Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 10:32

«Πολυτέλεια» το διαδίκτυο για δισεκατομμύρια ανθρώπους

Γράφτηκε από τον

--INTRO.jpg

Πάνω απο το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού δεν συνδέεται στο διαδίκτυο, σύμφωνα με νέα στοιχεία από τη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU) για το «ψηφιακό χάσμα» του πλανήτη.

Νέα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από τη Διεθνή Ένωση ITU, την υπηρεσία του ΟΗΕ για τις τεχνολογίες πληροφοριών και επικοινωνιών δείχνουν οτι σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο και, ως εκ τούτου, είναι αποκομμένοι από μια ζωτική πηγή πληροφοριών, επικοινωνίας και εκπαίδευσης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις της ITU, 4,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τώρα το διαδίκτυο, από 4,1 δισεκατομμύρια άτομα το 2019. Αυτή η ασυνήθιστα απότομη αύξηση των χρηστών του διαδικτύου αποδίδεται τουλάχιστον εν μέρει σε αυτό που η ITU αποκαλεί «αύξηση της συνδεσιμότητας λόγω COVID-19».

 

«Τα εκτεταμένα lockdown και το κλείσιμο σχολείων, σε συνδυασμό με την ανάγκη των ανθρώπων για πρόσβαση σε ειδήσεις, κυβερνητικές υπηρεσίες, ενημερώσεις υγείας, ηλεκτρονικό εμπόριο και διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές» οδήγησαν στην αύξηση της χρήσης του Διαδικτύου σύμφωνα με τον οργανισμό.

«Τα δύο τρίτα σχεδόν του παγκόσμιου πληθυσμού είναι πλέον συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, υπάρχουν όμως πολλά να γίνουν μέχρι να συνδεθούν όλοι στο Διαδίκτυο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ITU, Χουλίν Ζάο.

 
 

Η έλλειψη πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι πιο διαδεδομένη στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου ζει το 96% του παγκόσμιου πληθυσμού, εκτός σύνδεσης.

Το ψηφιακό χάσμα παραμένει επίσης μεταξύ των αγροτικών και των αστικών περιοχών, με τους κατοίκους των πόλεων να έχουν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο από τους ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές (76% έναντι 39%).

Ενώ η πρόσβαση στο Διαδίκτυο στο βιομηχανικό κόσμο είναι εύκολη και δεδομένη, ο ΟΗΕ τονίζει πως είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι δεν είναι καθόλου δεδομένη σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου.

Στην πραγματικότητα, οι χρήστες του διαδικτύου ήταν μειοψηφία παγκοσμίως, μόλις το 2018. Τότε, 3,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο, ενώ 3,9 δισεκατομμύρια παρέμεναν offline.

πηγη: newsbomb.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή