Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 15:32

Η Λαγκάρντ, ο Σόιμπλε η «Αγία Ευρωπαϊκή Ένωση» και οι ημέτεροι ευρωλιγούρηδες

Γράφτηκε από τον

soimple-lagard2.jpg

Για ακόμη φορά οι εκπρόσωποι των (τρομάρα τους και τρομάρα μας) «ευρωπαικών θεσμών» μας το ξεκαθάρισαν αυτή τη φορά δια στόματος Κριστίν Λαγκάρντ: Διαγραφή δημόσιων χρεών λόγω της πανδημίας; Ξεχάστε την! Οι ευρωπαικές αποφάσεις είναι ιερές και κάθε παρέκκλιση από αυτές είναι αδιανόητη. Κι ας πεθαίνει ο κόσμος καθημερινά κατά χιλιάδες. Κι ας χάνουν τη δουλειά τους εκατομμύρια ευρωπαίοι. Κι ας βουλιάζουν οι οικονομίες των φτωχών χωρών που ανήκουν στην «Αγία Ευρωπαική Ένωση. 

Βγήκαν, που λέτε, εκατό γνωστοί ευρωπαίοι  οικονομολόγοι, κάθε άλλο παρά αντίθετοι με την Ε.Ε., και ζήτησαν να ληφθεί έστω και ένα απλό μέτρο που θα ανακούφιζε τις οικονομίες των χωρών μελών: Να διαγραφούν δημόσια χρέη από την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα για να διευκολυνθεί η οικονομική ανασυγκρότηση μετά την πανδημία του κορονοιού. Και τι τους απάντησε η μαντάμ Κριστίν που ηγείται της Τράπεζας», σε συνέντεξή της στη γαλλική εφημερίδα Jounal du Dimanche; Η διαγραφή χρέους εξαιτίας της πανδημίας είναι «αδιανόητη» γιατί ένα τέτοιο μέτρο θα αποτελούσε «παραβίαση της συνθήκης της Ευρωπαικής Έ   νωσης, η οποία απαγορεύει αυστηρά τη νομισματική χρηματοδότηση κρατών. Αυτός ο κανόνας αποτελεί μια από τις κολώνες των θεμελίων του ευρώ». Και τα σκυλιά δεμένα,λοιπόν, ή αλλοιώς σκάστε και πληρώστε που μου θέλετε και διαγραφές χρεών! 

Και για όσους δεν το κατάλαβαν μας το έκανε και πιο λιανά: «Αν η ενέργεια που ξοδεύεται για να ζητείται η ακύρωση χρέους από την ΕΚΤ αφιερωνόταν στον διάλογο για την αξιοποίηση του χρέους, αυτό θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο! Για ποιο πράγμα θα γίνουν δημόσιες δαπάνες; Σε ποιους τομείς του μέλλοντος θα επενδύσουμε; Αυτό είναι το ουσιώδες σήμερα». «Για ποιό πράγμα θα γίνουν οι επενδύσεις; Για την υγεία; Την παιδεία; Την ανακούφιση των ασθενέστερων τάξεων; Αλλοίμονο. Προέχουν οι «τομείς του μέλλοντος» με ότι μακάβριο σημαίνει αυτό.  

Και να ήταν η πρώτη φορά που οι ηγέτες της Ε.Ε. προσγειώνουν όλους αυτούς του ευρωλιγούρηδες; Στις αρχές της πανδημίας ο Βόλφαγκ Σόιμπλε μας το είπε καθαρά θυμίζοντας τι είναι ο βάρβαρος καπιταλισμός της εποχής μας: 

Η ανθρώπινη ζωή δεν μετράει. Πάνω απ’όλα είναι ο καπιταλισμός και οι κανόνες του με υπέρτατο νόμο τα κέρδη από την εκμετάλλευση της ανθρώπινης ύπαρξης. Μέχρι εκεί φτάνει το σύστημα τους. Όσο ζείτε και μπορώ να σας εκμεταλλεύομαι, τότε θα σας επιτρέπω να αναπνέετε. Αν μου γίνεται άχρηστοι, πιάστε σειρά για τον Άγιο Πέτρο. Εκεί μπορεί να βρείτε καλύτερη ζωή, Το λένε και οι παπάδες άλλωστε. 

«Όσο ακούω , μας είπε αυτός ο καλός κύριος που τώρα προεδρεύει στο κοινοβούλιο της Γερμανίας, ότι όλα υποχωρούν μπροστά στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, πρέπει να πω ότι αυτό δεν είναι απόλυτο. Πρέπει να σταθμίσουμε και τις σημαντικές οικονομικές, κοινωνικές, ψυχολογικές ή άλλες επιπτώσεις. Οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να πεθαίνουν από τον κορονοιό (…) και εάν υπάρχει μια απόλυτη αξία στο Σύνταγμα μας αυτή είναι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Αυτή είναι απαραβίαστη. Αλλά αυτό δεν αποκλείει ότι κάποτε θα πεθάνουμε» 

Έτσι ωμά και κυνικά. Αφού κάποια στιγμή θα πεθάνουμε, γιατί το ψάχνουμε; Είτε τώρα, είτε αργότερα όλοι εκεί θα πάμε. Κι αν πάμε και νωρίτερα τόσο το καλύτερο για το σύστημα.Θα μειωθούν και οι συνταξιούχοι να μην τους πληρώνουμε και τζάμπα. Όσο για τους άλλους αδύναμους, ας πρόσεχαν για να μην είναι φτωχοί. 

Απλά μαθήματα της καπιταλιστικής οικονομίας, ψιλά γράμματα για τους ημέτερους λάτρεις της Ευρωπαικής Ένωσης- πλην ΚΚΕ- που κοιμούνται και ξυπνάνε με το «ευρωπαικό τους όνειρο»! 

πηγη: imerodromos.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « «Ασφάλεια» και κυβέρνηση ΝΔ Μπούμερανγκ »
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή