Σήμερα: 18/04/2024
Τρίτη, 12 Μαϊος 2015 00:00

ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΖΗΤΟΥΝ 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον

dnt.jpg

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ PALMOS ANALYSIS

7 ΣΤΟΥΣ 10 ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ «ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» ΤΗΣ

Η Iskra αναδημοσιεύει χωρίς κρίσεις και σχόλια για την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία τους, ευρήματα της νέας πανελλαδικής δημοσκόπησης της εταιρίας Palmos Analysis, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό του SBC, το διάστημα από 5 έως 6 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της μέτρησης, το 70% των πολιτών καλούν την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω στις «κόκκινες γραμμές» της, που αφορούν τα εργασιακά, τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και το ασφαλιστικό.

Συγκεκριμένα, το 70% των ερωτηθέντων καλεί την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, το 63% να μην υποχωρήσει στο ζήτημα της επαναφοράς των συλλογικών συμβάσεων και το 77% να μην δεχθεί αλλαγές του ασφαλιστικού (όρια συνταξιοδότησης, ύψος συντάξεων, κλπ). Τα αντίστοιχα ποσοστά επί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνονται σε 84%, 77% και 88%.

Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων εκτιμά ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές στο τέλος.

Ως βασικές παραμέτρους και προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής το 52% αναφέρει ότι πρέπει να είναι η παραμονή στο ευρώ με κάθε τρόπο, ενώ το 44% (το ποσοστό επί των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται σε 61%) να φύγει η Ελλάδα από τα μνημόνια, με κάθε τρόπο.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει άνω του 36% ενώ η ΝΔ το 16,5%.


Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

πηγη: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή