Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 08:20

Ζάκυνθος: Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, νεκρός από ηλεκτροπληξία 38χρονος υπάλληλος του ΑΔΜΗΕ

Γράφτηκε από τον

atixima-sillitiria-thanatos-fiogkos.jpg

Νεκρός έπεσε, στη μία και μισή το μεσημέρι, χτυπημένος από ρεύμα υψηλής τάσης στον υποσταθμό του Αργασίου, 38χρονος υπάλληλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Όπως ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ, πρόκειται «για τον εργαζόμενο της Διεύθυνσης Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς, Νικόλαο Τσίρκα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο θανών υπέστη ηλεκτροπληξία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών επιδιόρθωσης βλάβης στον Υποσταθμό Ζακύνθου». Ο Ν. Τσίρκας άφησε πίσω του δύο μικρά παιδιά.

Σε ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου καταδικάζει το νέο εργατικό δυστύχημα και σημειώνει ότι το δεύτερο αυτό τραγικό γεγονός, πάλι σε εργασίες συντήρησης δικτύου της ΔΕΗ, αναδεικνύει τα ζητήματα που αφορούν τη λήψη μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Επιπλέον, επιβεβαιώνει για μια φορά ότι στο όνομα της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων η ανθρώπινη ζωή έρχεται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στα κέρδη του κεφαλαίου.

«Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια, η έλλειψη προσωπικού, η αύξηση των εργολαβιών, η κατάτμηση και ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η υποβάθμιση και η κακή συντήρηση του δικτύου, η μη τήρηση των μέτρων ασφαλείας, η εντατικοποίηση της εργασίας, δυστυχώς οδηγεί σε εργατικά ατυχήματα όπως και αυτό σήμερα», υπογραμμίζει και απαιτεί: να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπεύθυνους, άμεση στελέχωση του ΣΕΠΕ και λειτουργία στο νησί παραρτήματος του ΚΕΠΕΚ με επαρκή μόνιμο προσωπικό, ώστε να ενταθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, για να παίρνονται όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα.


Το ΜΕΤΑ εκφράζει τα βαθιά και ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους και στους συναδέλφους του Ν. Τσίρκα.

πηγη:  ergasianet.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή