-public-maska-koronoios.jpg

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει νέο αντεργατικό νομοσχέδιο με ρυθμίσεις που στοχεύουν στην πλήρη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σε όλο το λιανεμπόριο. Παράλληλα εξουσιοδοτεί τον Υπουργό Ανάπτυξης να μπορεί να αλλάζει τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων με το «έτσι θέλω».

Η σταδιακή κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας αποτελεί διακαή πόθο των αφεντικών. Ανάμεσα τους και η εργοδοσία μας. Άλλωστε κατά την διάρκεια της πανδημίας και των lockdown η Κυριακάτικη εργασία για την εξυπηρέτηση των e-shop παραγγελιών με κλειστές θύρες έλαβε ενδημικά χαρακτηριστικά στην αλυσίδα των καταστημάτων Public – Media Markt.

Η επιμονή των εργοδοτών των μεγάλων αλυσίδων του λιανεμπορίου στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας δεν αιτιολογείται μόνο από την μόνιμη επιδίωξη της αύξησης του τζίρου. Τα επίσημα στοιχεία αλλά και η μειωμένη αγοραστική δύναμη των εργαζόμενων, πρώτα και κύρια εξαιτίας των εξευτελιστικών μισθών, δεν ευνοούν μια τέτοια ερμηνεία.

Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων σε μια ολοένα και πιο ασφυκτική αγορά θα πρέπει να αναζητηθεί το κίνητρο των εργοδοτών, καθώς και της νομοθετικής στήριξης από τη πλευρά της κυβέρνησης.

Είναι σε αυτόν τον βωμό όπου με πρόσχημα την πανδημία συνεχίζεται η σφαγή των εργατικών δικαιωμάτων και ενισχύεται η λεηλασία των ζωών μας.

Το Σωματείο μας μαζί με όλες τις αγωνιζόμενες εργατικές δυνάμεις δεν πρόκειται να αποδεχθεί αυτή και καμία άλλη αντεργατική διάταξη. Αν είναι να εργαστούμε μέχρι πτώσεως προτιμούμε να αγωνιστούμε όρθιοι.

Στο «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της κυβέρνησης απαντάμε «Ψωμί – Παιδεία – Υγεία – Ελευθερία!».

– Κάτω τα χέρια από την Κυριακάτικη Αργία!

– Αυξήσεις στους μισθούς – Πλήρη Εργατικά Δικαιώματα!– Να υπογραφεί τώρα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στην εταιρεία Public – Media Markt!
19 Γενάρη 2021


Σωματείο Εργαζομένων στην Εταιρία RetailWorld A.E.- Καταστήματα Public

πηγη:  ergasianet.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή