Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2022 07:34

Με «σημαίες» της «αφρόκρεμας» του ΝΑΤΟ το κρεσέντο προκλήσεων της τουρκικής κυβέρνησης!

Γράφτηκε από τον

2022-06-10_103558.jpg

Η είδηση πλέον είναι γνωστή εδώ και πολλές ώρες. Ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας στην λήξη της πολυεθνικής άσκησης των Τούρκικων Ενόπλων Δυνάμεων EFES 2022 αναβάθμισε την επιθετικότητα της Τουρκίας σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων και της κυριαρχίας της χώρας. Ωστόσο μία σημαντικότατη λεπτομέρεια της είδησης για την τουρκική άσκηση είτε αποσιωπάται, είτε γίνεται προσπάθεια να περάσει «στα ψιλά» στα εγχώρια ΜΜΕ.

Στη συγκεκριμένη πολυεθνική άσκηση συμμετείχαν οι ΗΠΑ. Οι ΗΠΑ συμμετείχαν με την 22η Εκστρατευτική Μονάδα Πεζοναυτών και με το αποβατικό «USS Arlington», το οποίο πριν μεταβεί στην Τουρκία, ελλιμενιζόταν στην Αλεξανδρούπολη, στην αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση. Που δηλαδή; Στην βάση που εγκαινίασε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ανανέωσε εις το διηνεκές την λειτουργία της μόλις πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ με την ελεεινή ελληνοαμερικάνικη συμφωνία. Τι έλεγαν όλοι τους στον ελληνικό λαό; Ότι «η βάση θα αποτελεί ανάχωμα στην τουρκική επιθετικότητα». Τελικά αντί για ανάχωμα η βάση αποτελεί μία προσωρινή στάση πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ για να συμμετέχουν – μεταξύ άλλων – και σε ασκήσεις της ΝΑΤΟϊκής Τουρκίας! 

 

Στην άσκηση συμμετείχε η Γαλλία, με την οποία η έχει υπογραφεί η περίφημη ελληνογαλλική συμφωνία!

Στην άσκηση επίσης συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, η Ιταλία, η Αλβανία και η Βόρεια Μακεδονία (κράτη μέλη του ΝΑΤΟ), Βοσνία – Ερζεγοβίνη (υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ). Μετά από όλα αυτά κατανοείται πλήρως γιατί ακόμα και το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας διαφημίζει την άσκηση EFES 2022 ως «μια σταθερή και ορατή έκφραση της συμβολής της Τουρκίας στην αποτρεπτική και αμυντική στάση του ΝΑΤΟ»!

Σε απλή μετάφραση: Οι αποβατικές ασκήσεις σε ελληνικά νησιά αποτελούν μέρος της αποτρεπτικής στάσης του ΝΑΤΟ!

Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά: Το ΝΑΤΟ δεν είναι «προστασία και ασφάλεια», έτσι όπως προβάλλεται από τους κυβερνητικούς και από άλλα κόμματα. Είναι παράγοντας αστάθειας και τροφοδοσίας της τουρκικής προκλητικότητας. 

Από 902.gr

ΠΗΓΗ: imerodromos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή