Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 11:03

Δείτε έναν… «άριστο»!

Γράφτηκε από τον

2022-07-07_120126.jpg

O Μητσοτάκης είπε με «πνεύμα» κι «επιχειρήματα» στον δημοσιογράφο: «Γράφετε σαχλαμάρες». Και δεν σταμάτησε εκεί. Ο δημοσιογράφος του απάντησε: «Με προσβάλλετε κύριε πρωθυπουργέ». Και τι του είπε ο τσάμπα μάγκας Έλληνας πρωθυπουργός: «Δεν πειράζει, θα το αντέξετε»!

 
Όλα αυτά στο Στρασβούργο, όπου κατάφερε – αυτός ο «πολιτικός διεθνούς εμβέλειας» – να κάνει ομιλίες σε άδεια έδρανα. Παράλληλα (διαβάστε παρακάτω) προσπάθησε να πείσει για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα… δείχνοντας πρωτοσέλιδα εφημερίδων. 
 
Μεταξύ άλλων, λοιπόν, ο Μητσοτάκης είπε με «πνεύμα» κι «επιχειρήματα» στον δημοσιογράφο: «Γράφετε σαχλαμάρες»Και δεν σταμάτησε εκεί. Ο δημοσιογράφος του απάντησε: «Με προσβάλλετε κύριε πρωθυπουργέ». Και τι του είπε ο τσάμπα μάγκας Έλληνας πρωθυπουργός: «Δεν πειράζει, θα το αντέξετε»!
 
 
Αντιγράφουμε από το ρεπορτάζ του news247.gr, όπου περιγράφονται όλες οι «ομορφιές» του αρχι-«άριστου»:

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια πρωτοφανή κίνηση, επιτέθηκε το μεσημέρι στον Έλληνα δημοσιογράφο Σαράντη Μιχαλόπουλο που εργάζεται ως ανταποκριτής του Euractiv και του MEGA στο Ευρωκοινοβούλιο, γιατί δεν συμφωνούσε με σημερινό ρεπορτάζ του.

Όπως επιβεβαίωσαν στο NEWS 24/7 άνθρωποι που βρίσκονταν στην αίθουσα όπου γινόταν άτυπη ενημέρωση του Έλληνα πρωθυπουργού προς τους δημοσιογράφους, ο Σαράντης Μιχαλόπουλος απηύθυνε ερώτημα προς τον πρωθυπουργό και εκείνος το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να τον ρωτήσει: “Θυμίστε μου από ποιο μέσο είστε εσείς”.

Μόλις πληροφορήθηκε πως εργάζεται για το Euractiv, που το πρωί δημοσίευσε αποκλειστικό ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργκρέτε Βεστάγκερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, έθεσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θέμα αναποτελεσματικότητας του ελληνικού δικαστικού συστήματος και σοβαρών καθυστερήσεων, ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον δημοσιογράφο:

“Γράφετε σαχλαμάρες” του είπε, ενοχλημένος, ενώπιων όλων των δημοσιογράφων που βρίσκονταν στην αίθουσα και παρακολουθούσαν την επίθεση του Έλληνα πρωθυπουργού στον συνάδελφό τους επειδή δημοσίευσε ρεπορτάζ. Ο Σαράντης Μιχαλόπουλος του επεσήμανε: “Με προσβάλλετε κύριε πρωθυπουργέ” και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: “Δεν πειράζει, θα το αντέξετε”.

Προσβεβλημένος ο δημοσιογράφος επιχείρησε να σηκωθεί από τη θέση του για να αποχωρήσει μετά την προσωπική επίθεση και μόλις ο πρωθυπουργός το αντιλήφθηκε σηκώθηκε εκείνος πρώτος, είπε πως δεν πρόκειται να δεχτεί καμία ερώτηση από άλλον δημοσιογράφο και αποχώρησε από την αίθουσα.

Λίγα λεπτά μετά τις επισημάνσεις για την ελευθερία του Τύπου

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα λεπτά πριν την επίθεση στον δημοσιογράφο του Euractiv και του MEGA, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε βρεθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας – σε μια σχεδόν άδεια αίθουσα, δείγμα κι αυτό της “παγκόσμιας ακτινοβολίας” που, κατά τους κόλακες του πρωθυπουργού, χαίρει το “πολιτικό ανάστημα” του Μητσοτάκη – να ακούει τον Μαλίκ Αζμανί, αντιπρόεδρο της ομάδας των Φιλελεύθερων που πρόσκειται στο κόμμα του Εμμανουέλ Μακρόν να αναφέρεται στην 108η θέση της Ελλάδας στην ελευθερία του Τύπου. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Αζμανί είπε στον πρωθυπουργό από το βήμα της Ολομέλειας: “Θα είμαι ειλικρινής κύριε Πρόεδρε όπως είμαι πάντα. Μας προβληματίζει η καθοδική πορεία της πολυφωνίας των Μέσων και της Ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα. Ανάβουν ήδη τα προειδοποιητικά φώτα. Η Ελλάδα έχει ήδη τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των 27 σε ό,τι αφορά τα ελεύθερα Μέσα Ενημέρωσης. Είναι σημαντικό κύριε πρωθυπουργέ να υπάρχει πολυφωνία και ελευθερία”. 

Μάλιστα ο Έλληνας πρωθυπουργός, απαντώντας στον Μαλίκ Αζμανί, είπε πως στην Ελλάδα ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει τα πάντα χωρίς έλεγχο, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα δύο πρωτοσέλιδα, ένα της εφημερίδας «Αυγή» και ένα της εφημερίδας «Δημοκρατία», επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει πως από τη στιγμή που κυκλοφορούν εφημερίδες που του κάνουν κριτική, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την ελευθερία του Τύπου στη χώρα…

 πηγη: imerodromos.gr
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή